Umrla Vitni Hjuston

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Umrla Vitni Hjuston









Izvor:
Mondo.rs







Popularna američka pop pevačica preminula je u 48. godini.


v233786p0.jpg



Američka pevačica Vitni Hjuston (48) preminula je u subotu u toku popodneva prema lokalnom vremenu, potvrdila je njena predstavnica za štampu Kristen Foster.

Vitni je umrla u Beverli Hilton hotelu, a nekoliko sati kasnije trebalo je da nastupi na koncertu i večeri organizovanim od strane njenog dugogodišnjeg mentora Klajva Dejvisa, uoči nedeljne dodele Gremi nagrada.

Fosterova je dodala da je smrt zvezde pod istragom, i odbila da otkrije da li su u hotelskoj sobi Hjustonove pronađeni droga ili alkohol.

Šestostruka dobitnica Gremija se proletos dobrovoljno prijavila na lečenje od bolesi zavisnosti, a poznato je da je u prošlosti imala problema sa drogom i alkoholom.

Bila je u braku sa muzičarem Bobijem Braunom, sa kojim je dobila ćerku Bobi Kristinu. Par se razveo nakon izuzetno turbulentne veze, a i Bobi Kristina imala je problema u privatnom životu. Pre nekoliko dana Vitni je viđena sa bivšim dečkom u jednom restoranu na Beverli Hilsu
http://www.mondo.rs/s233018/Zabava/Vitni_Hjuston_se_vratila_staroj_ljubavi.html.

Pogledajte poslednji nastup Vitni Hjuston, tri dana pre smrti:



 
Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Svet šokiran smrću Vitni Hjuston









Izvor;
B92.net







„Njena pesma 'Saving All My Love For You' svirala je kada sam skupio hrabrost da po prvi put priđem jednoj devojci i pitam je da li je za ples.“


16610652454f379f8bdd84d000324430_orig.jpg


„Do sada smo svi već čuli tragičnu vest o našoj voljenoj Vitni. Ona je bila tako puna života. Radovala se večerašnjoj zabavi, iako nije bila na spisku izvođača koji nastupaju. Volela je muziku i volela je ovo veče koje predstavlja proslavu muzike.“

Ovim rečima svečani gala prijem, organizovan u subotu veče u hotelu „Beverli Hilton“ povodom dodele Gremi nagrada, otvorio je producent Klajv Dejvis. Nešto ranije tog dana, oko 15:30h na četvrtom spratu tog hotela pronađeno je telo preminule pevačice Vitni Hjuston.

„Moraćemo da osmislimo nešto prikladno. Ništa nije bolje nego da Dženifer Hadson peva na sceni u čast Vitni“, kazao je na prijemu Nil Portnau, predsednik Američke muzičke akademije koja dodeljuje Gremi nagrade. Ova prestižna priznanja biće dodeljena večeras u Los Anđelesu.

Preminula pevačica poslednji put je izašla na scenu u petak veče, upravo na jednoj od zabava povodom dodele Gremija. Tom prilikom sasvim neplanirano popela se na scenu i otpevala pesmu„Yes, Jesus Loves Me“.

Muzičar Bobi Braun, bivši suprug preminule zvezde, kojeg mnogi krive za njene probleme sa narkoticima, bio je zatečen ovom vešću. Braun je imao zakazan nastup u Misisipiju, a kada se popeo na scenu, publika je zanemela, prenosi AP.

„Kao prvo, želim da vam kažem da vas sve volim. Kao drugo, želim da kazem Vitni da je volim. Najteža stvar za mene je bila da se uopšte popnem na scenu“, priznao je Braun koji je sa pevačicom bio u braku od 1992. do 2007. godine, i sa kojom ima ćerku.

Među prvim zvezdama koje su izrazile žaljenje povodom iznenadne smrti bila je pevačica Ališa Kiz.„Osećam se loše... Život je dragocen, a mi smo krhke duše. Volimo jedni druge! Nedostajaćeš mi divna Vitni, celom svetu ćeš nedostajati“, napisala je pevačica na svom tviter profilu. Kiz je inače jedna od saradnica na poslednjem albumu koji je je Hjuston objavila 2009. godine pod nazivom „I Look To You“.

Još jedna pevačica koja je sarađivala sa Vitni, i koja nije krila da joj je upravo ona najveći uzor, jesteMaraja Keri. Njih dve snimile su uspešan duet „When You Believe“ za film „Princ Egipta“.„Nikada neće biti zaboravljena kao jedan od najvećih glasova koji je ikada. Slomljenog srca i u suzama sam zbog smrti moje drage prijateljice, neponovljive Vitni Hjuston“, napisala je Keri u nekoliko poruka na svom tviter nalogu.


16091992184f379f8bf00d1182261184_orig.jpg



Reči hvale o svojoj koleginici imao je i legendarni pevač Toni Benet koji je poslao poruku putem tvitera: „Ovo je tragedija. Vitni Hjuston je najveća pevačica koju sam ikada slušao i svima će zaista nedostajati.“

Na ovoj društvenoj mreži oglasila se i pevačica Čaka Kan, kojoj je Vitni kao mlada neafirmisana pevačica pevala prateće vokale: „Ostala sam bez reči. U šoku sam. Samo se molim za nju i njenu porodicu.“

Čuvena pevačica i glumica Barbara Strejsend istim putem izjavila je da je Vitni imala sve, i lepotu i veličanstven glas. „Kako je tužno to što njen dar nije mogao da joj donese sreću koju je donosio nama.“

Kantri pevačica Doli Parton, koja peva originalnu verziju pesme „I Will Always Love You“ izjavila da je njeno srce samo jedno od million srca slomljenih odlaskom Vitni Hjuston, a Pink je na tviteru priznala da je preminula zvezda koja je inspirisala nju i mnoge buduće umetnike da postanu to što su danas.

Američki indi pevač i kompozitor Keri Braders podelio je sa svojim fanovima na tviteru svoju uspomenu na prvi hit kojim se Hjuston proslavila: „Njena pesma 'Saving All My Love For You' svirala je kada sam skupio hrabrosti da prvi put priđem jednoj devojci i pitam je da li je za ples.“





 
Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Telohranitelj pronašao Vitni Hjuston u kadi hotela na Beverli Hilsu









Izvor;
Blic.rs







Slavna američka pop pevačica Vitni Hjuston iznenada je preminula u 48. godini života. Iako uzrok smrti još nije zvanično potvrđen, pevačica se najverovatnije udavila u kadi hotelske sobe, gde ju je i pronašao jedan od njenih telohranitelja.


28270_vitni-afp_f.jpg



U sobi hotela "Hilton" na Beverli Hilsu, gde je pevačica odsela pronađene su bočice tableta, koje su joj izdate na recept od strane njenog lekara, te američki mediji spekulišu da se Hjustonova možda slučajno predozirala i zatim udavila u kadi, gde ju je telohranitelj i pronašao.

Vest o smrti Vitni Hjuston saopštila je njen publicista Kristen Foster. Njeno telo je pronađeno u "Hilton" hotelu gde je njen mentor, veliki muzički mogul Klajv Dejvids u subotu držao veliku žurku povodom dodele Gremi nagarada.


Iz policije kažu da su dobili poziv u 15.43 u subotu i nakon pokušaja reanimacije njena smrt je proglašena u 15.55. Prvi izveštaji govore da nije bilo nikakvih znakova nasilne smrti poznate pevačice.

Ova vest pogodila je i pevačicinog bivšeg supruga Bobija Brauna, koji je očajan od kako je čuo za tragičnu vest. Međutim, on je sinoć nastupio na zakazanom koncertu
u Memfisu sa svojim bendom "New Edition", a u jednom momentu je kroz oči pune suza pred publikom uzviknuo "Vitni, volim te!".


Obožavaoci su se okupljaju oko hotela u kome je diva preminula:


Hjustonova je dobitnica dva Emija, šest Gremija i 30 muzičkih nagrada "Bilbord". Popularna pevačica je poslednjih godina imala problema sa alkoholom, drogama, kao i raznim lekovima za smirenje, koji su joj isuviše često škodili.

Pokušavala je više puta da se vrati na veliku scenu ali joj to nikada nije pošlo za rukom. Mnogi obožavaoci najviše će je pamtiti po velikim hitovima iz osamdesetih godina prošlog veka poput "I'll will always love you" i "I wanna dance with somebody".

Inače, najpoznatiji britanski muzički producent Sajmon Kauel je nedavno pregovarao sa Vitni o njenom učešću u poznatom serijalu "X faktor", ali nisu uspeli da postignu dogovor.


Višegodišnja borba sa drogom i alkoholom


Hjustonova se godinama borila sa zavisnošću od droge i alkohola, ali je poslednjih meseci delovalo kao da je ipak uspela da se izvuče iz kandži poroka i planirala je veliki povratak na muzičku scenu.

Međutim, Vitni je viđena u petak uveče kako napušta holivudski klub "Tru" u izuzetno alkoholisanom stanju. Vidno pripitu pevačicu iz kluba je izvodilo obezbeđenje, a na njenim zglobovima i nogama vidne su bile sveže ogrebotine koje su krvarile.
 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Ćerki Vitni Hjuston nisu dali da vidi majku









Izvor:
Blic.rs








Bobi Kristina (19), ćerka preminule pevačice Vitni Hjuston, pojavila se ispred hotela "Hilton" na Beverli Hilsu u kom je njena majka pronađena mrtva, ali policajci joj nisu dali da uđe, pa je mlada devojka vikala i psovala na policiju, prenosi portal "TMZ".



121780_bobbi-kristina-03-foto--afp-larry-busacca_f.jpg




Beživotno telo pevačice Vitni Hjuston juče je pronašao njen telohranitelj u kadi u hotelskoj sobi, a nekoliko sati nakon što je čula da joj je majka preminula, Bobi Kristina uputila se ka hotelu.

Kako je policija nije pustila da uđe u hotel, devojka je počela da viče i da psuje, ali nakon žustre rasprave ipak su je postili da uđe.

Kada su policajci došli na uviđaj, Vitni je ležala mrtva u kadi, a autopsija će pokazati da li je umrla od predoziranja lekovima koji su nađeni u sobi ili se udavila u kadi.

Bobi Kristina je jedino dete preminule pevačice, koju je dobila iz petnaest godina dugog braka sa Bobijem Braunom.




 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Ćerka Vitni Hjuston u bolnici











Izvor:
Novosti.rs







Ćerka Vitni Hjuston, Bobi Kristina Braun (18) danas je hitno prebačena u bolnicu u Los Anđelesu pošto joj je pozlilo nakon što je saznala za smrt svoje majke.



bobi_310x186.jpg



LOS ANĐELES - Ćerka Vitni Hjuston, Bobi Kristina Braun (18) danas je hitno prebačena u bolnicu u Los Anđelesu pošto joj je pozlilo nakon što je saznala za smrt svoje majke.
Šef policije Los Anđelesa Donald Čejs izjavio je da je Bobi Kristina prevezena u bolnicu "Sedars Sinai" zbog napada panike koji je posledica stresa, prenosi AP.
Devojka je kasnije puštena iz bolnice, naveli su izvori bliski njenoj porodici.
Sajt TMZ prenosi da je devojka bila histerična i iscrpljena. Bobi Kristina je jedino dete preminule pevačice iz braka sa pevačem Bobijem Braunom.


Bobi Kristina je bila smeštena u hotelu "Beverli Hilton" zajedno sa svojom majkom, čije je beživotno telo pronađeno juče u kadi. Devojka je u šoku zbog smrti majke napala policajce koji nisu hteli da je puste u hotelsku sobu da je vidi. Beživotno telo pevačice Vitni Hjuston juče je pronašao njen telohranitelj u kadi u hotelskoj sobi. Autopsija će pokazati da li je umrla od predoziranja lekovima koji su nađeni u sobi.
 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Uzrok smrti Vitni Hjuston neće biti poznat uskoro











Izvor:
Novosti.rs






Na telu pevačie nije bilo očiglednih znakova trauma ali se čekaju toksikološki rezultatišto bi moglo da potraje nedeljama - pre utvrđivanja uzroka smrti.



vitni_620x0.jpg



LOS ANĐELES - Sudski veštaci i dalje istražuju uzrok smrti pevačice Vitni Hjuston, kojoj su u nedelju veče na dodeli Gremi nagrada, odali počast neka od najvećih imena u muzičkoj industriji.
Vitni Hjuston je pronađena u kadi u sobi u Beverli Hilton hotelu, ali zvaničnici za sada odbijaju da objave druge detalje o stanju sobe ili eventualnim dokazima.
Kako prenose agencije, rezultati autopsije pevačice neće još biti objavljeni na zahtev policije koja istražuje smrt.


Zamenik glavnog istražitelja Ed Vinter rekao je kratko medijima da na telu pevačie nije bilo očiglednih znakova trauma ali da se čekaju toksikološki rezultati - što bi moglo da potraje nedeljama - pre utvrđivanja uzroka smrti.
Losanđeleska policija bi mogla tokom dana da objavi još neke detalje o smrti Hjustonove ali će to ipak zavisi od spremnosti detektiva da upliću medije u istragu.
Član pevačicine pratnje pronašao je 48-godišnju Vitni Hjuston u njenoj sobi u subotu, svega nekoliko sati pre nego što je trebalo da se pojavi na gala večeri uoči dodele Gremija.
Vitni Hjuston bila je jedna od najprodavanijih umetnika od sredine 1980ih do poznih 1990ih. Njen glas koji je vukao korene iz gospela bio je most između njene kume Arete Frenklin i pop zvezde i rođake Dion Vorvik.
Hjuston je osvojila šest Gremija i trebalo je da peva na svečanosti pre dodele Gremija u subotu.
Izvori koji su prisustvovali probama pevačice za subotnji nastup rekli su da je Hjustonova delovala dezorjentisano, da se znojila i mirisala na alkohol i duvan.
Osim u muzici, Vitni Hjuston je bila uspešna i u filmskom biznisu i bila je jedna od retkih crnih glumica koja je privlačila publiku filmovima poput "Telohranitelja", "Čekanja na uzdah", a nedavno je završila snimanje poslednjeg filma "Sparkl".
Svojim savršenim glasom i imidžom uticala je na generacije mladih pevačica od Kristine Agilere do Maraje Keri ali je pri kraju karijere postala "primer" štetnog uticaja droge i akohola, prodaja albuma je opala a njen imidž uništen divljim i bizarnim ponašanjem.
Zbog konzumiranja kokaina, marihuane i lekova glas joj je postao hrapab i promukao i teško je izvodila visoke tonove po kojima je bila poznata.
"Najveća opasnost sa ja. Ja sam ili svoj najbolji prijatelj ili najgori neprijatelj", rekla je ona u intervjuu 2002.
 
Član
Učlanjen(a)
12.02.2012
Poruka
1
[h=1]Whitney imala vode u plućima, čeka se još toksikološki nalaz[/h][h=2]Obdukcijom tijela preminule pjevačice utvrđeno je da da ima vode u plućima. Još se ne zna je li se utopila ili je voda u pluća ušla nakon što je umrla od nečeg drugU kadi je ležala kao da je zaspala i poskliznula se, noge su joj bile u zraku. Frizerka je ušla u kupaonicu i počela vrištati kad ju je vidjela. Tjelohranitelj ju je pokušao oživjeti, no tijelo joj je već bilo ledeno hladno. Tijelo Whitney Houston iz hotela Hilton Beverly odvezli su u mrtvačnicu. Obdukcijom su joj u plućima našli vodu.


Mrtvozornik još mora utvrditi je li se pjevačica utopila ili joj je voda u pluća ušla nakon smrti koju je uzrokovalo nešto drugo. Tek će tada objaviti službene rezultate obdukcije. Nagađa se da je zaspala od prevelike količine lijeka za smirenje Xanaxa u kombinaciji s alkoholom. Toksikološki nalaz trebao bi biti gotov za najmanje četiri tjedna. Na tijelu nije bilo tragova borbe pa je isključena mogućnost nasilne smrti.
og.[/h]Whitneyina smrt jako je uzrujala njenu kćer Bobbi Kristine (18). Kad je saznala da joj je majka preminula Bobbi ju je htjela vidjeti, no policajci joj nisu dozvolili. Bobbi je doživjela živčani slom i završila u bolnici iste večeri te ponovno jutro kasnije. Članovi obitelji i prijatelji boje se da bi si mogla nauditi, čak si oduzeti život jer je jako nestabilna. Razmišljaju da je pošalju u neku kliniku gdje će se riješiti svih poroka i naučiti živjeti sa spoznajom da joj majke više nema. Kažu da joj je potrebna pomoć jer je histerična, iscrpljena i neutješna zbog smrti majke.
 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Vitni umrla od kombinacije lekova i alkohola?










Izvor:
Mondo.rs





Porodici Vitni Hjuston danas je saopšteno da je pevačica verovatno preminula od kombinacije antidepresiva i alkohola.



v233963p0.jpg



Vitni je popila antidepresiv "ksanaks" kao i druge propisane lekove u kombinaciji sa većom dozom alkohola, saopšteno je porodici preminule pevačice nakon obdukcije, prenosi portal TMZ.

U njenim plućima je nađena manja količina vode, ali to ne ukazuje na davljenje u kadi kao što su to danas, kao uzrok smrti, naveli svetski mediji.

"Obdukcija je završena i čekaju se rezultati toksikoloških analiza", rekao je zamenik mrtvozornika Ed Vinter i dodao da bi to "moglo da potraje osam nedelja". "Znam da postoje izveštaji da je Vitni Hjuston umrla od davljenja ili predoziranja, ali te navode ne bih komentarisao do prispeća toksikoloških analiza".

Američki mediji su jutros preneli da se Vitni Hjuston udavila kada je, pod uticajem lekova i alkohola, zaspala u kadi hotelske sobe.

U sobi hotela "Hilton" na Beverli Hilsu nađeno je šest bočica sa tabletama, među kojima je bio i "ksanaks", jak antidepresiv.

Jedina ćerka Vitni Hjuston i Bobija Brauna Bobi Kristina Braun (18) hitno je u subotu prebačena u bolnicu u Los Anđelesu, pošto je doživela nervni slom nakon što joj je saopšteno da je njena majka Vitni Hjuston pronađena mrtva.
 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Vitni Hjuston biće sahranjena u Nju Džersiju











Izvor:
Novosti.rs






Telo pevačice Vitni Hjuston prebačeno je u ponedeljak veče u Nju Džersi gde će biti sahranjena do kraja nedelje.
vitni_620x0.jpg



LOS ANĐELES - Telo pevačice Vitni Hjuston prebačeno je sinoć u Nju Džersi gde će biti sahranjena kasnije ove nedelje, prenose agencije.
Avion u vlasništvu glumca i producenta Tajlera Perija sleteo je na dobro obezbeđeni aerodrom Teterboro u Nju Džerziju. "Zlatna" mrtvačka kola napustila su aerodrom nešto posle ponoći i stigla do pogrebnog preduzeća u Njuarku, gradu gde je Hjustonova rođena. Grupa od oko 50 obožavalaca okupila se ispred preduzeća.
Portparol pevačicine porodice rekao je da planovi za memorijalnu službu još nisu završeni, ali mediji prenose da se javno bdenje i sahrana očekuju kasnije ove sedmice.


Vitni Hjuston ( 48) karijeru je počela u crkvenom horu i brzo postala jedna od najcenjenijih umetnica generacije. Osvojila je šest Gremija i više od 400 drugih nagrada u svojoj 25-godišnjoj karijeri, a glumila je i u blokbasteru "Telohranitej". Ostala je poznata po singlu iz 1992. "I Will Always Love You".
Njen uspeh bio je poznijih godina skrajnut zbog problema sa drogom i alkoholom o čemu je otvoreno i govorila na televiziji.
Vitni Hjuston je umrla u subotu u hotelu "Hilton" na Beversli hilsu i mediji spekulišu da je reč o predoziranju.
Policija Beverli hilsa juče je sazvala konferenciju za novinare kako bi zaustavila medijske "glasine", ali nisu pružili mnogo informacija. Jedino što je saopšteno jeste da je pevačicino telo pronađeno u punoj kadi.
"Gospođu Hjuston je u kadi pronašao član njenog osoblja" koji je pozvao obezbeđenje hotela, rekao je poručnik Mark Rosen. Ona je izvučena iz kade, ali kada je hitna pomoć stigla "bila je bez svesti i nije reagovala".
Rosen je odbio da komentariše da li su u sobi pronađeni lekovi na recept, a ni stanje tela Vitni Hjuston.
"U ovom momentu ne sprovodimo istragu ubistva. Ne znamo šta je uzrok smrti, niti okolnosti koje su dovele do njene smrti", rekao je on.
Autopsija je završena u nedelju, a konačan izveštaj, uključujući i toksikološke analize, mogao bi da bude objavljen za nekoliko nedelja.
Ed Vinter iz losanđeleske službe sudskih veštaka rekao je da su neki lekovi pronađeni u sobi pevačice, ali nije želeo da kaže ni koji ni koliko.
Pevačicim zet Vili Votson rekao je Ej-Bi-Siju da ne veruje da je Vitni Hjuston počinila samoubistvo,"Ne, ovo je nesrećan slučaj. Ona ne bi ostavila svoju ćerku tako. Ne bi to uradila svojoj ćerci", rekao je on.
Sa smrću pevačice, prodaja njenih albuma je skočila. Juče je njen album "Whitney Houston - The Greatest Hits" bio najprodavaniji na "Amazonu", a pesma "I Wil Always Love You" najpreuzimanija sa Ajtjunza.
 
Natrag
Top