Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Uskoro sporazum o granici BiH i CG

  • Začetnik teme Black Predator
  • Datum pokretanja
Black Predator

Black Predator

#1
[h=1]Uskoro sporazum o granici BiH i CG[/h]Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović i predsednik Crne Gore Filip Vujanović najavili su potpisivanje sporazuma o dvojnom državljanstvu i granici.


MUHAMETphoto.jpgOni su, nakon susreta na Cetinju, najavili skoro potpisivanje ta dva važna sporazuma, od kojih bi sporazum o granici bio prvi takav sporazum na jugoslovenskom prostoru.
Predsedavajući Predsedništva BiH je rekao na konferenciji za štampu da su ti sporazumi pripremljeni i da bi trebalo da budu potpisani do kraja godine.

Dvojica predsednika su odnose svoje dve zemlje ocenili kao primerne i potvrdili da nema otvorenih pitanja.

Na pitanje novinara o tome da li njegova poseta ima veze sa formiranjem nove Vlade Crne Gore u kojoj bi značajan faktor bila Bošnjačka stranka, Izetbegović je odgovorio odrečno.

Dodao je da je zadovoljan zbog toga što su Bošnjaci postali značajan politički faktor u Crnoj Gori, i što doprinose njenoj stabilizaciji i evroatlantskom putu.

Vujanović je dodao da su manjine snažan most saradnje dve države i garancija prijateljstva i bliskosti BiH i Crne Gore.

Izetbegović je pozdravio odluku Apelacionog suda Crne Gore o preispitivanju oslobađajuće presude otpuženima za deportaciju bosanskohercegovačkih izbeglica početkom devedesetih iz Crne Gore u Republiku Srpsku, od kojih je većina potom ubijena.

Izetbegović i Vujanović su se založili za jačanje ekonomske saradnje i ubrzanje modernizaciju puteva između dve zemlje, pomenuli i saradnju u energetici i u privlačenju stranih investicija.

Tokom dvodnevne posete Izetbegović će se sastati s predstavnicima Bošnjačke stranke, i kako je rekao, ohrabriti ih da budu "deo stabilne vlasti".Izvor:
B92.net
 

Top