Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

VANREDNE MERE Jagodina paralisana snegom

  • Začetnik teme Torrent Maniak
  • Datum pokretanja
Torrent Maniak

Torrent Maniak

MODERATOR
VANREDNE MERE Jagodina paralisana snegom
BlicOnline
Zbog velikih padavina tokom noći koje su formirale snežni pokrivač od 40 do 50 santimetra, kao i problema na putevima, u Jagodini je proglašena vanredna situacija i u toku je zasedanje Štaba, potvrdio je zamenik direktora Direkcije za izgradnju Aleksandar Milenković.Čišćenje ulica u Jagodini

Najveći problemi su na seoskim putevima Šantarovac –Lukar, Deonica-Kalenić i put prema Štiplju, gde je sneg na putu debljine i do 20 centimetra.


Teška situacija i u Svrljigu

Većina puteva u Svrljigu i dalje je zavejana,a tokom dana će biti doneta odluka o tome da li će biti proglašena vanredna situacija, javio je RTS.


- Putari rade od 5 sati jutros i rasčišćavaju puteve prvog i drugog prioriteta u gradu, posle toga sele na kritične deonice. Radimo sa četiri teške mašine i dva kamiona. Očekujemo odluke Štaba za dalja postupanja, rekao je on.
Glavna ulica u tom gradu je rasčišćena, dok su sporedne u ,,debelom“ snegu. Prema izveštaju predsednika opštine Paraćin Saše paunovića tokom noći neprohodan je bio put Gornja Mutnica - Izvor, a otežan saobraćaj na putevima Mirilovac - Lebina, Plana - Skorica, Ratare - Sikirica, Plana - Golubovac i ne preporučuje se korišćenje ovih putnih pravaca.
- Reč je o lokalnim putnim pravcima manjeg prioriteta koje bi ekipe trebalo da očiste nešto kasnije. Davidovac - Popovac je trenutno prohodan, očistio JKP u povratku iz gornjih sela, ovaj put održavaju državne službe. Sneg i dalje pada uz vetar koji duva i očekuju se padavine i narednih dana, stoji u njegovom izveštaju.
U ostalim gradovima u Pomoravlju nema problema zbog novog snežnog pokrivača. Saobraćaj na autoputu se obavljao usporeno zbog snega na kolovozu.

Štab demantuje direktora

Načelnik Štaba za vanredne situacije u Jagodini Srba Đurđević izjavio je da su od jutros angažovana sve raspoložive mašine i ljudstvo u čišćenju snega na gradskom i seoskom području, ali da nije proglašena vanredna situacija. On je demantovao jutrošnju izjavu zamenika direktora Direkcije za izgradnju Aleksandra Milenkovića koji je rekao da je uvedena vanredna situacija.

-Na sednici Štaba za vanredne situacije odlučeno je da se od privatnika i javnih preduzeća sa teritorije grada zatraži angažovanje mašina u čišćenju snega, koji je protekle noći formirao snežni pokrivač od 40 do 50 santimetara. Na ulicama i lokanim putevima je trenutno 20 mašina koje čiste sneg sa kolovoza i 15 kamiona koji odnose sneg. Do kraja dana rešićemo sve probleme sa snegom u Jagodini, rekao je načelnik Đurđević.
 
Top