Šta je novo?

U Somboru otvorena izložba Endi Vorholovih dela

Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.873
U Somboru otvorena izložba Endi Vorholovih dela


Izvor: S mediaBez obzira na to što je grad sa najnižom zabeleženom temperaturom u Srbiji, postoji itekako veliki razlog da posetite Sombor.

news_10246.jpg


Kulturni centar Laza Kostić u Sombor, od 07. februara do 09. marta organizuje izložbu originalnih serigrafija rodonačelnika pop-arta Endija Vorhola pod nazivom "Endi Vorhol u Somboru".

U galeriji somborskog Kulturnog centra će biti izloženo tridesetak pomenutih dela ovog umetnika. Čuven po slikama supa brenda "Kempbel" i boca Koka-Kole, Vorhol je veoma rano
počeo da se interesuje za portret. Među prvima koje je uradio su portreti holivudskih glumica Merilin Monro i Elizabet Tejlor.

Cilj njegovog rada
bio je portret čitavog društva. "Svi moji portreti moraju da budu istog formata kako bi mogli da stoje jedni uz druge i na kraju zajedno sačine samo jednu veliku sliku naslovljenu 'Portret društva'", govorio je Vorhol.

Izložba za cilj ima da informiše i podseti domaće posetioce i javnost o značaju i uticaju američkih umetnika na svetsku kulturnu baštinu. Retka je prilika da građani zemlje i regiona mogu da otputuju do svetskih destinacija i muzeja da vide dela pop-arta na jednom
mestu.

U toku tranja izložbe galerija će raditi tokom nedelje (i radnim danima i vikendom) od 08 – 20 časova, navodi se u saopštenju Kulturnog centra "Laza kostić".
 
Top