Vakcina protiv raka dojke uspešno testirana na miševima

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
31. 05. 2010. 16:40h| Tanjug

Vakcina protiv raka dojke uspešno testirana na miševima

Američki naučnici tvrde da su njihovi eksperimenti sa novom vakcinom protiv raka dojke na miševima bili "potpuno uspešni" i da bi testovi na ljudima mogli da počnu već sledeće godine, ali da bi konačna verzija vakcine i njena primena mogla da se očekuje za nekoliko godina, javio je Bi-bi-si.
Ekipa naučnika iz Klivelenda, u američkoj saveznoj državi Ohajo, kaže da je samo jedna doza vakcine bila dovoljna da potpuno spreči nastanak bolesti, kao i rast već postojećih tumora, objavljeno je u časopisu "Nature Medicine".

1305_spric_kf.jpg


Naučnici veruju da bi vakcina mogla da postane deo rutinske medicinske zaštite žena starijih od 40 godina i da bi mogla da se daje i mlađim ženama koje obole od raka dojke.


"Nadam se da će, kao posledica ovog istraživanja, svaka žena koja napuni 40 godina otići kod lekara i dobiti vakcinu protiv raka dojke, isto kao što se danas sa 50 godina ide na kolonoskopiju, a sa 60 dobija vakcina protiv herpes zostera.



Biće to deo normalnog protokola vakcinanacije", rekao je doktor Vinsent Touhi, vođa tima koji je uspešno na miševima testirao vakcinu protiv raka dojke, a prenela britanska mreža.




 
Učlanjen(a)
15.04.2010
Poruka
341
ima i vakcina protiv karijesa koja je ekonomski neisplativa jer je toliko jeftina da bi sve zubare bacila na koljena ...o raznim prevarama pod maskom vakcinacije ima prostora za 1 terabajt....Naravno pozdravljam vakcinu protiv raka dojke ako to nije još jedna manipulacija i otimanje para
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Pa nadajmo se da nije, previše žena je već umrlo od ove bolesti. Ovo ipak daje neku nadu.
 
Član
Učlanjen(a)
14.05.2010
Poruka
13
Ovo je još jedna u nizu prevara koju nam nude fino upakovanu.

Eh,kad bi i mi još bili miševi...
 
Natrag
Top