Uvezene hiljade faličnih televizora

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Uvezene hiljade faličnih televizora











Izvor:
B92.net









Uvezeno je na hiljade starih modela televizora koji ne mogu da prime digitalni signal, kaže direktor Nacionalne organizacije za zaštitu potrošača Goran Papović.

"Ti televizori su došli iz zemalja u kojima su promeneni standardi, jer je trgovcima i proizvođačima u Evropi bilo jeftinije da to nama prodaju, nego da ih recikliraju. Sada će se pojaviti neko na tržištu Srbije ko će ponuditi takve resivere našim potrošačima"
, naveo je Papović.


774077544f85bfb0c3c9c776506714_640x360.jpg



On navodi da je "Srbija postala deponija Evrope i zemalja Dalekog istoka i nema odgovarajuće propise i rešenja kako da tome stane na put".


"Ako imate pravilnike koji su stari više od 30 godina, ako nemate standarde, onda je potpuno jasno zašto obuća i odeća ulazi takva kakva jeste, zašto bela tehnika ulazi takva kakva jeste, zašto mi kada nešto kupimo posle dva dana vršimo reklamaciju"
, istakao je Papović.

Papović je rekao da u Srbiji postoji jak trgovački lobi koji treba sankcionisati. On navodi da se laboratorije u Srbiji pozivaju na standard SRB 0035 koji uopšte ne definiše kvalitet i uglavnom kažu da rade kontrolu uvoza "na osnovu senzornog ocenjivanja".
 
Natrag
Top