U Nišu opet radi biskop

Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
U Nišu opet radi biskop





Izvor: Novosti




Posle dve godine čekanja na projekcione sale, grad na Nišavi dobio bioskope za vrhunska ostvarenja. Gradonačelnik posebno zadovoljan zbog najmlađih sugrađana, koji su do sada bili uskraćeni


Magija sedme umetnosti u “Vilinom gradu”


NIŠ - "Titanik" Džejmsa Kamerona bio je prvi film u 3D formatu koji su Nišlije imale priliku da pogledaju u renoviranom bioskopu "Vilin grad", a narednog dana publika je, u bioskopu "Kupina" prikazan i film "Gnev titana". Tako je, posle nekoliko godina čekanja, grad na Nišavi dobio dva moderna bioskopa u kojima će - po cenama karata od 180 do 390 dinara - u zavisnosti od opreme i termina, publika moći da uživa u najnovijim filmskim hitovima.

Upravljanje "Vilin gradom" lokalna samouprava je, na 15 godina, poverila lancu bioskopa "Sinepleks Srbija-Austrija", dok je Regionalna privredna komora bivši bioskop "Radnik", na jednu deceniju, dala u zakup niškoj kompaniji "Kupina".

- Film je magija, a kad se to spomene, u igri su vile i vilenjaci, pa je ovo, zaista, jedinstven naziv bioskopa - istakao je Lazar Ristovski, jedan od partnera "Sinepleksa", dok gradonačelnik Niša Miloš Simonović veruje kako su, svi skupa, uradili dobar posao, posebno za mlađe Nišlije koje, u većini, nikada i nisu bile u bioskopu.

Start "Vilinog grada", međutim, u gradu je odmah stvorio i zdravu konkurenciju, pa su "Gnev titana", u prepodnevnim terminima, besplatno mogla da vide i deca iz Centra za porodični smeštaj i usvojenje, Doma za decu i omladinu i Zavoda za vaspitanje...

- Potpuno smo renovirali ne samo unutrašnjost, već i spoljašnji izgled nekadašnjeg "Radnika". Kapaciteti u dve sale su 139, odnosno 94 sedišta i sve je podređeno utisku koji samo sedma umetnost na velikom platnu može da stvori. Poklonili smo 3.000 kartica i studentima, a repertoar će određivati Nišlije, glasanjem za svoje favorite. Važno je da će, istog dana kad i Beograđani, i oni moći da uživaju u filmskim hitovima - kaže Vesna Lazić, direktor marketinga kompanije "Kupina", u čijem sistemu se nalazi 120 niških firmi, pa vlasnici njihove kartice mogu ostvarivati popust od 20 posto i za bioskopske projekcije.



SAVREMENA OPREMA

POSLE gašenja preduzeća "Nišfilm", bioskop "Vilin grad" vraćen je gradu i u novo opremanje uloženo je više od pola miliona evra. Po rečima Igora Stankovića iz "Sinepleksa", samo projektor u većoj sali - kakav ima čak 98 odsto bioskopa u SAD - košta oko 70.000 evra.
 
Natrag
Top