U Kolubari radili i ničiji bageri

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
U Kolubari radili i ničiji bageri

Izvor: Press

Beograd -- Vlasnik preduzeća Altra Nešo Vukelić je potvrdio da ga je policija pozvala da dođe u Kolubaru i da proveri da li je tamo njegov bager ukraden prošle godine.

12123911064d723a111d353496389252_640x360.jpg


On danas putuje u Lazarevac da preda dokumentaciju na uvid, kako bi se utvrdilo da li je mašina njegovo vlasništvo.
"Ne smem unapred da se radujem, jer se može ispostaviti da to nije taj bager. Ali i da se utvrdi da je moj, on sada nema ni 70 odsto svoje vrednosti, ako je radio na kopu od maja prošle godine do sada", dodaje Vukelić.
Vukelić navodi da je "ta mašina izraubovana, amortizeri su verovatno popustili. Razgovarao sam sa načelnikom Policijske uprave u Novom Sadu, i on je rekao da ne može ništa pouzdano da kaže. Postoje indicije da je bager moj, ali treba lično da se uverim".

Njegov bager, težak 10 tona i vredan 85.000 evra, lopovi su odvezli u maju prošle godine sa parkinga Brodogradilišta.


Šef novosadske policije Stevan Krstić potvrdio je da je obavešten o tome da je pronađen takav bager u Kolubari. "Mi nismo direktno uključeni u taj deo posla, to radi beogradska policija. Mi radimo svoj deo, ali detalje još uvek ne možemo otkriti", kaže Krstić.

Nezvanično, u detaljnoj policijskoj kontroli pronađen je jedan bager koji nema vlasnika.
Ovu mašinu je rentiralo jedno privatno preduzeće preko firme „Kolubara-građevinar".

Međutim, u Kolubari su rekli da da nemaju nikakvu informaciju da policija u ovom preduzeću istražuje slučaj nestalog bagera.
 
Natrag
Top