Uživanje na snegu

Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
2.064
ZIVOT PLUS
Psiholozi savetuju roditeljima sa decom da praznike provedu u porodičnim igrama na snegu koje uvek donose radost i smeh, posebno za najmlađe
zp-uzivanje-na-snegu_310x186.jpg

Snežna idila posebno je oduševila najmlađe, a i starijima je teško da joj odole. Poslednjih godina, debeli snežni pokrivač nije bio česta pojava u ovom delu Evrope, ali sada vam se pruža mogućnost da se podsetite koliko su zabavni uživanje i igre na snegu, dok ste toplo ušuškani u debele jakne, kape, šalove i rukavice. Psiholozi savetuju roditeljima sa decom da predstojeće praznike provedu u maštovitim porodičnim igrama na snegu koje uvek donose mnogo radosti i smeha, posebno za najmlađe.


Osim Sneška Belića, od snega možete da napravite različite figure. Udružite kreativne snage i pokušajte da svi zajedno oblikujete životinje, ptice, likove iz crtanog filma, sagradite dvorac ili čak eskimski iglo.

Zašto ne biste crtali na snegu, kao što to leti činite po pesku? Napravite ekološke boje od raznobojnih aroma za kolače, pomešajte ih sa vodom i stavite u boce sa sprejom. A onda, pustite mašti na volju.

Borba grudvama je uvek vrlo zabavna, posebno kada u njoj učestvuje veliko društvo. Vratite se u detinjstvo i pridružite najmlađima u ovom veselom sportu. Kada vam dosadi međusobna borba, odredite konkretnu metu za gađanje (na primer udaljeno drvo). Naravno, nagrada za pobednika je obavezna!

Organizujte lov na blago tako što ćete duboko u snegu da sakrijete neki predmet. Ova igra je posebno zanimljiva deci, koja beskrajno uživaju u njoj.

Boravak na snegu obavezno završite sankanjem, pa svi u kuću na topli čaj.
 
Natrag
Top