U pljački banke i policajac

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
[h=1]U pljački banke i policajac
[/h] Izvor: Tanjug, Večernje novosti


Beograd -- Beogradska policija uhapsila je četiri osobe nakon što su opljačkali ekspozituru Pireus banke u Ulici braće Jerković. Jedan od uhapšenih policajac, pišu Novosti

17302475034faa27c5763e1818145559_220x168.jpg
Efikasnom i brzom akcijom voždovačke policije, Interventne brigade i Uprave kriminalne policije u sredu, samo nekoliko minuta posle izvršenog razbojništva u ekspozituri Pireus banke u Ulici braće Jerković 121, uhapšena su dvojica pljačkaša Srđan J.(32) i Dragan M.(30), obojica iz Beograda. I jedan i drugi su odranije poznati organima gonjenja zbog više pljački i krađa koje su izvršili.

Srđan J. je u sredu, oko 9,20 časova, maskiran kačketom i naočarima, ušao u voždovačku ekspozituru i uz pretnju vatrenim oružjem, od radnika banke oduzeo oko 180.000 dinara. Plen je stavio u paprinu kesu i izašao iz banke, a za to vreme, njegov "kolega" Dragan M. čekao ga je u parkiranom automobilu, marke "ford eskort", crvene boje i, sa upaljenim motorom.

Međutim, Srđan J. i Dragan M. nisu uspeli da posle pljačke pobegnu daleko. Samo 200 metara od opljačkane ekspoziture Pireus banke, u pokušaju bekstva, sprečili su ih pripadnici kriminalističke policije PU za grad Beograd i Interventne jedinice 92. Policajci su im svojim automobilom presekli put, a razbojnici, videvši oružje u njihovim rukama, nisu više imali kud, nego su se predali. Policija je u automobilu pljačkaša pronašla novac i repliku pištolja.


[TABLE="class: antrfile right, align: right"]
[TR]
[TD][TABLE]
[TR]
[TD][TABLE]
[TR]
[TD="class: textvesti"]Prilikom hapšenja, jednom od razbojnika je u sredu iznenada pozlilo na ulici. U prvom trenutku, policajci nisu bili sigurni da li blefira. Ipak, izveli su ga s lisicama na rukama iz policijskog automobila i odveli da sedne do obližnje klupice u parku. Dali su mu i da popije malo vode i osveži se, do dolaska Hitne pomoći, koja je pozvana. Međutim, njemu je posle nekoliko minuta bilo bolje, te nije bila potrebna pomoć lekara
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Tu, međutim, nije bio kraj ove policijske akcije. Koji sat kasnije, uhapšeni su i Aleksandar J. (34) i Stefan B. (26), takođe iz Beograda. Kako "Novosti" saznaju iz izvora bliskih istrazi, jedan od njih je - policajac!

Daljim operativnim radom utvrđeno je da je pomenuta četvorka, u periodu od septembra 2011. do maja ove godine, na području Beograda, izvršili još četiri razbojništva i to: tri u ekspozituri EFG banke u ulicama Braće Jerković i Ustaničkoj (22. septembra 2011. kao i 24. januara i 20. marta ove godine), kada su odneli ukupno 1.110.000 dinara i jedno razbojništvo u ekspozituri Pireus banke u Ulici braće Jerković 6. marta ove godine, kojom prilikom su oduzeli oko 230.000 dinara. Ukupna materijalna šteta nastala izvršenjem ovih dela iznosi 1.500.000 dinara, što je oko 150 hiljada evra.

Svoj četvorici uhapšenih u sredu je određeno policijsko zadržavanje u trajanju od 48 sati, posle čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni na saslušanje dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.
 
Natrag
Top