Uklanjanje automobila sa šetališta

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Uklanjanje automobila sa šetališta
14. jun 2009. 02:09

Beograd -- Akcija uklanjanja nepropisno parkiranih vozila na beogradskim šetalištima duž obala reka nastavljena je i sinoć.

Sa radnicima "Parking servisa" na tom zadatku bio je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas. Đilas je ponovio da su rezultati akcije već vidiljivi i naveo da je gradska uprava odlučna da uvede komunalni red na obalama Beograda. Većih incidenata sa nezadovoljnim građanima nije bilo.

Posle uklanjanja vozila kod hotela Jugoslavija na red su došla i šetališta pored Bloka 70 i Brankovog mosta.

Uz pratnju policije, radnici “Parking servisa” odnosili su nepropisno parkirane automobile koji zauzimaju delove šetališta.

Posle prošlonedeljne akcije, kod hotela Jugoslavija nije bilo automobila, dok je u Bloku 70 samo jedan automobil bio nepropisno parkiran.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je rekao da šetališta moraju biti čista kako bi svi građani nesmetano mogli da ih koriste.

“Mislim da je ovo jedna konkretna stvar za dobrobit svih Beograđana, svi oni koji su mislili da se mi time igramo malo zbog izbora, sad mogu jasno da vide da u onome što je naša nadležnost grada Beograda neće biti nikakvih kompromisa i da ćemo sve ispoštovati”, rekao je Đilas.

“Mi smo postavili sve moguće prepreke koje postoje, ostaje nam da zatvorimo još 10-ak metara kroz koja su dva automobila prošla. Kejevi treba da nam budu čisti, a onda i da ih sredimo”, kazao je on.



Mnogo više posla radnici “Parking servisa” imali su u blizini Brankovog mosta.

Rušeći znak i bankinu, na improvizovanom parkingu i na zelenim površinama bilo je parkiranu desetak automobila.

Kada su stigli kamioni "Parking servisa", pojavili su se i nezadovoljni građani.

Uz psovke i povike "obezbedite nam parking, pa tek onda nosite", građani nisu dozvoljavali da im se odnesu automobili. Na sreću, nije bilo većih incidenata.

“Napravili ste zamku”,.”Samo nešto obećavate”, “Sram vas bilo”, čulo se od nezadovoljnih građana.

Gradonačelnik Beograda najavljuje da su sledeći na udaru automobili parkirani u Ulici Srpskih vladara za koje će se, kako kaže, utvrditi da li pripadaju zaposlenima u Vladi i Skupštini i da li je takvim parkiranjem prekršen zakon.

Izvor: B92
 
Natrag
Top