Update driver-a za grafičku karticu

Učlanjen(a)
18.09.2014
Poruka
111
Imam problem koji nastaje pri update-u drivera za grafičku karticu odnosno W2042 AMD Radeon HD 7700 Series, pri najnovijem update-u oštećuje se driver za internet pa dolazi do kratkotrajnog nestanka interneta na svakih otprilike 7 min što mi predstavlja problem u igricama i na samom internetu. Internet povezan preko Realtek PCIe FE Family Controller driver-a. Oba drivera su mi potrebna za što bolji performans u igricama, ali evo sad imam onu osnovnu verziju driver-a iz 2013. koja nije update-ovana. Šta da radim? Voleo bih da imam najnoviji mogući driver za grafičku, a pri tom i da mi ne secka internet odnosno da ne nestaje...

Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
2.686
Pretpostavljam da je drajver za mrežnu karticu (verovatno se tako povezuješ na net) tzv. generički, tj. sam operativni sistem je instalirao drajver.
Skini sa sajta proizvođača matične ploče najnoviji mrežni drajver, instaliraj prvo njega, pa onda zadnji od grafičke.

Učlanjen(a)
18.09.2014
Poruka
111
Pretpostavljam da je drajver za mrežnu karticu (verovatno se tako povezuješ na net) tzv. generički, tj. sam operativni sistem je instalirao drajver.
Skini sa sajta proizvođača matične ploče najnoviji mrežni drajver, instaliraj prvo njega, pa onda zadnji od grafičke.
Koliko se ja sećam sam sam instalirao drajver sa *ednog diska koji imam ovde i onda ga kasnije update-ovao ali probaću sada to što si mi rekao, samo da uspe... Svejedno tu je mogućnost da vratim pc na prethodno stanje preko System Restore
EDIT: Sve uradio što je rečeno u onom gore postu dakle prvo update-ovao driver za mrežnu karticu a onda i driver za grafičku kartica, ali i dalje isto, nestaje internet ali se brzo vrati, s tim što mu sad treba više vremena da bi nestao...

Ne znam jel ovaj problem uopšte rešiv

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
2.686
OK, ajmo onda ovako:
1. Koje drajvere za grafiku instaliraš? Obične katalist drajvere ili crimson? Ako te zeza jedna od te dve, onda probaj drugu verziju.
2. Ako i dalje ostaje problem, probaj sa verzijom grafičkih drajvera od pre pola godine/godinu dana. Ne verujem da neka preterana poboljšanja u optimizaciji i iskorišćenju mogu biti u grafičkoj kartici iz 2012 godine. Moj predlog je da tražiš drajvere iz 2013/14. godine.

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.089
Imam problem koji nastaje pri update-u drivera za grafičku karticu odnosno W2042 AMD Radeon HD 7700 Series, pri najnovijem update-u oštećuje se driver za internet pa dolazi do kratkotrajnog nestanka interneta na svakih otprilike 7 min što mi predstavlja problem u igricama i na samom internetu. Internet povezan preko Realtek PCIe FE Family Controller driver-a. Oba drivera su mi potrebna za što bolji performans u igricama, ali evo sad imam onu osnovnu verziju driver-a iz 2013. koja nije update-ovana. Šta da radim? Voleo bih da imam najnoviji mogući driver za grafičku, a pri tom i da mi ne secka internet odnosno da ne nestaje...

Za pocetak koji OS je u pitanju? Win 10 ima problema sa mreznim drajverima na mnogo uredjaja. Uglavnom je potrebno zabraniti update driver-a preko win update...

Učlanjen(a)
18.09.2014
Poruka
111
Windows 8.1 je u pitanju..
Uspeo sam da rešim problem sa update-om drivera za grafičku, međutim i dalje ostaje taj problem sa driver-om za mrežnu karticu, imam i dalje onaj najosnovniji mogući koji se instalira preko diska, a kada dođe do update-a onda ide to seckanje neta...

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.089
Windows 8.1 je u pitanju..
Uspeo sam da rešim problem sa update-om drivera za grafičku, međutim i dalje ostaje taj problem sa driver-om za mrežnu karticu, imam i dalje onaj najosnovniji mogući koji se instalira preko diska, a kada dođe do update-a onda ide to seckanje neta...

Koja je maticna ploca u pitanju ako je integrisana mrezna, ili ako je zasebna koji je tacno model?

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Milane mnogo komplikujes stvari, te nove za graficku karticu koristi, a za internet nastavi da kotistis stare koji vec rade. Nece internet da bude ni za sekundu brzi sa novim drajverima za mreznu. Brzina interneta je takva kakva je, znaci ostavi te stare stabilne drajvere i cepaj.
U stvari za jedno 6 meseci napravi opet test sa novim drajvereima da bi vido da li je doslo do promene.

Natrag