VAC: U Srbiji ništa ne iznenađuje

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
VAC: U Srbiji ništa ne iznenađuje

Izvor: Beta

Beograd -- Vac nije iznenađen odlukom Komisije za zaštitu konkurencije da obustavi postupak odlučivanja o zahtevu te grupacije za preuzimanje 62,4 odsto akcija Novosti.

21173193044e1160e4e465c112069412_orig.jpg


Oni navode da ih više ništa ne može iznenaditi, te da ih sada interesuje šta će odlučiti nadležni Upravni sud i Komisija za zaštitu konkurenicje.
"Celokupna aktuelna situacija vezana za preuzimanje Novosti nije više samo tema sudova u Srbiji, već i međunarodnih sudova", istakao je portparol Vaca Paul Binder.
Vac je planirao da preko firme Ost preuzime većinski udeo u Novostima od tri povezane firme beogradskog biznismena Milana Beka. Komisija za zaštitu konkurencije obustavila je postupak za rešenje o zahtevu Vaca za preuzimanje većinskog udela u Novostima.

Postupak je obustavljen dok Upravni sud ne donese odluku po tužbi austrijske firme Ost, u vlasništvu Vaca, koja je tužila Komisiju jer dovodi u pitanje završetak postupka preuzimanja Novosti u predviđenom roku.


Beku je Komisija za hartije od vrednosti prošle nedelje naložila da da ponudu za preuzimanje preostalih akcija Novosti ili da proda vlasnički udeo veći od 25 odsto akcija.

Komisija je uvela i privremenu meru kojom je ograničila upravljačka prava Bekovim firmama, Ardosu, Trimaksu i Karamatu, na 25 odsto ukupnih upravljačkih glasova, koje će važiti do momenta objavljivanja ponude za preuzimanje manjinskog paketa ili do prodaje akcija.

Beko je najavio da će konačnu odluku o tome da li će prodati deo akcija Novosti ili dati ponudu za preuzimanje preostalih akcija doneti u konsultacijama sa Vacom.

Podsetimo, Savet za borbu protiv korupcije u četvrtak je podneo krivične prijave protiv sedam osoba umešanih u privatizaciju Večernjih novosti.
 
Natrag
Top