Ulepsavanje startnog menija

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.331
Ako zelite da ulepsate startni meni to mozete uraditi za par sekundi.......

Promeniti sliku .....

Kliknite na Start a zatim i dupli klik na sliku u startnom meniju.....broj 1

000xe.jpg

U novom prozoru obelezite sliku koju zelite postaviti ........broj 2 ,a zatim kliknite i na promeni sliku .......broj 3

001ajq.jpg

Ponovo udjite u startni meni i videcete da je slika promenjena.....

9jzmth.gif

Poslednja izmena:
ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.331
Postavljanje nove slike.......

Kliknite misem na Start a zatim i dupli klik na sliku u startnom meniju.......broj 1

003cq.jpg

U novom prozoru kliknite na pronadji jos slika........broj 2,zatim pronadjite u racunaru u novom prozoru koju sliku zelite postaviti,obelezite je i kliknite na Otvori......broj 3

004itc.jpg

Ponovo udjite u startni meni i videcete da je slika promenjena.......

005pz.jpg

9jzmth.gif

Poslednja izmena:
ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.331
Uklonite Administrator ime.....

Kliknite misem na start a zatim i Run...broj 1

007rcm.jpg

U praznom Run polju upisite regedit i kliknite na OK......broj 2

008gqn.jpg

Pronadjite u registru kljuc HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer zatim dupli klik na Explorer ,predjite u desni prozor i kliknite desnim klikom misa te idite na New a zatim desni i kliknite u padajucem meniju na DWORD Value......broj 3

009xyv.jpg

Dajte ime novom kljucu NoUserNameInStartMenu a zatim i dupli klik na taj novi kljuc......broj 4,u novom prozoru pod Value data upisite vrednost 1.......broj 5 i na kraju kliknite na OK....broj 6

010dzr.jpg

Novim paljenjem racunara izgubice vam se ime administrator koje je stojalo na startnom meniju.......

011hf.jpg

9jzmth.gif

Poslednja izmena:
ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.331
Uklonite slike iz startnog menija

Mozete ukloniti sliku u startnom meniju.Dupli klik misa na ikonu My Computer...broj 1,zatim u gornjoj liniji upisite C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\User Account Pictures i kliknite na tastaturi na Enter.......broj 2

013by.jpg

U novom prozoru desni klik misa na Folder Default Pictures te u padajucem meniju kliknite na Rename.....broj 3

014cr.jpg

I preimenujte taj folder u ime po zelji.......recimo Slike.......broj 4

015nk.jpg

Resetujte racunar i dobili ste startni meni bez slika.....

9jzmth.gif

Poslednja izmena:
ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.331
U PDF.......

:download:

[raw]<iframe src="https://skydrive.live.com/embed?cid=37BC32D29066020F&resid=37BC32D29066020F!1143&authkey=AOBX3oveDthWBEQ" width="98" height="120" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>[/raw]

Natrag