Valjevo bez vode, redovi ispred cisterni

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.538
Valjevo bez vode, redovi ispred cisterni
Oko 70 odsto građana Valjeva danas je bez vode, a lokalni "Vodovod" je najavio dodatne restrikcije, jer apel za štednju nije doneo rezultate.

IZVOR: TANJUG
6751563955576c7ecd4b66217701085_v4%20big.jpg

Foto: Getty Images
Veći deo Valjeva i danas je bez vode zbog restrikcija, na ulicama je rasporedjeno devet cisterni, a nadležni su započeli sa hitnim radovima na popravci vodovodne mreže, objavljeno je na sajtu grada.

Zbog hitnih radova na popravci cevovoda sirove vode od vodozahvata Paklje do Fabrike vode na Pećini, bez vode će u određenim vremenskim intervalima po nekoliko časova biti veći deo Valjeva.

Dopremanje vode sa izvorišta Paklje je obustavljeno, a voda sa vodozahvata na Gradcu nije dovoljna da snabdeva ceo grad.

Radovi na rekonstrukciji cevovoda sa izvorišta Paklje trajaće najkasnije do 15. juna.

Direktor "Vodovoda" Đorđe Pavlović kaže da se rezervoar na Pećini puni nepredviđenom dinamikom, jer dotok vode sa Gradca, od 260 litara u sekundi, zbog ogromne potrošnje i velikih gubitaka u mreži nije dovoljan da kontinuirano puni rezervoar.

U naredna četiri sata, kako je najavljeno, vodu će imati Sedlari, Popare i Beloševac, koji su bez vode bili prethodnih 24 sata, dok će o restrikcijama građani biti obaveštavani posredstavom lokalnih medija.

Nadležni su ponovo apelovali na građane da racionalno troše vodu, kako bi restrikcije vode bile što kraće i zahvatale manje delove grada.

Oko 70 odsto građana Valjeva danas je bez vode duže od 12 sati, dok pojedini potrošači u centru Valjeva, poput Tešnjara, nisu imali vodu od sinoć u 18 sati, preneo je Radio Patak.
 
Natrag
Top