Šta je novo?

Vandali divljali pored policijske stanice

Član
Učlanjen(a)
30.01.2010
Poruka
365
Dvadesetak nasilnika pod kapuljačama razbili izloge na pet kafića na centralnom trgu u Obrenovcu u blizini Opštine i policijske stanice.
v165863p0.jpg


Razbijen izlog (Foto ilustracija: Guliver/Getty images)
Grupa od dvadesetak mladića napravila je haos u centru Obrenovca a, srećom, u incidentu koji se odigrao u noći između subote i nedelje nije bilo povređenih, piše “Press”. Bez stakala su ostali lokali "Srpska kuća", pekara i pivnica "Trend", "Lajm bar", "Taurus" i "Pink". Zamenik predsednika opštine Obrenovac Tomislav Jeremić kaže da je u gradu i ranije bilo tuča i nereda, ali nikada ovako organizovanih.

“Pretpostavlja se da je ta grupa birala koje će lokale da razbije, jer su neki ostali pošteđeni. Ukupno je stradalo pet kafića, čiji su vlasnici dolazili u opštinu da se žale. Kako smo saznali od policije, oni znaju imena većine učesnika u neredu, i dalje će postupati po tom pitanju”, rekao je Jeremić.

Kako su nam rekli u Ministarstvu unutrašnjih poslova, obrenovačka policija identifikovala je osobe koji su učestvovale u razbijanju kafića.

Rušilački pohod, prema rečima zaposlenih u jednom kafiću, počeo je u subotu posle 22 sata lomljenjem stolica u nekim od ovih lokala, koji su smešteni gotovo jedan do drugog. Policija je tada obaveštena o tome, ali su do dolaska patrole vinovnici otišli.

“Policajci su nam rekli da ne mogu sada da ih jure, i da ih mi privatno gonimo! Većina objekata bila je zatvorena kada se oko pola tri ujutru na trgu pojavila veća grupa ljudi, maskiranih kapuljačama. U jedan mah, po trojica-četvorica njih počeli su da razbijaju izloge na kafićima čime god su stigli “- rekao je radnik jednog od stradalih lokala.

Kako on objašnjava, u pitanju su pripadnici navijačke grupe "Hedhanters", udruženi sa još nekim lokalnim prestupnicima.

“Svi znaju šta oni rade, ali niko ne sme da im se suprotstavi. Ima ih puno, i opasni su! Mi nismo želeli da se u našim kafićima rastura droga, odbijali smo da im služimo piće i slične stvari, pa smo zbog toga trpeli razne neprijatnosti. Verovatno je ovo njihova odmazda”, kaže ovaj radnik.

(Press/MONDO)
 
Top