Učlanjen(a)
29.12.2013
Poruka
129
Izasla i neka skripta za trazenje Unifi sifre. Sporo radi, a treba znati korisnicko ime/na. Vremenom ce Unifi postajati sve manje bezbedan. U svakom slucaju, jaka sifra je nabolja zastita.
 
Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.118
Donedavno sam koristio svoju šifru za unifi ali sam zaključio da mi pravi probleme. Koristim mobilni net ali prilikom prolaska pored kafića, stana mob preuzme konekciju na unifi mrežu koja nije dovoljno jaka i samo me ometa u razgovoru.
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Sad posto je Alimpije provalio tu Python skripticu za razbijanje UniFija za koju sam se nadao da ostali nece saznati, skoro da mi je zao sto je sve tako kratko trajalo. Nadajmo se da ostali ipak nece videti ovu temu. Bravo Alimpije samo napred.
 
Učlanjen(a)
29.12.2013
Poruka
129
Sporo je to, online bruteforce moze trajati godinama, zavisno od jacine sifre. Bolje ici na razbijanje algoritma preko nekog krakera. Ili evil twin, da se napravi neka mreza koja bi glumila Unifi. I Pitanje koliko je isplativo gubiti vreme s tim, Unifi je samo 3GB mesečno free, i mnogo muke s njim, a WPA/WPA2 mreža ima flat na svakom ćošku.
 
Učlanjen(a)
29.12.2013
Poruka
129
S druge strane ima i programa koji pokazuju ko je sve zakačen na ruter, znači nema šanse da se neko nakači na vašu mrežu i ostane neotkriven. Mislim da i Avast antivirus ima tu opciju.
Pojedini hakeri namerno ostave svoj ruter otkljucan ili naprave laznu mrezu kako bi pohvatali vase email adrese i lozinke kada se konektujete na neki sajt. Jes da su sajtovi uglavnom zasticeni ali ima i koji nisu. Bitno je da mail adrese koje su vam vazne budu bezbedne, nikako ista sifra svuda, i dvostruka zastita, znaci da nakon logovanja morate i upisati kod koji vam stigne na mobilni.
 
Natrag
Top