Šta je novo?

Utikač sa uzemljenjem

  • Začetnik teme Mr.Daky
  • Datum pokretanja
Mr.Daky

Mr.Daky

Cupidon
VIP
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
5.206
Utikač sa uzemljenjemPostoje razni modeli utikača koji se međusobno razlikuju po obliku, moji, načinu na koji se rastavljaju. Ali, suštinski oni su isti.

Svi oni raspolažu sa tri stezaljke i tri šrafa na njima. Srednji šraf je rezervisan za uzemljenje ili zaštitni vod. I na njega se postavlja isključivo zaštitni vod koji je obično obojen u žuto – zelenu boju. Na ostala dva se pričvršćuju plavi i braon provodnik koji će da predstavljaju fazu i nulu.Odmerićete, u zavisnosti modela utikača, potrebnu dužinu provodnika i u toj dužini skinuti izolaciju sa kabla i provodnika.
Ukoliko imate model utikača kod koga jedan deo ulazi u drugi obavezno, pre početka montaže navucite plastični deo na kabl kao na slici.
Krajeve provodnika možete da zalemite kako bi ih lakše stegnuli šrafovima i kako bi imali bolji kontakt ali to nije neophodno.Provucite kabl ispod plastičnog držača koji ima zadatak da učvrsti utikač na kablu.
Zatim spojite provodnike na način koji je malo pre objašnjen


Zategnite šrafove na plastici čime će te fiksirati kabl u utikačuNa kraju Vam ostaje samo da sastavite utikač iTo bi trebalo da izgleda ovako.Izvor:
Kod:
 mojaradionica.com
 
S

sajtruga

Član
Učlanjen(a)
29.12.2010
Poruka
5
tako precizno obrazlozenje da ce odsad i cigani(romi) imati posla
 
Top