Učenica rodila dete na nogama!

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.640
Učenica rodila dete na nogama!

Devojčica K. J. (16) se porodila, a da nije ni znala da je trudna

beba-v.jpg


Tek pošto je mala Unka pre devet dana došla na svet, njena šesnaestogodišnja majka K. J. iz Stepojevca je shvatila da je uopšte bila u drugom stanju!
Na sopstveno, ali i zaprepašćenje maloletnih cimerki s kojima deli sobu u domu učenika srednjih škola „Karađorđe“ u Beogradu, K. J. je iznenada dobila jake bolove, da bi posle nekoliko sati rodila zdravu devojčicu tešku 2.750 grama.
Ova mlada mama u svojoj ispovesti za „Alo!“ tvrdi da pre porođaja nije ni slutila da je u blagoslovenom stanju.
- Usled hormonalnog poremećaja su mi menstruacije izostajale i ranije, a kao što vidite, po prirodi sam korpulentna. Nisam imala nikakve tegobe niti pojačan apetit proteklih meseci. Tog jutra sam dobila jake bolove, ali sam slične imala i prilikom menstruacija, pa sam pomislila da se o tome radi - priča devojčica dok u naručju nežno drži svoju bebu. Na pitanje o bebinom ocu, devojčica je samo kratko prokomentarisala: „Ja sam joj i otac i majka i tako će biti“.
Iako presrećna jer je postala mama, K. J. priznaje da je sam porođaj za nju bio traumatičan, te da ne želi da ga se priseća.

- Moje tri cimerke su sve vreme bile uz mene. I one su bile potpuno izgubljene jer kao ni ja nisu imale pojma o trudnoći. Svašta su prošle tog dana i beskrajno im hvala na podršci koju su mi pružile onda i koju mi pružaju i sada - zahvalna je K. J.
Njen porođaj šokirao je i sve profesore Srednje medicinske škole „Veljko Dugošević“ koju pohađa, kao i sve vaspitače učeničkog doma jer proteklih devet meseci niko nije primetio bilo kakve promene na devojčici. Znake trudnoće nije uočila ni njena rođena majka.
- Onesvestila sam se kad su mi javili - počinje priču bebina baka Branislava dok pokazuje poderotinu na laktu od pada. Nju je vest o ćerkinom porođaju zatekla dok se spremala da krene po K. J. u Beograd, jer joj je nekoliko sati ranije javila za jake bolove.
- Poslala je mojoj sestri Dragani poruku da ima bolove i mislila sam da su uobičajene menstrualne tegobe ili posledice gripa koji je imala nedelju dana pre porođaja. Ni lekar koji ju je tada pregledao nije primetio da je u drugom stanju. Pozvali su me iz doma i kada sam rekla da krećem po K., vaspitačica mi je saopštila: „Sad joj je sasvim dobro, porodila se i dobili ste unuku“. Sledeće čega se sećam je da sam ležala na krevetu - seća se ponosna baka dok naizmenično ljubi ćerku i unuku. Ona naglašava da sigurno ne bi pustila ćerku da se dan ranije vrati u Beograd da je imala pojma o njenoj trudnoći, kao i da zahvaljuje bogu što su cimerke u trenutku porođaja bile uz nju.
- Ležala je na krevetu u bolovima i beba je bukvalno izletela iz nje. Cimerke su je držale za ruke, ali su i one bile preplašene jer su i same devojčice. Tek kad se beba rodila, počele su da vrište i dozivaju vaspitačicu koja je dotrčala i zatekla dete na ćebetu. Pozvala je Hitnu pomoć i prevezli su je u Gradsku bolnicu.
Branislava kaže da nikada neće zaboraviti prvi susret sa ćerkom posle porođaja.
- Nisu mi dali da joj skroz priđem zbog gripa, pa sam je sačekala na izlazu iz operacione sale. A ona se drži za stomak, nakrivila glavicu i pita me: „Mama, hoćeš ti mene i dalje da voliš?“ Tad sam joj rekla: „Ti si uvek bila moja ljubav i uvek ćeš biti“. Ja možda jesam siromašna, ali sam najponosnija baka na svetu jer su deca najveći blagoslov - priča Branislava, kojoj je mala Unka sedmo, a u martu očekuje i osmo unuče od sina.
Iako presrećna zbog iznenadnog materinstva, K. J. planira da ipak nastavi sa školovanjem.
- Ja sam najsrećnija mama jer imam malog anđela. Ničeg se ne stidim, ponosna sam, ali želim da nastavim sa školom da bih jednog dana postala svoj čovek i mojoj Unki obezbedila lepu budućnost. Imam podršku cimerki, drugara iz škole, koji kažu da su Unkini ujaci i tetke i moje razredne koja kaže da je postala baka - kaže mama i dodaje da ipak najveću podršku nalazi u mami Branki, sestri Božici, bratu Viktoru i tetki Dragani.

Vaspitači nisu kažnjeni

Redakciji našeg lista stigla je anonimna prijava vaspitača doma gde se K. J porodila u kojoj se navodi da im je upravnica te ustanove Verica Krša zbog ovog nesvakidašnjeg događaja najavila smanjenje plata. Međutim, direktor Zajednice domova „Beograd“ Ivan Nikčević kaže da niko nije pretrpeo nikakve sankcije, a da iako ih bude, to neće biti bez pravnog osnova.
- Većina profesora K. J. su lekari i nisu primetili da je trudna, a to nisu videli ni vaspitači ni njena majka. Nismo bili dovoljno budni, svi smo podbacili - kaže Nikčević.

Predskazanje

Branislava, bebina baka, kaže da su ona i njena sestra Dragana baš u trenutku ćerkinog porođaja čule zvuk neobjašnjivog porekla.
- Pakovale smo se da krenemo u Beograd kad smo najednom začule nešto kao jak gong. Pogledale smo se zbunjeno. Deset minuta kasnije su nam javili da se naša K. baš tada porodila - kaže baka.

B. Majdarević
 
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
1.306
Neverovatno! Nije znala 9 meseci :???:

Onda je bila bas ´korpulentna´...:D...
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Pametnije bi joj bilo da manje priča, jer bi na kraju verovatno rekla da je, kao mala, verovala da decu donose rode :)
 
que te vayas con el viento, como siempre
LEGEND
Učlanjen(a)
30.07.2009
Poruka
5.276
nije znala? :lol: roditelji nisu znali? :lol: ja ne verujem u tu priču, ma sigurno ga je našla u kupusu :girl_hide:
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Ma 100% roda... zato se dete zbunilo, nije imalo pojma... :-D
 
Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.640
Nije neverovatno lično znam sada već ženu koja je isto tako,imala je redovan mesečni ciklus svih 9 meseci...osim što je po neki put zaboleo stomak čemu nije pridavala mnogo značaja i nije išla kod lekara....dok se na kraju kada je došlo vreme imala jake bolove i na putu za porodilište,porodila se u hitnoj,a što je još gore dežurni lekar koji je došao konstatovao je da ima upalu slepog creva :???:
 
que te vayas con el viento, como siempre
LEGEND
Učlanjen(a)
30.07.2009
Poruka
5.276
ako je vanmaterična to je druga priča više me ništa od doktora ne može iznenaditi, ČAST izuzetcima. Ova tema me je podsetila na jednu pesmu iz vremena kad nas je sve mučilo isto pitanje :first_move:
[YOUTUBE]mBIje8B7phI[/YOUTUBE]
 
Natrag
Top