USB FLASH-potrebna pomoć!

Učlanjen(a)
11.06.2009
Poruka
505
.

Problem je Kingston DataTraveler 2.0 USB 2GB.
Moj prijatelj ima neke datoteke na njemu i ubacivanjem u jedan računar ime USB se promenilo kao i nazivi fajlova i foldera u njemu u nedefinisane pojmove tipa "ŕ'ŠÝTž┐Ä5Ľ" i slične.
Skeniran je sa NOD32 i nema viruse, pri pokušaju da se formatira dobija se informacija "The disk is write protected", isto tako i pri brisanju sadržaja na njemu. Na samom uređaju ne postoji switch za zaključavanje.
Da li postoji neki program ili neka solucija da sinem zaštitu sa USB.
Celo jutro sam na Guglu i ništa.
Probaću kasnije sa KAV-om da ga skeniram, ali do tada ima li neko neku ideju?

Dodato posle 1 7 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Ima li neko ideju?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Dali si prbao da odes na sajt - Kingston - na njihovu podrsku.

Član
Učlanjen(a)
22.07.2009
Poruka
1.124
Probaj da vidiš da li na flashu ima Read-Only fajlova možda zato neće da se formatira.

Učlanjen(a)
11.06.2009
Poruka
505
Bio na sajtu imali su write protection removal tool, ali je uklonjen.
Znači kao da ga je virus zahvatio pa ga zaključao, i ništa ima read-only fajlova ali ne mogu niti da kopiram na njega ni sa njega niti da brišem- sve sam probao.
probaću sa ovim što je Lale rekao
imao sam isti problem al sa diskom od 16gb i resio sam ga dosta jednostavno samo uradio low level format i to je to ... eo ti link za low level formater ... Download HDD Low Level Format Tool 2.36.1181 - HDD Low Level Format Tool is a freeware utility for low-level hard disk drive formatting - Softpedia

Probao sam i sa tim programom low level format i ništa, pokazuje greške, format završen, ali je sve ostalo isto...

Hvala svima na pomoći...:)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Dodatak

Palo sam prckao po netu i nasao sam ti nesto na
sajtu > intrfejs.tv - Download - Korisni alati.....mozda ti pomogne..

Poslednja izmena:
Natrag