U kojim godinama su muškarci najbolji u krevetu?

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978

U kojim godinama su muškarci najbolji u krevetu?

Pixabay.com-par-seks-696x464.jpg


Seksualni nagon se znatno menja tokom godina. Na prvi pogled može izgledati da hormoni igraju glavnu ulogu kada je u pitanju želja za seksom, ali to nije tako u svim slučajevima.

Važnu ulogu u stvaranju libida imaju i drugi faktori, kao što su psihički, socijalni i fizički. Zbog toga se često dešava da ljudi koji bi trebalo da budu na vrhuncu svoje seksualne moći zapravo imaju manji libido od starijih ljudi.

Muškarci u dvadesetim godinama

Tokom dvadesetih godina muškarci imaju visok nivo testosterona, hormona odgovornog za seksualno uzbuđenje, zbog čega muškarci ovog uzrasta obično imaju jak seksualni nagon.

S druge strane, oko 8% muškaraca u dvadesetim godinama doživljava povremene probleme sa erektilnom disfunkcijom. Reč je o stanju koje nastaje usled zdravstvenog ili psihičkog problema, zbog čega je neophodan razgovor sa lekarom kako bi se utvrdio uzrok tegobe.

Žene u dvadesetim godinama

Žene su najplodnije od tinejdžerskih godina do kasnih dvadesetih. Kao rezultat toga, neke žene ovog uzrasta osećaju manji seksualni nagon, ali nije sasvim jasno zašto. Naučnici smatraju da se želja za seksualnim odnosom kod žena povećava kada plodnost počne da opada, odnosno krajem dvadesetih godina.

Muškarci u tridesetim i ranim četrdesetim

Iako testosteron počinje polako da opada oko 35. godine, mnogi muškarci i dalje imaju jak seksualni nagon tokom ovih godina. Nivoi testosterona obično padaju za oko 1 procenat godišnje, ali kod nekih muškaraca može da padne brže, što može uticati na njihov seksualni nagon.

Osim toga, mnogi muškarci u ovom uzrastu osećaju veliki stres zbog posla, porodice i drugih obaveza, što može u velikoj meri uticati na to koliko su zainteresovani za seks.

Žene u tridesetim i ranim četrdesetim

Žene u ovom uzrastu imaju najjači seksualni nagon. Jedno istraživanje je pokazalo da žene između 27 i 45 godina imaju češće i intenzivnije seksualne fantazije od mlađih i starijih žena i da češće imaju seks.

Trudnice i žene nakon porođaja

Bez obzira na godine, trudnoća i porođaj imaju veliki uticaj na seksualni život jer se telo i hormoni menjaju tokom trudnoće. To ponekad može značiti povećanje libida, posebno tokom drugog tromesečja, ali i nedostatak seksualne želje u drugim periodima trudnoće.

Takođe, neke trudnice izbegavaju seks jer se plaše koliko je seks siguran tokom trudnoće. Iako je u ovom periodu u većini slučajeva dozvoljen seksualni odnos, u nekim slučajevima je neophodna konsultacija sa lekarom. Dojenje, podizanje dece i drugi poslovi takođe mogu uticati na seksualni nagon žene.

Muškarci 50+

Za muškarce ovog uzrasta koji su dobrog mentalnog i fizičkog zdravlja ne postoji razlog zašto ne bi trebalo da nastave da uživaju u svom seksualnom životu.

Međutim, u ovim godinama se često javlja problem erektilne disfunkcije, odnosno erekcije postaju ređe i nedovoljno jake za seksualni odnos. Samo starenje nije glavni uzrok erektilne disfunkcije, već zdravstveni problemi koji dolaze sa godinama, kao što su bolesti srca, dijabetes, visok holesterol i lekovi koji se koriste za njihovo lečenje.

Žene 50+

Nakon 50. godine neke žene postaju sve zainteresovanije za seksualni odnos jer više ne moraju da brinu o neželjenim trudnoćama i imaju više vremena. Međutim, kako se približava menopauza, nivoi estrogena opadaju, što smanjuje libido kod žena i može dovesti do suvoće vagine. Toplotni talasi, anksioznost, debljanje i problemi sa spavanjem takođe mogu poremetiti seksualni nagon žene.

Bez obzira na pol i godine, važno je razgovarati sa lekarom o problemima sa seksualnim nagonom, jer nizak libido može biti simptom zdravstvenog stanja. Pored razgovora sa svojim lekarom, važno je razgovarati i sa svojim partnerom. Isprobavanje novih stvari kako se životni stadijumi menjaju može pomoći da se oba partnera više zainteresuju za seks.

(Slobodna Dalmacija / Vestionline)
 
Učlanjen(a)
14.01.2022
Poruka
2
Gde ima dima,ima i vatre:mig:
Vecina napisanog ima smisla,dosta toga se i podudara sa realnim stanjem..ali kao i u svemu svako pravilo ima svoje izuzetke..a ljudsko bice je uvek bilo daleko od jednostavnog tumacenja..i obicno u vecini stvari vrlo lako ispadne iz nametnutih naucnih okvira;)
Ali se svakako slazem sa komentarom iznad..glava je uvek bila, i bice ,nosilac svega..tako da tamo gde je glava opustena,a osmeh dominira atmosferom..prirodni nagoni vrlo lako postaju presudni faktor. A svi znamo da su iskustvo,pasija prema necemu i poznavanje materije uvek bili presudni faktor. Tako da onda nije ni cudo sto prave dame,sa ukusom i stilom, obicno i biraju zreliju gospodu..uz obostrano zadovoljstvo:bfghb:
Eto..poneo me trenutak..izvinjavam se ako preterah:give_r:
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Zanimljivo, javljaju se samo muškarci u zrelim godinama ;)

Setih se vica koji mi je davno ispričao dobar prijatelj, dosta stariji od mene.
Kaže, pričaju muškarci koliko ko može da izdrži, pa jedan kaže 20 minuta, jedan 45, kad kaže jedan: "Ja mogu tri sata!"
Ovi ga pogledaju u čudu, pa kažu: "Kako, bre, toliko?"
A on će na to: "Pola sata da je ubedim, pola sata za predigru, 3 minuta radim, a ostalo se izvinjavam". :D

Mnogo toga igra ulogu, a seks u svakom slučaju dolazi iz glave. Ipak, neko moje iskustvo iskustvo kaže da smo svi mi, i muškarci i žene najbolji između 30 i 45 godina.
 
Učlanjen(a)
14.01.2022
Poruka
2
Pa samo zreliji muskarci i imaju dovoljno iskustva i vremena iza sebe da bi mogli komentarisati ovoliki dijapazon u godinama:beee:

A vic je, na zalost ,ocigledno bio iz licnog iskustva doticne gospode:p

Problem neke druge gospode je sto je nekada za "ubedjivanje" dovoljan i nesto duzi pogled...predigra je obicno sastavni deo samog zadovoljstva upoznavanja i laganog razotkrivanja cari tog tako novog i jos neistrazenog sveta...a obicno posle visecasovnog deljenja zajednickih i sladostrasnih zadovoljstava ,dame ,na srecu, obicno zadovoljno predu i dremaju ,pa je uzasna grehota buditi ih i vracati u ovaj stvarni i surovi svet..cak i uz izvinjenje sto je vreme tako brzo proletelo:give_r:

A i moram priznati da se u ovim svojim 50-im ipak nikada ne bih vratio u svoje ranije godine..previse toga je tek sa godinama dobilo svoju tezinu..i kada covek redovno svoj um i telo drzi uvezbanim i krepkim,godine tesko da igraju neku ulogu..bar u onom negativnom kontekstu:mig:
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Ma svake godine su lepe za sebe. Ni ja se ne bih vraćala u neke prethodne dekade, bar ne iz tih razloga.
Ono što bih eventualno volela je da se vratim u neke delove '80-ih, kad sam baš bila klinka, čisto da ponovo odem na neke koncerte i na još neka lepa dešavanja.
Ove godine donose zrelost, duševni mir i druženja sa ljudima koji prijaju. Oni koji ne prijaju, odavno su "na ignor listi". :D
A što se aktivnosti u krevetu tiče, ne žalim se ni danas. ;)
 
Natrag
Top