U Nigeriji kidnapovan fudbaler Udinezea Kristijan Obodo

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
U Nigeriji kidnapovan fudbaler Udinezea Kristijan Obodo

Beta |




Fudbaler Udinezea Kristijan Obodo iz Nigerije kidnapovan je tokom odmora u domovini, preneli su italijanski mediji.

250283_obodo-ap01-ap-fonetap_ff.jpg


On se nalazio na odmoru kod porodice u rodnom gradu Vari, a predstavnik lokalne policije rekao je za južnoafrički Super sport da je kidnapovan dok je išao u crkvu.

"Detalji su još nepotpuni, ali rečeno mi je da je jutros išao u crkvu svojim kolima, koja imaju registraciju 'Obodo 5'. Verovatno je registarska tablica privukla otmičare, pošto je istim automobilom išao u noćni provod", rekao je neimenovani policijski zvaničnik.

Kako se navodi, Obodova porodica sada "sa nestrpljenjem očekuje zahtev za otkup".

Obodo je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Lećeu, a u Italiji igra od 2001. godine. Nastupao je još za Peruđu i Torino.
 
Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Obodo oslobođen akcijom policije

Obodo oslobođen akcijom policije

Izvor. B92 | AK



Nigerijski fudbaler Kristijan Obodo oslobođen je dva dana nakon što je kidnapovan, efikasnom akcijom policije i bez otkupa, saopštila je lokalna vlast.

2356717064fd5cd033594d603398047_orig.jpg

"On je spašen, a uhapšeno je pet osoba", izjavio je portparol državne policije u Nigeriji Čarls Muka.

Prema njegovim rečima policijska akcija izvedena je u nedelju uveče, a mesto u kojem su otmičari krili Obodoa otkriveno je praćem jednog od njih.

Kako je naveo, kod otmičara je pronadjena i jedna automatska puška AK-47, poznatija kao "kalašnjikov". Obodo je otet u subotu ujutru ispred crkve u gradu Efurunu, na jugoistoku Nigerije.

Naoružani napadači su ga odveli u nepoznatom pravcu i oko podneva stupili u kontakt sa njegovom majkom tražeći otkup od 150.000 evra.

Obodo je u Seriji A od 2001. godine, a nastupao je za Peruđu, Fiorentinu i Torino, dok je prošlu sezonu proveo u Lećeu, kao pozajmljen fudbaler Udinezea.

Kidnapovanje bogatih Nigerijaca je redovna pojava u ovoj zemlji. Prošlog leta kidnapovan je otac igrača Čelsija Džona Obija Mikela, koji je takođe oslobođen efikasnom akcijom policije i bez otkupa.

Prethodno, 2008. godine otet je brat tadašnjeg fudbalera Evertona Džefa Joba i oslobođen je desetak dana kasnije.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Obodo: Hteli su da me ubiju

[h=1]Obodo: Hteli su da me ubiju
[/h] Izvor. B92, Beta | JT


Nigerijski fudbaler Kristijan Obodo rekao je da su otmičari hteli da ga ubiju kada su saznali da su njihovi saučesnici uhapšeni.

12195471234fd629a25dafa586923376_orig.jpg

Beta

Obodo je istakao da je uspeo jednog da odgurne i pobegne, posle čega ga je pronašla policija.
“Otelo me je šest maskiranih osoba kada sam stigao u crkvu. Posle tri sata vožnje našao sam se u džungli gde su mi naredili da zovem porodicu i tržim otkup”, rekao je igrač Udinezea.
Obodo je kidnapovan u subotu tokom odmora u rodnom gradu Vari, a kako su preneli nigerijski mediji, otmičari su tražili 150.000 evra za njegov otkup. On je u ponedeljak spasen nepovređen i bez plaćenog otkupa.

“Trojica otmičara su otišla po novac, ali su uhapšeni. Kada su videli da im se saučesnici ne vraćaju, ostali su me odveli još dublje u džunglu. Sve vreme su mi pretili oružjem”, rekao je 28-godišnji fudbaler, “U jednom trenutku su pozvali neku devojku, a kada sam čuo da im je osoba sa druge strane rekla da me ubiju, pošto su ostali uhapšeni, rešio sam da rizikujem. Gurno sam jednog od njih i on je pao u jarak, a ja sam uspeo da pobegnem”.

Obodo je rekao da je potom potražio pomoć i da su ga lokalni meštani prepoznali, posle čega su pozvali policiju koja je uhapsila ostale otmičare.

“Ko god da je organizovao njihovo hapšenje jedna je od osoba kojima dugujem veliku zahvalnost”, dodao je Nigerijac.

Kristijan Obodo je prošlu sezonu u italijanskoj Seriji A igrao na pozajmici u Lečeu.
 
Natrag
Top