U/P Skeneri i kako skenirati

UREDNIK
Učlanjen(a)
28.02.2016
Poruka
674.106
Ovo je tema
U/P Skeneri i kako skenirati
u skladu sa tim treba da pišete, sve ostalo će se smatrati spamom i biće
regulisano u skladu sa pravilima foruma.
To vam je odgovor na pitanje zašto vam neko briše postove.
Za dijeliti liste imate drugu temu.
Da bi vam postovi imali neku svrhu i pomogli ostalim članovima u odgovarajućim temama treba da pišete. Spisak svih teme vezanih za IPTV imate na sl linku.
Internet Radio i TV
Isto tako ovi članovi koji se zahvaljuju, za to imate pp pa tamo pišite zahvalnice ili u odgovarajućoj temi, a za zahvalu je sasvim dvoljno da se klikne 'Sviđa mi se' (Like)
Malo odstupanje od teme se uvijek toleriše u skladu sa atmosferom na forumu i prisustvom moderatora međutim ako post ima neku namjeru provokacije drugih članova isto će biti obrisan.
Znači svačije mišljenje se uvažava ali ako neko prijavi post administracija će reagovati u skladu sa pravilima ili teme ili čitavog foruma, pa zato molim sve da se pridržavaju pravila ovog foruma a pravila ostalih foruma ovdje ne važe.

Ovaj post je čisto informativnog karaktera i odnosi se na sve članove.
Lijep pozdrav

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.332
ovde se smirilo......sada svi skeniraju,nemoraju da mole i traze od nikoga listu....gde ces lepsi osecas kada sam nesto nadjes i gledas ko covek......:mig:

mislim da nismo napisali ako zelite napraviti kombo od slova,brojeva po vasoj zelji koristite

Denisov Random Characters Generator

ili online sajt......

Kod:
https://www.random.org/strings/
Ashampoo_Snap_2017.02.03_23h50m34s_002_.png

Učlanjen(a)
02.06.2015
Poruka
190
Ja koristim full verziju 65.535 kombinacija za jednu fiksnu. Playlist Scanner prijavi neki "debug" ili šta već, ali to mu ne smeta. Odradi tih kombinacija za oko 2 sata. Naravno, ako je Global Timeout 0.
Inače, D3n1s, šta znači to Global timeout, a šta Timeout?

VIP IPTV
Učlanjen(a)
25.11.2011
Poruka
2.099
Ja koristim full verziju 65.535 kombinacija za jednu fiksnu. Playlist Scanner prijavi neki "debug" ili šta već, ali to mu ne smeta. Odradi tih kombinacija za oko 2 sata. Naravno, ako je Global Timeout 0.
Inače, D3n1s, šta znači to Global timeout, a šta Timeout?

Objasnit ću ti što jednostavnije jer ne znaju baš svi stručne stvari pa da ne zbunim nekog ko tek uči ove stvari. Global Timeout sam stavio jer su se jedno vrijeme (a možda još uvijek) mogli skenirati neki serveri ako usporiš skeniranje tj. da ne bombarduješ server sa zahtjevima toliko brzo inače će ti banovat IP adresu. Radilo je savršeno sa xtv.satarabia.com. Timeout = 1500 možeš da vidiš i u salezli i mislim i u losmijevom skeneru. Ne znam kako bi ga objasnio jednostavno da razumješ šta se dešava. Pa ajd ovako ću, sve ispod 1500 će preskočit neke liste jer se skener neće puno zadržavat na tom zahtjevu ako bi tako mogao da kažem. :D

Losmij bi to bolje objasnio. :D

btw. Što se tiče debug ako se radi u mom skeneru, to je VB net problem. Listbox u koji se zalijepi kombo je ograničen na 32.000. Mislio sam ubacit listview koji je ograničen na količinu RAM memorije al' je užasno spor. Znam da losmij i salezli ne učitavaju kombo liste u aplikaciju i po tome su bolji jer nema limita. Davno sam isto uradio i sa svojim sa samo jednim redom koji čita line by line bez da učitava kompletan fajl u aplikaciju al' za sad nemam vremena da ažuriram sve jer sam ispravio veliki dio koda i dodao 50 multiple simultaneous connections da nešto provjerim :D

Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.11.2012
Poruka
1.373
Objasnit ću ti što jednostavnije jer ne znaju baš svi stručne stvari pa da ne zbunim nekog ko tek uči ove stvari. Global Timeout sam stavio jer su se jedno vrijeme (a možda još uvijek) mogli skenirati neki serveri ako usporiš skeniranje tj. da ne bombarduješ server sa zahtjevima toliko brzo inače će ti banovat IP adresu. Radilo je savršeno sa xtv.satarabia.com. Timeout = 1500 možeš da vidiš i u salezli i mislim i u losmijevom skeneru. Ne znam kako bi ga objasnio jednostavno da razumješ šta se dešava. Pa ajd ovako ću, sve ispod 1500 će preskočit neke liste jer se skener neće puno zadržavat na tom zahtjevu ako bi tako mogao da kažem. :D

Losmij bi to bolje objasnio. :D

btw. Što se tiče debug ako se radi u mom skeneru, to je VB net problem. Listbox u koji se zalijepi kombo je ograničen na 32.000. Mislio sam ubacit listview koji je ograničen na količinu RAM memorije al' je užasno spor. Znam da losmij i salezli ne učitavaju kombo liste u aplikaciju i po tome su bolji jer nema limita. Davno sam isto uradio i sa svojim sa samo jednim redom koji čita line by line bez da učitava kompletan fajl u aplikaciju al' za sad nemam vremena da ažuriram sve jer sam ispravio veliki dio koda i dodao 50 multiple simultaneous connections da nešto provjerim :D
Heh....
Ovi strucnjaci uvek zakomplikuju odgovor :D
Prost odgovor bi bio:
Prvo ti je koliko ces cesto slati zahtev serveru
Drugo ti je koliko ces cekati odgovor sa servera

Učlanjen(a)
12.07.2012
Poruka
15
Pozdrav svima, Imam pitanje za stručnjake koja je razlika između mac adrese i u/p??? Kolika je vjerojatnost da se pronađu liste sa skenerom u/p? Ja tražim i tražim i nikako da nađem barem jednu listu. Tražim nekog da mi se javi na pm da mi pošalje testnu listu da barem nešto imam za gledati. Hvala

UREDNIK
Učlanjen(a)
28.02.2016
Poruka
674.106
Pozdrav svima, Imam pitanje za stručnjake koja je razlika između mac adrese i u/p??? Kolika je vjerojatnost da se pronađu liste sa skenerom u/p? Ja tražim i tražim i nikako da nađem barem jednu listu. Tražim nekog da mi se javi na pm da mi pošalje testnu listu da barem nešto imam za gledati. Hvala
Ako mislis u smislu skeniranja i gledanja nema razlike. Smatraj da je u/p=mac

Učlanjen(a)
12.07.2012
Poruka
15
Ako mislis u smislu skeniranja i gledanja nema razlike. Smatraj da je u/p=mac
Znači to je isto samo što ja mislim brzo se nađu mac takve liste nego da nađem sa combo listom u/p. Koji je najbolji skener za mac po meni je najbrži Playlist Scanner & Checker

Dali kod skeniranja mac adresa igraju ulogu velika i mala slova??

Poslednja izmena od urednika:
Natrag