Vanredno stanje u delu poplavljenog Novog Pazara

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Izlivanje Jošanice i Trnavčice


Vanredno stanje u delu poplavljenog Novog Pazara






Tanjug | 24. 05. 2011. - 09:44h
cat_icn_more.png
11:47h

U poplavljenom delu Novog Pazara stanje je od jutros i dalje nepromenjeno alarmantno, a jedina svetla tačka je to što noćas nije padala kiša, rekao je Tanjugu zamenik gradonačelnika Vujica Tiosavljević.
17728_regpoplave1okolina-novog-pazara_kf.jpg


Povlačenjem vode u korito na ugroženom području je ostala velika količina mulja i blata, rekao je on.

Tiosavljević kaže da očekuje dolazak funkcionera MUP-a iz Beograda, direktora policije i načenika Sektora za vanredne situacije Predraga Marića.

"Činimo sve da građane koji su noć proveli van svojih domova vratimo u njihove kuće", rekao je Tiosavljević.

144734_poplava3_kf.jpg


Marić je Tanjugu rekao da je važno obići ugroženo područje i sagledati pravo stanje stvari kako bismo mogli blagovremeno i efikasno da odreagujemo i pomognemo na sanaciji pričinjene štete. Naravno, dodao je on, treba i analizirati kako je do toga uopšte došlo.

144735_poplava8_kf.jpg


U ugroženom delu Novog Pazara sinoć je proglašeno vanredno stanje zbog poplave u gusto naseljenom delu tog grada. Do poplave je došlo usled jakog nevremena i kiše koja je padala gotovo dva sata što je za posledicu imalo izlivanje reka Jošanice i Trnavčice.


Nevreme u Prokuplju i Užicu

U Prokuplju je nevreme najviše štete prouzrokovalo na elektro-energetskoj mreži, trećina grada je ostala bez struje, što je za posledicu imalo i prekid vodosnabdevanja. Na terenu su bile angažovane sve raspoložive ekipe vatrogasno-spasilačke jedinice Prokuplje - na ispumpavanju vode iz podrumskih prostorija i poslovnih lokacija i saniranju posledica.
Užice je, takođe, pogodilo nevreme u popodnevnim časovima, a pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica su bili angažovani na crpljenju vode sa dve lokacije.

Povređenih, na sreću, nije bilo, a očevici kažu da ovakvu nepogodu ne pamte u ovom kraju.

Od sinoć su na terenu ekipe MUP-a, odnosno Sektora za vanredne situacije i vojske.

Vlada šalje 20 miliona dinara za saniranje štete

Premijer Srbije Mirko Cvetković najavio je da će Vlada Srbije danas uputiti 20 miliona dinara za saniranje šteta nastalih u poplavama u opštini Novi Pazar i pozvaosve koji su u mogućnosti da pomognu opštini pogođenoj poplavama.
 
Natrag
Top