US Open 2018

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.680
"Federer je anomalija – on, Rafa i Novak su najbolji u istoriji"
Bivši britanski i kanadski teniser Greg Rusedski smatra da su Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer trojica najboljih igrača u istoriji sporta.

Izvor: B92

Getty images
On je istakao da je Federer imao neverovatnu godinu zbog čega su se svi čudili kako nije osvojio Vimbldon.

Tu nameru je osujetio Novak Đoković koji je osvojio turnir, ali i Kevin Anderson koji je Federera pobedio u četvrtfinalu.

"Rodžer je uspevao da izađe na kraj sa jakim serverima bolje nego bilo ko na svetu. Izgubio je od Andersona, ali je i pored toga imao meč loptu i mogao je da trijumfuje. On je samo čovek na kraju dana. Imao je neverovatnu godinu, pobedio je u Australiji, finale Indijan Velsa, vratio se nakratko na prvo mesto, osvojio je Roterdam i Štutgart, igrao finale u Haleu i četvrtfinale Vimbldona. Bila je teška godina, ali to je Federer i pošto nije osvojio Vimbldon svi su pomislili 'o bože'", rekao je Rusedski za Ekspres.

Dodaje da su se ranije teniseri čudili Džimiju Konorsu koji je uspevao da pobeđuje i sa 39 godina i da je sada slično sa 37-godišnjim Švajcarcem.

"On je anomalija. On, Nadal i Đoković. Ti momci su statistički najbolji u istoriji našeg sporta", tvrdi Rusedski.

Federer će u prvom kolu US Opena igrati protiv Jošihita Nišioke u utorak. Novakov prvi rival će biti Martin Fučovič iz Mađarske, dok će se Nadalu suprotstaviti sunarodnik David Ferer.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.408
Novak uz velike muke u drugom kolu!
Najbolji srpski teniser i prvi favorit za osvajanje poslednjeg Gren slema u sezoni uspeo je nekako da se plasira u drugo kolo.
Velike muke Novaka Đokovića na startu Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država.

Naš najbolji teniser je slavio sa 3:1 po setovima protiv Martona Fušoviča, bilo je 6:3, 3:6, 6:4 i 6:0 za nešto duže od tri sata igre.

Moramo napomenuti da je srpski teniser imao problema sa stomakom, posebno u drugom setu, da se prilično nervirao nakon čega je polomio i reket, kao i da je početkom trećeg seta bio u zaostatku od jednog brejka.

Ipak, sve je to prebrodio i na kraju došao do teške, ali bitne pobede koja znači i nastavak takmičenja.

Impresivan je bio u poslednjem setu, četvrtom, kada je počistio sa terena svog protivnika.

Novak će morati da popravi procente servisa i osvojenih poena na svoj servis ukoliko misli da napravi dobar rezultat na US openu, a pre svega moraće i da poradi na odnosu vinera i neiznuđenih grešaka koji je danas bio negativan.

U narednom kolu najbolji srpski teniser igraće protiv Tenisa Sandgrena koji je u prvom kolu eliminisao Viktora Troickog.

 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.408
US open - Aleksandra uspešna u prvom kolu!
Aleksandra Krunić je uspešno prebrodila prvu prepreku na US openu.
Najbolja srpska teniserka je uspela da se plasira u drugo kolo US opena pošto je danas savladala Timeu Baščinski rezultatom 6:2, 3:6 i 6:0.

Aleksandra Krunić je imala malih problema u drugom setu, ali je u trećem sve došlo na svoje mesto.

Ono na šta naša teniserka mora obratiti pažnju jeste prvi servis koji je bio prilično slab. Ipak, dobra stvar su spašene brejk lopte, imala ih je čak 8.

U narednom kolu igraće protiv Kirsten Flipkens.

 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.680
Lajović savladao Norija za plasman u treće kolo

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u treće kolo Ju-Es opena, pošto je savladao Kamerona Norija iz Velike Britanije sa 3:1 (6:2, 2:6, 6:4, 6:4) u setovima.

Dušan Lajović savladao je Kamerona Norija sa 3:1 u setovima i plasirao se u treće kolo Ju-Es opena, u meču koji je trajao tri sata.


Cameron-Lajovic-t.jpg

Lajović i Nori vodili su veliku borbu u svakom gemu, a srpski teniser je imao više koncentracije i sreće i zabeležio važnu pobedu.

Lajović će u trećem kolu igrati protiv boljeg iz duela između Džona Iznera i Čileanca Nikolasa Jarija.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.680
Verdasko eliminisao Marija


Španac Fernando Verdasko pobedio je, posle velike borbe, Britanca Endija Marija sa 3:1, po setovima 7:5, 2:6, 6:4 i 6:4.

Endi Mari je ispao u drugom kolu Otvorenog prvenstva SAD u tenisu pošto je posle velike borbe poražen od Španca Fernada Verdaska 3:1.


Verdasko.jpg

Fernando Verdasko
U prvom grend slem meču od prošlogodišnjeg Vimbldona i operacije kuka, Mari je bio nešto slabiji protivnik u duelu protiv Španca koji se trenutno nalazi na 31. mestu ATP liste.

Verdasko u narednoj rundi igra protiv Huana Martina del Potra, koji je savladao Denisa Kudlu sa 3:0 u setovima.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.408
30.08.2018

Rafa uvjerljiv,Verdasco svladao Murraya u odličnom meču

Najbolji tenisač svijeta Rafael Nadal plasirao se u treće kolo US Opena pobjedom nad Kanađaninom Vasekom Pospišilom 3:0 u setovima.
Rafa je rutinski savladao 88. igrača na listi sa 6:3, 6:5, 6:2 za dva sata igre i u trećem kolu ga čeka susret sa Karenom Khachanovim, koji je pobijedio Lorenza Sonega sa 7:5, 6:3, 6:3.

Španjolac je od starta dominirao uzveši protivniku prvi servis gem za prednost koju Pospišil nije uspio nadoknaditi u nastavku.

Ipak, u drugom setu Kanađanin prvi radi brejk i stiže do 4:2, međutim, tada Nadal dodaje gas, u naredna četiri gema Pospišilu prepušta samo poen, za preokret i vodstvo od 2:0 u setovima.

Treći set je bio formalnost - Rafa je odmah brejknuo protivnika, zatim još jednim kompletiranim brejkom stigao do 5:1 kad je pitanje pobjednika bilo rješeno.
Verdasco, trenutno 32. igrač svijeta, savladao je Britanca sa 7:5, 2:6, 6:4, 6:4 za tri sata i 26 minuta igre.

Murray je prikazivao dobar tenis od starta, ali mu je nedostajalo odlučnosti u ključnim momentima. Poslije dvije razmjene brejkova rezultat u prvom setu je bio 4:4, da bi Verdasco u 11. gemu ponovo brejknuo Murraya i poslije spašene brejk lopte poveo sa 1:0.

Britanac je od sredine drugog seta pružao odličnu igru, pa je pri vodstvu 3:2 nanizao tri gema, uključujući i dva brejka, za poravnanje u setovima.

Ipak, uslijedio je veliki pad u nastavku. Verdasco je preuzeo kontrolu, brzo došao do 4:1 u trećem setu, posle čega se Murray nije uspio vratiti.
U posljednjem setu ključan trenutak dogodio se u sedmom gemu. Tad je Španjolac napravio brejk, otišao na 5:3 i u posljednjem gemu koji je trajao više od 10 minuta i u kojem je Murray imao pet brejk lopti za povratak u meč, Verdasco je iskoristio svoju treću meč loptu i zakazao susret trećeg kola sa trećim igračem svijeta Juan Martinom Del Potrom.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.408
30.08.2018

US Open: Pobede Kvitove, Kerberove, Sabalenke...

U četvrtak su pobede u 2. kolo US Opena ostvarile Petra Kvitova, Anđelik Kerber, Naomi Osaka, Aleksandra Sasnovič i Arina Sabalenka.
Kvitova je u dva seta, sa 7:5, 6:3 za nešto manje od dva sata igre pobedila Jafan Vang. U prvom setu je bilo prilično uzbudljivo, viđeno je pet brejkova, ipak, jedan više napravila je Čehinja i povela sa 1:0.
Drugi deo igre doneo je manje neizvesnosti, Kvitova je dva puta oduzela servis protivnici i stigla do pobede. Njena naredna rivalka biće Arina Sabalenka. Beloruskinja je takođe u dva seta pobedila Veru Zvonarevu.

Četvrtka teniserka sveta Anđelik Kerber se mučila sa 82. igračicom sveta Johanom Larson iz Švedske, ali je posle dva časa i 20 minuta slavila sa 6:2, 5:7, 6:4.

Nemica je u trećem setu dva puta imala brejk prednosti, ali se Larsonova vraćala u meč. Ipak, oduzet servis kod rezultata 4:4 bio je presudan. Kerberova će se u 3. kolu sastati sa Dominikom Cibulkovom, koja je bila bolja od Su Vei Hsie iz Tajpeha sa 7:6 (3), 4:6, 6:4.

Prilično lak zadatak u četvrtak je imala Naomi Osaka. Japanska teniserka je Juliji Gluško prepustila samo dva gema. Nakon samo 51 minuta igre slavila je sa 6:2, 6:0.
Protivnica u trećem kolu biće joj 33. teniserka sveta Aleksandra Sasnovič. Ona je eliminisala 11. igračicu planete Dariju Kasatkinu sa 6:2, 7:6.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.408
31.08.2018

US Open - Federer rutinski do trećeg kola

Švajcarac bez problema u uvodnom delu poslednjeg Gren Slema sezone.
Posle Japanca Nišioke, Rodžer Federer je večeras u drugom kolu US Opena lako izašao na kraj i sa Beonoom Perom iz Francuske.

Još jedan trijumf maksimalnim rezultatom, za dva sata na terenu, a na kraju rezultat na semaforu bio je 7:5, 6:4 i 6:4 za Fededera.

Najjači otpor Per je pružio u prvom setu, tokom kog je uspeo da vrati brejk rivalu, izjednači na 4:4, pa 5:5, ali je u finišu poklekao, Federer je dobio dva naredna gema i osvojio prvi set sa 7:5.

U drugom i trećem Švajcarac je ponovo uspevao da na vreme dođe do brejkova i tu prednost je uspešno održavao.

Naredni rival Fedederu biće Australijanac Nik Kirjos, koji je u drugom kolu savladao Herberta sa 3:1 u setovima.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.408
31.08.2018

US Open - Novak rutinski do trećeg kola, ništa od srpskog derbija...

Srpski teniser Novak Đoković je uspeo da savlada Tenisa Sandgrena i da se plasira u treće kolo, ali tamo neće igrati protiv Đerea.
Sigurnija igra Novaka Đokovića u drugom kolu, savladan je Tenis Sandgren rezultatom 6:1, 6:3, 6:7 (2:7) i 6:2 bez nekih većih problema.

Fantastično je krenuo Novak, Sandgren nije imao rešenja za njega, pa je srpski teniser lagano dobio prvi set za samo 32 minuta sa 6:1.

Izgledao je prilično sveže nas teniser, nije dozvoljavao protivniku previše šansi.

U nastavku slična priča, ali je Tenis duže izdržao. Bilo je 3:3 da bi Novak konačno napravio brejk nakon nekoliko šansi, do kraja još jedan za 6:3.

I treći set je krenuo Novakovim pritiskom koji nije urodio plodom, došlo je kasnije do pada koncentracije, a Tenis Sandgren je to iskoristio i napravio prvi brejk na meču za 3:2. Ipak, Novak ekspresno vraća brejk pa se do taj-brejka igralo gem za gem.

Spasio je Sandgren jednu meč loptu pri rezultatu 5:4 na svoj servis, pa se otišlo u taj-brejk.

Tamo Sandgren bolji, Novak je pravio greške, iznenada je moglo da dođe do neizvesnosti.

Ipak, nije je bilo, Novak rutinski privodi meč kraju, sa dva brejka u poslednjem četvrtom setu i bez brejk prilike za protivnika stavlja tačku na ovaj meč - 6:2.

U narednom, trećem kolu igraće protiv Rišara Gaskea koji je bio bolji od Lasla Đerea sa 6:3, 7:6 (7:5) i 6:3.

Dakle, ništa od srpskog derbija u trećem kolu...
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.680
Maestralna Aleksandra Krunić u trećem kolu US opena
Najbolja srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u treće kolo US opena ubedljivom pobedom nad Kirsten Flipkens.

Izvor: B92


Photo by Matthew Stockman/Getty Images
Krunićeva je odigrala maestralan meč protiv Belgijanke i slavila rezultatom 6:1, 6:3, posle nešto više od sat vremena igre.

Aleksandra je na US open došla tako što je u poslednja tri meča osvojila ukupno četiri gema, ali je potvrdila da voli da igra u Njujorku jer je tu ostvarila rezultat karijere.

Meč je otvorila fantastičnom serijom gemova koja joj je donela prvi set, a sve do 3:2 u drugom je izgubila samo dva poena na svoj servis. Odlučujući brejk je napravila u šestom gemu drugog dela igre i potom rutinski privela meč kraju.

Srpkinja i Belgijanka sastale su se treći put, pa naša igračica sada vodi 3-0. Prethodni put bila je bolja u finalu Hertogenboša, kada je došla do prve WTA titule u karijeri.

Ona u trećoj rundi ide na megdan prošlogodišnjoj finalistkinji Medison Kiz, koja je eliminisala sunarodnicu Bernardu Peru.
 
Natrag
Top