U šoping centrima počele gužve

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
U šoping centrima počele gužveBeograd -- Praznična atmosfera i hladno vreme napunilo je tržne centre u Beogradu kao košnice.Roditelji sa decom, bake i deke, studenti i školarci... Svi dolaze kako bi se zabavili, kupili poklone za najbliže, namirnice ili toalete za najluđu noć.


74100613250d873796a85f114007806_640x427.jpgZvuk motora ispunio je prostranu garažu, a vožnja u krug u potrazi za slobodnim mestom znak je da je u tržnom centru kao u mravinjaku.

Naravno, traži se mesto više. Nesavesni vozači parkirali su se na prvoj slobodnoj površini, pa muziku u šoping molovima često prekida razglas da se automobili preparkiraju, jer su stali na nedozvoljeno mesto.

"Ljudi uglavnom zagledaju izloge ili posećuju kafiće, tako da jedino u radnjama može da se diše. Nisam primetio drastično niže cene, mada ima natpisa da su novogodišnji popusti u toku", kaže jedan od posetilaca.

U restoranima brze hrane, kafićima, poslastičarnicama nema praznog stola. Većina njih je svratila samo na kaficu.

"Šoping me ne interesuje mnogo, ali zato znatiželjno posmatram izloge u prolazu i čekam da trgovci još spuste cene".

Većina butika u tržnim cenrima je odobrila je novogodišnja sniženja od 20 do 50 odsto. Najviše gužve ima u buticima obuće gde su cene modela poznatih svetskih brendova sada snižene i do 50 odsto. Takođe, sugrađani punih ruku izlaze i iz radnji igračaka, a kupuje se i tehnika, garderoba, dekoracije za kuću... Ipak, prema rečima trgovaca, najviše posetilaca još uvek razgleda izloge, a šoping groznica očekuje se sledećeg vikenda.

Inače, građani Srbije najviše troše u decembru. Trgovci tvrde da su cene snizili i do 50 odsto, a pojedini kupci navode da su cene i dalje evropske.Izvor:
B92.net
 
Top