Upload na mom sajtu?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2010
Poruka
163
Drugari, da li mozete da mi pomognete teo bi da na svoj sajt ubacim upload opciju da li je to jako tezak posao kako to mogu da odradim i da li moj hosting to dozvoljava?
Moj hosting paket sadrzi sledece opcije.HVALA UNAPRED!!!
  • 1 domen/sajt
  • 1 GB prostora
  • 3 e-mail adrese
  • 1 MySQL baza
  • Neograničen protok
  • Neograničen broj poddomena
 
Član
Učlanjen(a)
23.04.2010
Poruka
38
Za upload ti treba HTML forma i neka serverska skripta, tipa PHP. Dakle, nije teško ako znaš PHP, ali čim pitaš, verovatno ne znaš. :D
Što se tiče tvog hostinga, to nema veze sa ovim što si postavio, ali gotovo svi hosting provajderi to dozvoljavaju. Ono što mi ne znamo, a verovatno ni ti, to je koliko maksimalno veliki fajl možeš da upload-uješ na server. To moraš pitati onog od koga uzimaš hosting jer se to podešava/ograničava na samom serveru, a da li ti imaš mogućnost podešavanja veličine, opet zavisi on provajdera, tj. da li je na serveru omogućio opciju da ti možeš da menjaš podešavanja servera koristeći .htaccess fajl.
 
Član
Učlanjen(a)
25.07.2009
Poruka
67
Nisam baš sigurna da sam te razumela...
a) Želiš opciju da bilo ko može da izvrši upload nečega na tvoj sajt?!
b) Želiš da na tvoj sajt izvršiš upload fajlova (PDF na primer) i da ih tamo držiš, a po potrebi da se njihovo izvršenje vrši direktno sa tvog sajta?

Pod A zaboravi, a pod B ništa lakše...
 
Član
Učlanjen(a)
23.04.2010
Poruka
38
Pod A zašto da zaboravi?
Ako hosting provajder to dozvoljava, a 99% njih to dozvoljava i ako on to želi, to može da se završi i tu nema ništa sporno.
 
Član
Učlanjen(a)
23.04.2010
Poruka
38
Pa baš zato što se bavi stolarijom.

Šta misliš, da li bi neko hteo da mu pošalje sliku, plan objekta ili tehnički crtež kako bi mu Dušan dao ponudu? Zašto misliš da bi uopšte hteo da stavlja na svoj sajt upload ako ne želi da mu neko nešto pošalje?

On od provajdera dobija cPanel i FTP nalog za pristup root folderu sajta, pa može da uploaduje šta mu volja. Ako znaš šta sam ovim hteo reći, ali ne verujem, čim misliš da bi mu neko uradio ozbiljan sajt za par desetina eura. ;)
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Mozda je nas dragi i mili @DusanMadic hteo da uploaduje par pdf dokumenta sa svojim stolarskim radovima i da ih mi ostali skidamo kao brosure i narucujemo proizvode sa slika.
Recimo prolecna brosura kompjuterskih stolova sa 10% popusta uz vaucer u pdf formatu.

Meni se recimo rasklimao potpuno astal za komp, ako ga tiltujem na levu stranu ima se izdjilki na desno i on je covek to ukapirao i hoce da uploaduje astale koje cu ja da pregledam u tom "pdf", dokumentu i eventualno narucim.

Na srecu ocekujem bar 22% popusta za clanove, ..
..da bih mu ga dao u keshu, ako nije problem.
Ajde objasnite mu kako ide upload pa da pogledam ponude.
 
Učlanjen(a)
02.09.2016
Poruka
11
auuuh bre pa ti osamari, slap
ja bih da imam sajt, ali ozbiljno
koliko bi me kostao jedan takav sa popustom naravno
be zurbe
bez zurbe to bi zaista morao da odradi neko koji vise zna o compovima nego da pod......
daklle sajt koji bi bio posao jednom piscu, kjnizevno nastrojen
tnx
aleksandra
 
Natrag
Top