VALIDATOR ANKETA Da li putnici u gradskom prevozu vole zimu na Sava promenadi i klizalište?

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.545
VALIDATOR ANKETA Da li putnici u gradskom prevozu vole zimu na Sava promenadi i klizalište?
BlicOnline
Mnogi putnici i dalje, nažalost, prolaze pored validatora u vozilima gradskog prevoza kao da ne postoje, ali daleko veći broj njih primećuje ove uređaje čim progovori ženski glas iz njih, naročito neuobičajeno. Još jedna u nizu novina je poziv “posetite zimu na Sava promenadi” ili “posetite klizalište na Trgu Nikole Pašića”.

Pojedinim putnicima u tramvaju na liniji 7 jutros usred saobraćajnog špica došlo je da stvarno posete Sava promenadu kako ne bi više slušali validatore.

- Stvarno je iritantno da na svakoj stanici slušamo jedno te istu rečenicu “posetite zimu na Sava promenadi”. I kad sam izašao iz vozila u glavi mi je bila samo ta rečenica. Prosto, ne znam šta nadležni još planiraju da nam usađuju u mozak - kaže jedan od putnika.

S druge strane, “Posetite klizalište na Trgu Nikole Pašića“ poruka je koja je ovog jutra menjala svakodnevicu na linijama gradskog prevoza u centru grada. Tako, na trasi autobuske linije 37, putnici mogu čuti ovu poruku na svim stajalištima u Ulici kneza Miloša, pa sve do Trga Nikole Pašića.

882893e9d035c49f55c6793635539f19.jpg

Foto: Beoinfo / Promo Klizaliste na Trgu Nikole Pasica foto BeoInfo

Ova novina ne nervira toliko korisnike gradskog prevoza kao već poznata: "Poštovani putnici, molimo Vas očitajte svoju kartu", koju čuju i po dva puta na svakom stajalištu.

- Više i ne primećujem šta se čuje iz validatora, ali svakako je bolje ova poruka ili ona za Sajam knjiga što je bila, nego da moramo da očitamo naše karte – kaže jedan od putnika na liniji 37.

Podsećanja radi, nedavno su putnici u autobusima na liniji 31 primetili poziv “posetite Trg otvorenog srca”, a u Sekretarijatu za privredu ističu da putem validatora u gradskom prevozu žele da promovišu sva dešavanja u prestonici tokom zime.

- Akciju smo započeli 5. decembra u dogovoru sa “Apeksom” i GSP “Beograd”. Plan je da na ukupno 48 stajališta u gradu najavimo sve značajne događaje i to dve stanice u oba smera pre svake manifestacije. Tako, na primer, trenutno najavljujemo Tg otvorenog srca, zimu na Sava promenadi, Trg bajki i klizalište na Trgu Nikole Pašića, a kada se otvore promovisaćemo i Beogradski festival na Sajmu - ističu u Sekretarijatu za privredu.
 
Natrag
Top