U šahtu pronađen ljudski skelet

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.981
У шахту пронађен људски скелет

Дневник 20.08.2010 23:15



Скелет за сада непознате особе пронађен је у четвртак, у предграђу Новог Бечеја, на углу улица Тозе Марковића и Матије Гупца, сазнаје „Дневник“. Полицијска управа у Зрењанину потврдила је за наш лист да су кости откривене у шахту код пешачког пружног прелаза, и да је о случају обавештен истражни судија зрењанинског Вишег суда Зоран Париповић.

– Полицијски службеници су обезбеђивали лице места и обавили увиђај. За сада је непознато да ли је смрт наступила насилно или природним путем – речено нам је у зрењанинској полицији. То би требало да утврди даља истрага, као и анализа пронађеног костура. Истражни судија Зоран Париповић рекао је за „Дневник“ да није излазио на терен, али да је упознат с догађајем.
– Дао сам наредбу да се кости проследе на анализу у новосадски Институт за судску медицину. Тек касније ћемо знати да ли је у питању скелет мушке или женске особе, и када је и на који начин је умрла – додао је Париповић.
Мештанин Новог Бечеја Милан Зекић, настањен у близини места где је пронађен леш, вели да су остатке људског тела пронашли радници Јавног комуналног предузећа „Комуналац“, који су дошли да очисте шахт.
– Колико сам чуо, овај шахт није чишћен још од када је направљен, тамо седамдесет и неке године. Баш ми син рече да су они, још као деца, пре неколико година, видели на том месту лобању, али нико на то није обраћао пажњу, нити их је озбиљно схватао – казао је Зекић за наше новине.
На питање да ли се по новобечејској вароши претпоставља ко је покојник, он је одговорио да се за сада ништа не зна.
– Има неких препоставки, јер је ранијих година, чак и пре две деценије, нестало неколико Новобечејаца, једноставно им се изгубио сваки траг. Ко зна, можда је и неко од њих – завршава Зекић.





 
Natrag
Top