US Open 2018

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Kraj za Šarapovu, Suares Navaro je među najboljih osam
Španska teniserka Karla Suares Navaro drugi put u karijeri pobedila je Mariju Šarapovu i plasirala se u četvrtfinale US open – 6:4, 6:3.

Izvor: B92



Photo by Julian Finney/Getty Images
Suares Navaro je odigrala odličan meč protiv petostruke Grend slem šampionke i tako izjednačila svoj najbolji rezultat na turniru u Njujorku.

Ona je od samog početka bila bolja rivalka – napravila je brejk na startu, a onda izuzetno agresivnim i kvalitetnim tenisom došla do 5:2.

Šarapova je uspela da vrati jedan brejk, drugi nije, pa je Karla nakon 45 minuta imala set u džepu.

Iako je ispustila prednost brejka u drugom, vrlo brzo je napravila novi i taj joj je bio dovoljan za jedan od najvećih trijumfa u karijeri.

Ukoliko želi da ostvari najveći uspeh na Grend slemovima, u sledećoj rundi će morati da pobedi prošlogodišnju finalistkinju Medison Kiz.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
"Mislio sam da će mi trening sa Marijem biti jedini nastup na Ešu"
Australijanac Džon Milman istakao je deseti gem drugog seta kao prelomnu tačku senzacionalne pobede nad Rodžerom Federerom.

Izvor: B92





Milman je šokirao Švajcarca u osmini finala US Opena pobedom u četiri seta posle preokreta.

"Mnogo poštujem Federera i sve što je uradio za igru. Bio je moj heroj, a danas definitivno nije bio na svom nivou. Ali, ne smeta mi", rekao je Milman.

Federer je imao dve set lopte na 1-0 i 5:4 u drugom setu, a Milman je znao da je to prelomna tačka.

"Osećao sam se kao jelen ispred farova automobila, da budem iskren. Stopala se nisu kretala. Rodžer me držao na uzici. "Šetao" me preko terena. Ali sam uspeo da preguram težak drugi set i pokrenem stopala. Zaigrao sam agresivnije, počeo sam dobro da serviram i iskoristio sam Rodžerov slab dan na servisu".

Australijanac, koji će bez obzira na rezultat u narednom kolu od ponedeljka biti među Top 40 na ATP listi, napravio je samo 28 neiznuđenih grešaka, za razliku od čak 77 Federera, te imao impresivnih 51% poena sa osnovne linije, dok je Federer 81 put izašao na mrežu (40% poena sa linije).

"Samo jednu stvar mogu da kontrolišem, svoju unutrašnju borbu. Uvek sam to radio", rekao je Milman.

Milman će u četvrtfinalu USO igrati protiv Novaka Đokovića.

"Iskreno, došao sam na turnir sa malim očekivanjima. Mislio sam da će moj jedini nastup na "Artur Ešu" biti treninga koji sam imao sa Endijem Marijem", zaključio je Australijanac.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Federer: Nisam mogao da dišem, a igrao sam i na 50 stepeni

Rodžer Federer fokusirao se na teške uslove za igru posle neočekivanog poraza u osmini finala US opena.


Izvor: B92



Foto: Getty images
Svi su očekivali 47. klasik između Švajcarca i Novaka Đokovića, ali ga je sprečio Australijanac Džon Milman.

Federer je dobro počeo i dobio prvi set 6:3, ali je napravio čak 77 neiznuđenih grešaka i trasirao rivalu put ka pobedi.


"Bilo je mnogo vruće, jedna od onih večeri kada osećam kao da ne mogu da dišem. Vazduh nije uopšte cirkulisao i iz nekog razloga mučio sam se sa uslovima. Jedan od retkih puta da mi se to dogodilo, bilo mi je neprijatno, sve više i više sam se zojio, kako je meč tekao gubio sam energiju. Džon je uspeo da se bolje nosi s tim. Možda jer dolazi iz jednog od mesta sa najvećom vlažnošću na zemlji Brizbejna. Znao sam da me čeka težak meč, a kada tako razmišljaš i promašuješ prilike, a imao sam ih... Razočaran sam, ali i srećan što se meč završio".

Rodžer se mučio sa uslovima za igru iako su on i Milman nastupili u večernjem terminu od 21:30 po lokalnom vremenu.

"Kada se tako osećaš sve je isključeno. Trenirao sam u težim uslovima, igrao usred dana na 50 stepeni, ali postoje dani kada tvoje telo jednostavno ne može da se izbori s tim. Mislim da zbog krova vazduh nije mogao da cirkuliše. To je potpuno drugačiji US Open, na sve to uslovi za igru su sporiji ove godine, a onda imaš znojem natopljen šorts, sve je natopljeno, i lopte pa je sve sporije dok pokušavaš da napraviš viner.

Imao je Švajcarac meč praktično u rukama jer je servirao na 1-0 i 5:4 u drugom setu.

"Voleo bih da sam vodio 2-0 u setovima, onda bi meč možda bio drugačiji, našao bih način jer sam imao prilika da završim. Ali bilo je teško i Džon je odigrao sjajan meč u teškim uslovima", rekao je Federer.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Da li će njujorški "pakao" zaustaviti i Nadala?
Novak Đoković se već danima muči, a Rodžer Federer nije uspeo da se izbori sa sparnim vremenom u Njujorku pa je eliminisan sa US opena već u osmini finala.

Izvor: B92



Foto: Getty images
Sledeći na redu od favorita koji nastupaju je Rafael Nadal, koga u noći između utorka i srede očekuje duel sa Dominikom Timom u četvrtfinalu.

Njihov meč je poslednji na glavnom stadionu "Artur Eš", od 21.30 po lokalnom vremenu, ali taj termin nije mnogo pomogao Federeru.

"Bilo je mnogo vruće, jedna od onih večeri kada osećam kao da ne mogu da dišem. Mislim da zbog krova vazduh nije mogao da cirkuliše. To je potpuno drugačiji US Open, na sve to uslovi za igru su sporiji ove godine, a onda imaš znojem natopljen šorts, sve je natopljeno, i lopte, pa je sve sporije dok pokušavaš da napraviš viner", rekao je Federer posle poraza od Džona Milmana.

Rus Karen Hačanov i Gruzin Nikoloz Basilašvili su u prethodna dva kola pokazali da je Nadal ranjiv u Njujorku, ali ipak nisu imali konačan odgovor za Španca.

Međutim, sada ga čeka jedan od najtalentovanijih igrača na svetu, ovogodišnji finalista Rolan Garosa, ali i igrač koji prvi put u karijeri igra u četvrtfinalu USO.

Dominik Tim je ovog leta eliminisao Mirzu Bašića na startu turnira, nakon čega mu nije bilo lako protiv Tejlora Frica i Stiva Džonsona, ali mu u osmini finala favorizovani Kevin Anderson nije uzeo nijedan set.

Austrijanac je ove godine pokazao da je sposoban da pobedi najboljeg na svetu, i to na njegovom terenu na šljaci, jer je nadigrao Nadala u dva seta u finalu Mastersa u Madridu, ali mu je "Bik s Maljorke" pokazao gde mu je mesto kada su se sastali u finalu RG (3-0).
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Krompir, projektili i meč sezone – Rafa preživeo dramu sa Timom!
Rafael Nadal i Dominik Tim odigrali su meč sezone u četvrtfinalu US opena koji je posle pet sati i spektakularne borbe pripao španskom teniseru!


Izvor:B92



Photo by Julian Finney/Getty Images
Nadal je preživeo jedan od najtežih duela u karijeri i na kraju slavio rezultatom 0:6, 6:4, 7:5, 6:7 (4-7), 7:6 (7-5).

Aktuelni šampion je još jednom pokazao koliko je mentalno jak, ali nije samo fraza da se kaže i da je Austrijanac jednako zaslužio da izađe kao pobednika.

Verovatno bi to bio slučaj da je sa druge strane mreže bio bilo ko osim najboljeg tenisera sveta.

Bez dileme je ovo bio meč turnira, kvalitativno možda i jedan od najboljih u sezoni, a ono što je viđeno u prvih 25 minuta dugo će se prepričavati. Tim je nestvarno započeo meč i dobio prvi set protiv Nadala sa "nulom", prepustivši mu samo sedam poena.

Jednim od najboljih setova ove godine postao je prvi igrač koji je na Grend slemovima dao "krompir" i Nadalu i Đokoviću, ali je brzo usledio odgovor Španca.

Polako je Rafa dizao nivo svoje igre, sačekao priliku i u finišu drugog seta se bolje snašao kod serije brejkova za 1-1.

Austrijanac je, za razliku od prethodnih susreta, zadržavao visok nivo tenisa i kada je ispuštao prilike, a činilo se da bi Nadal mogao da mu "ukrade" trijumf jer je dobio treći set, uprkos tome što je Tim imao brejk viška i servirao za vođstvo kod 5:3.

Ali ni "Bik sa Maljorke" nije uspevao da slomi otpor devetog igrača sveta kao što bi to inače činio – Dominik je prvi napravio brejk u četvrtom delu igre, ispustio ga, ali je imao više hrabrosti i koncentracije u taj brejku i izborio odlučujući set.

Pošteno je bilo i da on bude rešen u taj brejku, do tada su obojica imala prilike ali ih nisu iskoristili. Drama je rasla kako se kraj približavao, i u dodatnom gemu su se smenjivali u vođstvu, da bi svet stao kod rezultata 5:5. Tada je Nadal dobio poen na svoj servis, a onda je Tim, poput Novaka Đokovića u finalu Olimpijskih igara 2008, promašio smeč za srceparajući kraj meča za sve njegove navijače.

Španac je odmah otišao da se pozdravi i uteši protivnika, a za finale će se boriti sa Huanom Martinom del Potrom koji je u četiri seta eliminisao Džona Iznera.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Del Potru "sudar divova" i novo polufinale US opena
Treći teniser sveta Huan Martin del Potro prvi je polufinalista ovogodišnjeg US opena, nakon pobede nad Džonom Iznerom.

Izvor: B92



Photo by Chris Trotman/Getty Images for USTA
Del Potro je izgubio prvi set, ali je uspeo da preokrene i slavi rezultatom 6:7 (5-7), 6:3, 7:6 (7-4), 6:2.

Duel koji je trajao skoro tri i po sata bio je izuzetno neizvestan, a početnu prednost stekao je Amerikanac – neutralisao je jedinu brejk priliku u prvom setu i sačekao svoju šansu u dodatnom gemu.

U taj brejku mu je bio dovoljan jedan mini brejk za osvajanje seta, posle čega je 'Div iz Tandila' morao da zaigra agresivnije.

Propustio je nekoliko prilika na startu drugog dela, ali je uspeo da brejkne rivala i dođe do izjednačenja. Prelomni trenuci susreta igrani su u finišu trećeg seta, koji je kao i prvi, rešen u taj brejku.

Njega je sada dobio Delpo i nešto kasnije protutnjao kroz četvrti za drugo uzastopno polufinale u Njujorku.

Protivnik u borbi za finale biće mu bolji iz duela Rafael Nadal – Dominik Tim.

Podsetimo, US open je jedini Grend slem koji je Del Potro osvojio u karijeri, bilo je to 2009. godine kada je u finalu savladao Rodžera Federera.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Serena furioznom serijom do 12. polufinala US opena
Američka teniserka Serena Vilijams pobedila je Karolinu Pliškovu u dva seta i plasirala se u polufinale US opena.

Izvor: B92



Photo by Matthew Stockman/Getty Images
Serena je do svog 12. polufinala u Njujorku stigla rezultatom 6:4, 6:3 posle nešto manje od sat i po vremena igre.

Šestostruka šampiona poslednjeg Grend slema zahvaljujući furioznoj seriji od osam uzastopni gemova prelomila je meč, ali nije samo to glavni razlog trijumfa.

Vratila se od 2:4 i došla do prvog seta i vođstva u drugom od 4:0, kada se Čehinja probudila i krenula ozbiljno da preti. Vratila je jedan brejk, u sledećem gemu na servis Amerikanke imala tri vezane brejk lopte, kada je Serena krenula da "sipa" asove.

Iako je tokom drugog seta čak i zaplakala na terenu, sačuvala je koncentraciju i pre svega zahvaljujući servisu završila posao u dva seta.

Na kraju, imala je čak 30 neiznuđenih grešaka, ali i 34 vinera, od kojih su 13 bili asovi.

Ona će se u borbi za svoje deveto finale US opena boriti sa Anastasijom Sevastovom koja je trijumfom nad prošlogodišnjom šampionkom Sloun Stivens ostvarila rezultat karijere.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Đoković i Milman zatvaraju "Artur Eš"
Novak Đoković će svoj četvrtfinalni duel US opena protiv Australijanca Džona Milmana odigrati u poslednjem večerenjem terminu dana.

Izvor: B92

12839296005b8ec7fc933a5417561982_640.jpg

Photo by Matthew Stockman/Getty Images
Đoković i Milman igraće na glavnom terenu ovog Grend slema, a odigraće poslednji, četvrti duel desetog dana US opena.

Za dnevni termin zakazani su dueli Naomi Osake i Lesje Curenko, kao i Marina Čilića i Keija Nišikorija, dok će, pre Novaka i Džona, u večernjem delu programa snage odmeriti Karla Suares Navaro i domaća teniserka Medison Kiz.

Đoković i Milman će na teren izaći odmah posle završetka duela između Kiz i Suares Navaro, a očekuje se da to budeo oko 2.30 po srednjeevropskom vremenu u noći između srede i četvrtka.

Novak se tokom turnira "šetao" po terminima, igrao je i u večernjem i u noćnom, a poslednji, protiv Portugalca Žoaa Souse, odigrao je u dnevnom.

Ova promena bi trebalo dobro da dođe srpskom teniseru, jer su vrućina i sparina glavni problemi teniserima ove godine. Meč se po američkom vremenu igra od oko pola devet uveče.

Podsećamo, Milman je napravio senzaciju u osmini finala izbacivši Rodžera Federera pobedom od 3-1 u setovima.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
Čilić napravio 70 pogrešaka i izgubio od Nishikorija

Izvor: Sportklub

Marin Čilić je nakon četiri sata igre izgubio četvrtfinalni meč US Opena. Bolji od njega bio je Japanac Kei Nishikori sa 2:6 6:4 7:6 6:4 4:6.
Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije uspio proći u svoje treće polufinale na US Openu, a bolji je bio Kei Nishikori. Previše je oscilacija Marin imao u igri da bi došao do pobjede protiv sjajnog Japanca...

Čilić je tijekom cijelog meča bio taj koji je napadao, ali i griješio. Susret je završio sa 57 winnera i čak 70 neforsiranih pogrešaka.

U petom setu je gubio 4:1 i bio suočen s brejk loptom za 5:1, to je spasio i vratio se na 4:4, međutim serijom neforsiranih pogrešaka praktički je poklonio Japancu pobjedu.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
Osaka deklasirala Tsurenko u četvrtfinalu US Opena

Izvor: Sportklub

Japanska tenisačica Naomi Osaka plasirala se prvi put u jedno Grand Slam polufinale, u četvrtfinalu US Opena deklasirala je Lesiu Tsurenko 6:1, 6:1.
Senzacionalna Osaka, koja je 20. nositeljica u New Yorku, prepustila je protivnici samo dva gema. Koliko je dominirala, najbolje svjedoči podatak da je meč trajao svega 59 minuta.

Napravila je ukupno pet brejkova, dok je Tsurenko tek u pretposljednjem gemu susreta imala tri povezane brejk lopte koje nije iskoristila.
Već plasman u polufinale je za nju najveći Grand Slam rezultat.
 
Natrag
Top