U Novom Sadu nađena mrtva žena u lokvi krvi

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
U Novom Sadu nađena mrtva žena u lokvi krviIzvor:
Blic.rsU prizemnoj porodičnoj kući u Subotičkoj 77 u Novom Sadu večeras oko 18 časova nađena je mrtva Novosađanka V. L. (64).


policija.jpgOna je zatečena u lokvi krvi, a dosadašnja saznanja ukazuju na nasilnu smrt.

Kako saznaje "Blic", V. L. je vlasnica kuće na uglu Subotičke i Somborskog bulevara, a komšije su uverene da je ona žrtva razbojništva.

Naime, prema nezvaničnim saznanjaima, V. L. je, navodno, nedavno prodala kuću jer je to gradsko područje vrlo atraktivno za stambenu gradnju, pa se pretpostavlja da je motiv napada pljačka.
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.873
Novi Sad: Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo žene

Izvor: NovostiVera Lovrić (64) brutalno mučena pre ubistva. Policija uhapsila dvoje osumnjičenih za zversko ubistvo


Posle ubistva Vere Lovrić


ZA manje od 24 sata, inspektori novosadske kriminalističke policije uhapsili su dve osobe i rasvetlili zversko ubistvo Vere Lovrić (64), penzionerke iz Novog Sada, čije je beživotno telo pronađeno u utorak uveče u njenoj kući u Ulici Subotičkoj 75 u novosadskom naselju Telep.

Policija je u sredu u Pivnicama kod Bačke Palanke pronašla i uhapsila Novosađane Miloša N. (31) i njegovu saučesnicu Doroteju B. (25), potvrdio je „Novostima“ Saša Barjaktarović, šef kriminalističke policije, ističući da se ubistvo najverovatnije dogodilo u utorak u intervalu od jedan sat posle ponoći do šest ujutro.

Na telu brutalno ubijene žene, koja je živela sama u kući, bile su mnogobrojne povrede i tragovi mučenja, kako bi otkrila gde se nalazi zlatan nakit i novac. Četiri puta je ubodena nožem u leđa, metalnim tupim predmetom je zadobila nekoliko udaraca po glavi, a tragovi ukazuju da su žrtvu i gušili.

- Počinioci su žrtvi iščupali i zlatne zube iz vilice - predočava stravičnost zločina Barjaktarović. - Veruje se da su joj to učinili prilikom mučenja, a postoji mogućnost da se to dogodilo posle ubistva. Nakit i drugi predmeti, čak i zlatni zubi su pronađeni.

Dežurni istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu Miroslav Alimpić, posle u sredu nastavljenog uviđaja, izjavio je da su sve prostorije u kući ispreturane, a iz ormana su povađene sve stvari, što upućuje na sumnju da je žrtva ubijena iz koristoljublja.

Pretpostavlja se da je do osumnjičenog para, inače odranije poznatog policiji po raznovrsnim krivičnim delima, stigla priča koja se mogla čuti po Telepu, da Vera, inače penzionerka, namerava da porodičnu kuću na uglu ulica Subotičke i Vardarske, površine veće od 230 metara kvadratnih, da zainteresovanom investitoru u zamenu za nekoliko stanova.


SESTRIČINA

ZVERSKO ubistvo u utorak oko 17.30, otkrila je žrtvina sestričina iz Beograda, koja je došavši u posetu tetki, naišla na zaključanu kapiju. Vera se nije odazivala, pa je rođaka pozvala jednu od komšinica, a onda su obavestile policiju i Hitnu pomoć.
 
Top