Uloga religije u cuvanju i zastiti porodice

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Samo je jedan odgovor, oni nemaju nikakve veze s Kristom. Jedan od njih je bog sam sebi. Drugom je bog "Miloš". Trećem je bog proročica Jelena, .... itd.

A svi oni od čitavog Dekaloga, na koji toliko padaju u oduševljenje, dakle poštuju samo onu zapovest o shabatu. Svesno kršeći čak i 1. zapovest: " Ja sam Gospod, Bog tvoj, koji te je izveo iz zemlje Misira, Nemaj drugih Bogova osim mene. Svih devet ostalih su im tu za ukras.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A svi oni od čitavog Dekaloga, na koji toliko padaju u oduševljenje, dakle poštuju samo onu zapovest o shabatu. Svesno kršeći čak i 1. zapovest: " Ja sam Gospod, Bog tvoj, koji te je izveo iz zemlje Misira, Nemaj drugih Bogova osim mene. Svih devet ostalih su im tu za ukras.

Upravo tako. Ali imaju i opravdanje. Jelena je na Nebu vidjela da na "originalnim pločama zapovijed o suboti svijetli jače od ostalih devet zapovijedi". :)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Upravo tako. Ali imaju i opravdanje. Jelena je na Nebu vidjela da na "originalnim pločama zapovijed o suboti svijetli jače od ostalih devet zapovijedi". :)

Jelena je malko "izmišljala". Da ne kažem lagala. Jer čak i židovima ne pada na pamet da od celog Dekaloga, koji je u osnovi samo i njima dat, poštuju samo shabat, a recimo svih ostalih 9 zapovesti zanemaruju.

Ps, pitam se kako je neko mogao da poveruje da postoji nekakav nebeski original, kada u samom Starom Zavetu stoji da je original Mojsije razbio.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Glavno da je James "patentirao stroj" koji da dana današnjeg Jelenine laži pretvara u dolare.

Nije prvi ni nažalost poslednji koji je tako uradio. No, problem je u tome što su njegovi i njeni toliko "oduševljeni" tim patentom da isključju razum u toj meri da nisu ništa bolji od klanjaoca lika i djela Steva Jobsa koji na mešavinu stakla i metala sklopljenu od strane robova, padaju u orgazmički trans, i bez ikakvog ustručavanja daju sada evo i četvorocifrene sume dolara za nešto što im u suštini i ne treba.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Uloga religije je velika, samo su katolic. i pravosl. slabo to zaštitili.

Rusija prva po broju razvoda, a Belorusija 2.

Ma divota. Ako nisu prvi katolici, onda su pravoslavci u ovome što je negativno.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
:roll: :beee: :mig: :bfghb: :dance2: :D

Ovo su podaci od 2011 do 2018.

Pa nema sada komunizma, nego je baš dominantno Pravoslavlje.

:roll::beee::beee::roll::D:mig:

Aha, sa oko 68% stanovnika koji veruju da je pod komunistima bilo bolje. Posebno pod Staljinom. Uz sve to, od kada se "reformatori" toliko brinu oko razvoda, kada se zna da je barem jedna od "Refomacija" započeta baš zbog toga i kada ni jednoj jedinoj od produkata "prosvetiteljstva" ne pada na pamet da sakralizuje brak. Tačnije brak im nije sakrament, koje oni uostalom i nemaju.

Da je tamo zaista dominantno pravoslavlje, broj onih koji se kunu u komuniste bio bi mnogo manji.

Razvodi u Rusiji i Bjelorusiji nisu plod pravoslavlja, nego komunizma. OK, do 4. razreda osnovne škole ovo se i ne uči.

Dabome, ali se zato u tim razredima osnovne škole uči kako da se prave kolaži i literalni frankenštajni.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Razvodi u Rusiji i Bjelorusiji nisu plod pravoslavlja, nego komunizma. OK, do 4. razreda osnovne škole ovo se i ne uči.

:roll: :beee: :mig: :bfghb: :dance2: :D

Ovo su podaci od 2011 do 2018.

Pa nema sada komunizma, nego je baš dominantno Pravoslavlje.

:roll::beee::beee::roll::D:mig:

Veliš, podaci od 2011 do 2018. Dakle, riječ je o razvodu ljudi koji su rođeni u vrijeme komunizma u SSSR-u, i koje su odgajali roditelji boljševici. :) Dragi moj učo, znam da ti je nemoguće ovo shvatiti, ali ipak će biti riječ o komunizmu i njegovim plodovima.

Natrag