Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Upoznajte prijatelje svoje dece

  • Začetnik teme macula
  • Datum pokretanja
M

macula

Član
Ž. P. | 15. mart 2010.novostiVeoma je bitno da znate s kim se vaše dete druži i sa kim provodi vreme kada nije u kući, tvrde stručnjaci. Na taj način moći ćete efikasnije da kontrolišete dete, dok će se njemu činiti da ima veću slobodu.
Deca iz komšiluka, školski drugari, deca sa raznih kurseva i sportskih aktivnosti vrlo su važan deo života vašeg mališana i zbog toga se potrudite da ih upoznate. Saznajte zbog čega je baš njih vaše dete izabralo za prijatelje i osobe od poverenja, što će vam mnogo reći o vašem detetu. Kako rastu, deci je mnogo lakše da se poveravaju vršnjacima nego roditeljima, pa stručnjaci uvek preporučuju da budete dobri sa nekim sa kim je vaše dete emocionalno blisko, za slučaj da se pojavi problem.
Drugi bitan razlog zbog kojeg bi trebalo da poznajete prijatelje vaše dece je što ćete na taj način lakše saznati gde se deca van kuće igraju i kako provode slobodno vreme. Slušajte dete kada vam priča i sve one koje pominje kao prijatelje pozovite u kuću kada se za to ukaže prilika. Dozvolite mališanima da imaju svoj prostor, pustite ih da se igraju sami u sobi ili da zatvore vrata kada žele privatnost. Ne budite nametljivi, pokušajte da razgovarate opušteno i slušajte šta vam deca govore. Tako ćete se najlakše zbližiti s njima, zadobiti simpatije, a vaše dete će biti presrećno što ima “kul” roditelje. Tada će vam i lakše poveravati planove sa društvom, pričaće vam gde idu i šta rade. Važno je da mališani osete da se ne mešate u “njihova posla” i da samo želite da budete sigurni da im se ništa loše neće dogoditi.
 
Top