Ulica u M’gladbahu u čast Zvezde

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
[h=1]Ulica u M’gladbahu u čast Zvezde
[/h] Izvor. B92, redstarbelgrade.info | JT

Četiri ulice u Menhengladbaju biće nazvane po gradovima koji bude sećanja na najveće uspehe Borusije, a među njima će se naći i Beogradska ulica.


14357574164f2e3a210a476937480902_orig.jpg

redstarbelgrade.info

Razlog za to je Crvena zvezda, protiv koje je Borusija slavila u finalu Kupa UEFA u sezoni 1978/79 i tako ponela drugi trofej u tom takmičenju.
U prvom meču, u Beogradu, bilo je 1:1, a Borusija je do remija došla zahvaljujući autogolu, da bi u Diseldorfu nemački klub slavio sa bele tačke golom Sorensena.
To, ipak, nije bio prvi duel Zvezde i Borusije, pošto su se već sastale sezonu ranije u osmini finala Kupa šampiona, kada je tim iz Menhengladbaha slavio sa 3:0 i 5:1.

Pored Beogradske ulice, Menhengladbah će dobiti i Liverpulsku aleju, Milansku ulicu i Enšedsku ulicu u Nordparku. Beogradska ulica nalaziće se sa severne strane Nordparka.

 
Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Lukić: Ulica u Nemačkoj je još jedan pokazatelj veličine Zvezde

Lukić: Ulica u Nemačkoj je još jedan pokazatelj veličine Zvezde



00067862.jpg


Predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić pozitivno je bio iznenađen kada je čuo da će jedna ulica u Menhengladbahu nositi ime "Beogradska".

- Prijatnom sam iznenađenen vešću da će ulica u jednom nemačkom gradu nositi ime "Beogradska". To je još jedan pokazatelj veličine Crvene zvezde, i dokaz da naš klub decenijama unazad promoviše na najbolji način naš glavni grad i zemlju. Trudićemo se da tako bude i ubuduće – izjavio je Lukić za klupski sajt.

Podsetimo, vlasti Mehengladbaha predložile su da četiri prilazne ulice Severnom parku ponesu ime četiri grada iz kojih su klubovi sa kojima je tamošnja Borusija odigrala istorijske utakmice. To su, pored Beograda u kojem se Borusija sudarila sa crveno-belim, još i Milan, Liverpul i Tvente iz Enšedea.

sportal.rs



 
Natrag
Top