US Open 2018

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
Đoković u polufinalu nakon lavovske borbe sa Milmanom

Izvor: Sportklub

Novak Đoković se plasirao u polufinale US opena pobedom protiv Džona Milmana u tri odigrana seta. U borbi za finale Đoković će odmeriti snage sa Keijem Nišikorijem.
Novak Đoković slavio je u meču četvrtfinala US opena protiv Džona Milmana - 6:3, 6:4, 6:4, za dva sata i 50 minuta igre.

Veliku, bespoštednu borbu vodila su dva igrača. Đoković je bio bolji rival u prvom setu, ali kako je odmicao taj deo igre budio se i Milman. Drugi set je obeležio problem Đokovića sa želucem i gorušicom što je dovelo do pada njegove snage i ritma, ali Milman to nije uspeo da iskoristi. Upravo suprotno, Đoković je i u ovom setu napravio jedini brejk i poveo sa 2:0.

U drugom setu smo videli i neobičnu situaciju - dok je Đoković čako zatražene lekove, Milman mu je rekao da ide u svlačionicu kako bi se presvukao. Đoković je bio malo iznenađen, ali on je ostao na svom mestu.

U trećem setu srpski igrač rano dolazi do brejka, a nakon toga ne koristi još nekoliko prilika da dođe do ubedljivije i brže pobede. Ispalo je da je nekoliko propuštenih brejk prilika u ovom delu meča moralo da mu se "obije" o glavu. Nakon dve vezane sudijske opmone za Đokovića Milman praktično na poklon dobija brejk i vraća se u meč. Ipak, Novak je uzvratio još jednim brejkom i nakon toga više nije bilo dileme - na svoj servis došao je do pobede.

Duge razmene, zanimljivi poeni i zasta sjana borba - to je ono što je krasilo ovaj meč. Na kraju u polufinalu je dvostruki osvajač US opena, Novak Đoković. Đokoviću će rival biti Kei Nišikori, a drugi polufinalni par čine Rafael Nadal i Huan Martin del Potro.

Đoković će odigrati 33. polufinale Gren slema u karijeri. Samo Rodžer Federer ima jedno više od njega.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
Poslednje mesto u polufinalu pripada Medison Kiz

Izvor: Sportklub

Medison Kiz palsirala se u polufinale US opena, drugo uzastopno na poslednjem Gren slemu sezone na kome je prošle godine poražena u finalu.
Medison Kiz je u četvrtfinalu bila bolja od Karle Suarez Navaro i slavila nakon sat i 24 minuta u dva seta - 6:4, 6:3.

Nakon velike borbe u prvom setu, tokom koga se u nekoliko navrata Kiz žalila na buku sa tribina, Amerikanka je uspela set da reši u desetom gemu. Imale su obe igračice tokom seta prilike da naprave brejk, ali je Kiz bila ta koja je u najdužem gemu u prvom delu meča uspela da dođe do brejka i tako osvoji set.

Nije bilo mnogo lakše ni u drugom setu, ali Kiz ovoga puta nije dozvoljavala brejk lopte rivalki, a sama je uspela da iskoristi drugu koja joj se ukazala i da tako praktično reši pitanje pobednika.

U polufinalu će se Kiz sastati sa Naomi Osakom, a drugi polufinalni par čine Serena Vilijams i Anastasija Sevastova.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.467
Đoković i Nišikori na terenu posle Nadala i Del Potra
Novak Đoković i Kei Nišikori polufinalni duel na US openu odigraće u noći između petka i subote.

Izvor: B92

260351475b917c30e6591633691854_640.jpg

Tanjug/ AP Photo/Frank Franklin II
Njih dvojica trebalo bi da izađu na teren oko ponoći, odnosno kada meč završe Rafael Nadal i Huan Martin del Potro.

Španac i Argentinac susret će započeti oko 22 časa po srednjeevropskom vremenu, odnosno oko 16 sati u Njujorku.

Iako su mnogi mislili da će organizatori ostaviti duel Nadal i Del Potra za kraj, odlučeno je da prvi i treći igrač sveta prvi odigraju meč.

Ukoliko se duel oduži Novaka i Keija nećemo gledati oko ponoći, već će na teren izaći oko jedan, ili možda dva ujutru.

Srpski i japanski teniser do sada su odigrali 16 duela i Đoković vodi sa ubedljivih 14-2. Sa druge strane Nadal vodi sa 11-5 protiv Del Potra.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
Osaka za prvo gren slem finale i istoriju Japana

Izvor: Sportklub

Japanska teniserka Naomi Osaka plasirala se u finale US opena pošto je pobedila prošlogodišnju vicešampionku Amerikanku Medison Kiz sa 2:0 u setovima. Ona je tako postala i prva Japanka u jednom gren slem finalu.
Osaka, koja je 19. igračica sveta, savladala je u polufinalu turnira u Njujorku pet mesta bolje plasiranu rivalku rezultatom 6:2, 6:4, posle sat i 27 minuta igre.

Protivnica Naomi Osake u finalu US opena će biti Serena Vilijams, koja će igrati za sedmu titulu na Flešing Medouzu.

20-godišnja teniserka, kojoj je majka Japanka, a otac sa Haitija, odigrala je verovatno i najbolji meč u karijeri, u kojem je spasila čak 13 brejk lopti.

U prvom setu je napravila dva brejka u 5. i 7. gemu, te je posle 38 minuta igre došla do vođstva od 1:0. Medison Kiz je u drugom setu prikazala bolju igru, ali nije uspela da pronađe rešenje za sjajnu Osaku, koja se odlično kretala i vraćala sve lopte u ključnim momentima.

Japanka je već u prvom gemu drugog seta napravila brejk, što je ispostavilo se i ključno, jer do kraja Amerikanka nije uspela da izjednači i produži duel.

Naomi Osaku očekuje i skok na WTA listi, pa će napredovati barem osam mesta do 11. pozicije.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
US Open: "Vilijams ekspres" zakazala finale sa Osakom!

Izvor: Beta

Američka i japanska teniserka, Serena Vilijams i Naomi Osaka, plasirale su se prošle noći u finale Otvorenog prvenstva SAD.
Vilijams je u prvom polufinalu pobedila Letonku Anastasiju Sevatsovu sa 6:3, 6:0, dok je Osaka bila bolja od Amerikanke Medison Kiz za 6:2, 6:4.

Serena Vilijams se u svoje 31. grend slem finale, a deveto na Ju Es Openu plasirala posle samo 65 minuta igre.

Osvajačica 23 grend slem titule je na početku meča gubila sa 2:0, ali je potom osvojila 12 od 13 gemova i tako se, posle Vimbldona, plasirala u svoje drugo ovogodišnje grend slem finale.

Ona će se za sedmu titulu na Ju Es Openu boriti protiv Naomi Osake, koja je u drugom polufinalu slavila protiv prošlogodišnje vicešampionke Medison Kiz posle 85 minuta igre.

Osaka se plasirala u svoje prvo grend slem finale i postala prva japanska teniserka koja je stigla do finala nekog grend slem turnira u open eri.

U jedinom prethodnom meču Vilijams i Osake slavila je Japanka, u prvom kolu turnira u Majamiju ranije ove godine.

Finale u kojem će Vilijams pokušati da stigne do rekordne 24, a Osaka do svoje prve grend slem titule na programu je sutra.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.467
"Rafa je dominirao, a onda je Novak napravio jednu promenu"
Teniski stručnjak Kreg O'Šenesi otkrio je kako je to Novak Đoković promenio svoju igru kako bi krenuo da pobeđuje Rafaela Nadala.

Izvor: B92

16701816025b92232509d41293795983_640.jpg

Photo by Julian Finney/Getty Images
O'Šenesi je povremeni član Novakovog time i daje mu analitičke informacije o njegovoj igri, njegovih rivala i svemu što srpskog tenisera zanima.

On veruje da je Nadal bio dominantan nad Đokovićem, ali da je Novak 2011. promenio jedan detalj u svojoj igri i to je promenilo sve.

"Oni prolaze kroz raličite periode dominacije. Pogledajte šta je Novak uradio Rafi. Od 2005. do 2010. Rafa je bio dominantniji, ali je onda Novak početkom 2011. napravio jednu promenu i pobedio sedam uzastopnih mečeva, sve u finalima", rekao je O'Šenesi.

Promena koju je Đoković napravio bila je poprilično jednostavna, ali veoma efektivna.

"Novaka je Rafa mnogo 'šetao' zbog bekhenda. Imao je najbolji forhend na svetu, a Novak, verovatno, najbolji bekhend. Ali, forhend je jači od bekhenda, tako da bi Rafa konsanto igrao sa mnogo spina i Novaka gurao unazad. Novak je napravio malu promenu tako što je više ulazio u teren, 'hvatao' bekhend u penjanju i slao ga niz liniju, te je Rafa odjednom igrao sve više i više bekhenda i stajao u đus polju igrajući više bekhenda nego forhenda",jasan je O'Šenesi.

Istorija je poznata – 52. stektakla u režiji Đokovića i Nadala, od kojih je Srbin dobio 27, a novi možemo da gledamo jako brzo.

Novak se u polufinalu US opena sastaje sa Japancem Keijem Nišikorijem i, gledajući formu i prikazanu igru, taj meč bi trebalo da dobije, dok će Rafa imati dosta teži zadatak protiv veoma raspoloženog Argentinca Huana Martina del Potra, koji se nameračio da ponovi uspeh iz 2009. i osvoji novu titulu u Njujorku.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
Nadala izdalo koleno – Del Potro u finalu US Opena!

Izvor: Sportklub

Argentinski teniser Huan Martin del Potro plasirao se u finale US Opena pošto je Rafael Nadal predao meč polufinala zbog povrede kolena pri vođstvu Del Potra rezutlatom 2:0 u setovima
Prvi set otišaio je u taj-brejk – dva puta tokom seta je Nadal gubio svoj servis, ali bi odmah u narednom gemu vraćao brejk, pa je morao da se odigra odlučujući gem, u kojem je argentinski teniser bio pribraniji i slavio sa 7:3.

U drugom delu meča već je postalo evidentno da Nadal ima velikih problema sa kolenom, pa je na startu drugog dela igre Nadal morao da zatraži medicinski tajm-aut tokom kojeg mu je koleno bandažirano. U nastavku seta moglo se jasno videti da Španac ne može da se kreće kako ume i da pokušava da skraćuje poene koliko god može, a Del Potro je efikasno koristio činjenicu da Nadal ne pokriva teren kao inače i ubrzo došao do brejka, koji je kasnije materijalizovao i došao do vođstva od 2:0 – 6:2.
Tako je postalo jasno da Nadal neće odbraniti titulu osvojenu prethodne godine u Njujorku, a nakon završetka seta Nadal je i rekao sudiji da neće moći da nastavi meč.

Del Potro je na putu do svog drugog finala Otvorenog prvenstva SAD došao pobedama nad Donaldom Jangom, Denisom Kudlom, Fernandom Verdaskom, Bornom Ćorićem, Džonom Iznerom i na kraju Rafaelom Nadalom.

Del Potro je jedini Gren slem trofej u dosadašnjoj karijeri osvojio upravo na US Openu 2009. godine.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
Đoković "razbio" Nišikorija i zakazao finale sa Del Potrom!

Izvor: B92

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, plasirao se u finale US opena pošto je u tri seta pobedio Keija Nišikorija.
Nekada najbolji teniser sveta slavio je, posle nešto više od dva sata i dvadeset minuta igre, rezultatom 6:4, 6:3, 6:2.

Đoković će u finalu poslednjeg Gren slema u sezoni igrati protiv Huana Martina del Potra, kojem je meč polufinala predao Rafael Nadal zbog povrede kolena.

Novak je mnogo bolje ušao u meč i već na početku oduzeo servis Japancu. Nišikori nije izgledao kao da je 100 odsto ušao u meč, dok je srpski teniser bio fokusiran.

Šesti igrač sveta potvrdio je brejk, koji je uspeo da sačuva do kraja seta (6:3). Početak drugog seta ispostaviće se kao ključan.

Prva dva gema drugog perioda igre trajala su čak 25 minuta, skoro pa kao ceo prvi set. Nije viđen brejk u ova dva gema, ali su obojica imali prilike za tako nešto.
Novak je nastavio da pritiska Japanca, koji je zaista igra fenomenalan tenis u ovom periodu igre. Čim je malo popustio, Đoković je to osetio i napravio brejk, a potom ga i potvrdio (4:2).

Tu je skoro bio i kraj meča. Nišikori je izgubio onaj fokus i intenzitet igre s početka drugog seta, dok Đoković nije popuštao. Bio je konstantan od prvog do poslednjeg poena. Novak rezultatom 6:4 u drugom setu dolazi do 2-0.

Tokom trećeg seta na terenu je postojao samo jedan teniser – Novak Đoković. Srpski teniser napravio je dva brejka u trećem periodu igre i plasirao se u veliko finale.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Novak: Šteta za Nadala, Delpo je oduvek top pet igrač
Novak Đoković rekao je posle pobede nad Keijem Nišikorijem u polufinalu US opena da je počastvovan što se bavi ovim sportom.

Izvor: B92

2632446085b932fb639fcd807294408_640.jpg

Foto: Getty Images


"Počastvovan sam što igram ovaj sport i drago mi je što sam uspeo da dođem do još jednog finala. Uzbuđen sam zbog toga šta me čeka u nedelju. Siguran sam da će biti jako teško", rekao je Đoković posle meča.

Đoković se plasirao u finale US opena, pošto je u polufinalu sa 6:3, 6:4 i 6:2 pobedio Japanca Keija Nešikorija.

"Možda i jedna od važnijih stvari je bilo to da kontrolišem svoje emocije. Pre svega, mi smo svi ljudska bića i sa tim se treba izboriti. Iz svake situacije sam sticao iskustvo i vrlo važno je što sam iz svake izašao snažniji", dodao je on.

Srpski teniser će u finalu u nedelju igrati protiv Argentinca Huana Martina del Potra, iako su svi na početku turnira prognozirali da će Đoković u četvrtfinalu igrati protiv Rodžera Federera, a u eventualnom finalu protiv Nadala.

"Nadal i Federer su imena o kojima se stalno govori. Oni su uvek veliki favoriti zbog svega šta su postigli do sada. Ipak, ovaj turnir je čudan, možda danas nije bila tolika vlažnost, ali... Na žalost Rafaelu Nadalu se dogodilo to što se dogodilo, povredio se i to svakako nije lepo. S druge strane treba čestitati Del Potru, oporavio se od svih povreda koje je imao u prethodnim godinama... U poslednjih 14-15 meseci igra svoj najbolji tenis i on je oduvek bio jedan od onih igrača iz top 5", rekao je Đoković.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Vilander: Razočaran sam Nišikorijem, nije mi jasno kako pobediti Novaka
Mats Vilander, nekada prvi teniser sveta, rekao je da je razočaran igrom Keija Nišikorija, ali je i pohvalio nastup srpskog tenisera.

Izvor: B92

17259517375b932affe1862145658199_640.jpg

Foto: EPA-EFE/ATIENZA


"Morate da igrati agresivno protiv Novaka, i to stalno. Pomalo sam razočaran Nišikorijevom igrom i situacijom da njegov štab nije imao plan B. To za mene nema smisla", rekao je Vilander u emisiji "Games, Schett and Mats" na Evrosportu.

Vilander je smatrao da Nišikori od početka nije dobijao poene na prvi servis, da je lutao sa forhendom, dok mu je bekhend bio solidan.

"Imao je nekoliko gemova u kojima je izgledao dobro, ali nije mi delovao da ima vere u sebe", kaže Vilander.

Šveđanin smatra da se Đoković potpuno vratio.

"Ja mislim da se vratio. Kada ga gledaš uživo kako igra to možeš i da vidiš. Kao neprobojni zid je i nije mi jasno kako ga je pobediti. Jedini ko to može je u čovek finalu (Del Potro). Dobijao je već Novaka, videćemo...", rekao je Vilander.

Mats je prokomentarisao i Novak povratak. Mučio se na početku, razmišljao da preskoči Vimbldon i onda je osvojio Gren slem u Londonu i sada igra u finalu Njujorka.

"Mediji odmah daju te informacije: 'Aha, Đoković je završio i tako dalje'. Nekako mu (mediji) nismo davali šansu da se vrati, to se dešavalo i sa Delpom. Kada imate superstara poput Novaka morate da reagujete. Novak izgleda nepobedivo, ali u finalu ćemo imati sudar kontra-stilova", kazao je stručni konsultant televizije "Eurosport".
 
Natrag
Top