USB portovi ne rade

Član
Učlanjen(a)
28.01.2010
Poruka
69
Dobro vece forumasi! Potrebna mi je nova ideja da resim problem sa usb portovima. Evo u cemu je stvar:
Nabavio sam neki komp koji ima sest usb portova,ali ni jedan ne radi,odnosno kad ubacim flesic on sija ali ga sistem ne prepoznaje,ne dobijam ikonicu na taskbaru niti ga ima u windows exploreru. Kada prikacim mobilni telefon mogu da pustim muziku i da je cujem na zvucnike od kompa,ali to je sve! U device menageru pokazuje da je sve u redu,u biosu sam proverio podesavanja i sve je u redu,ukljucena je podrska za usb tastaturu i mis ali ni to ne funkcionise. Maticna ploca je MS 7030,operativni sistem WIN XP sp3.
Ima li ko kakvu ideju sta bi moglo biti? Pozdrav!
 
Član
Učlanjen(a)
24.10.2011
Poruka
336
Neodgovarajući drajveri za MB, neispravnost na MB...a jesi li proveravao da li je fleš ispravan, da ubodeš drugi u taj računar?
 
Član
Učlanjen(a)
30.08.2012
Poruka
125
Meni se desilo to jednom.Ja sam morao da reinstaliram sistem da bi proradilo.sorry
 
Član
Učlanjen(a)
09.02.2011
Poruka
72
Probaj sa drajverima. Da port radi potvrđuje to da ti sija usb, fizički radi. Instaliraj drajvere za tu matičnu, obično na njima ima drajvera za USB.
 
Član
Učlanjen(a)
01.12.2012
Poruka
236
Uđi u bios i u integrated periferals dozvoli sve opcije za usb. Zatim idi na MSI sajt i povuci i instaliraj LIVE Update 5. Pusti ga da pogleda ažurnost drivera. Dozvoli ažuriranje svega sem biosa i proveri kako se stvari ponašaju. Proveru rada USB konekcije uvek prvo proveri nazad na samim konektorima ploče. Ulazi na kućištu se naknadno spajaju i može biti da je serviser napravio grešku u vezivanju žica između uičnice na kućištu i pinovima na ploči. Poslednja opcija je update biosa - ali ovo zahteva sigurno napajanje i dobru internet vezu. Pod napajanjem mislim na nestanak struje.
 
Član
Učlanjen(a)
17.12.2010
Poruka
222
idi u bios i tamo nadji usb ports opciju i stavi sve na enable.
ja sam imao isti problem meni nije radio usb.ali ipak probaj ovo sto sam gore napisao vrlo vjerovatno je to
 
Natrag
Top