U Hrvatskoj ponovo orkanski vetar i sneg

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
U Hrvatskoj ponovo orkanski vetar i snegIzvor:
Mondo.rsSnežna vejavica sinoć je zahvatila jug Hrvatske, ponovo je prekinut saobraćaj na pojedinim putevima u celoj zemlji, a očekuje se dodatno pogoršanje vremena, javljaju hrvatski mediji.


v233594p0.jpgSneg je sinoć padao u Dubrovniku, Konavlima i Župi dubrovačkoj, a zabelilo se i na otoku Šipanu.

Zbog orkanskog vetra, saobraćaj je prekinut na autoputu Rijeka - Zagreb, te na raskršću Sveti Rok - Maslenica, a samo putničkim automobilima saobraćaj je dozvoljen između Posedarja i Maslenice, Paškim mostom, Jadranskom magistralom od Bakra do Svete Marije Magdalene, na putu Gospić - Karlobag, te Maslenica - Zaton Obrovački.

U prekidu su trajektne linije Valbiska - Merag, Prizna - Žigljen, Jablanac - Mišnjak i katamaranske linije na riječkom području. Trajekti na liniji Brestova - Porozina i Valbiska - Lopar prevoze samo putnička i dostavna vozila.

Najhladniji su jutros bili Slavonski Brod, Kopački Rit i Brestovac sa minus 21 stepen Celzijusovih.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda za danas predviđaju pretežno oblačno vreme, povremeno sa snegom, na južnom Jadranu i kišom. Najviše padavina očekuje se poslepodne i uveče, i u noći između petka i subote, posebno u Dalmaciji, Gorskom kotaru i Lici. Do kraja dana u ovim krajevima može mestimično pasti i više od 15 centimetara novog snega.

Na Jadranu će duvati umerena i jaka, na udare olujna i orkanska bura. Najviša dnevna temperatura biće od minus 12 do minus šest, na većem delu Jadrana između minus četiri do jedan, na jugu i ostrvima do pet stepeni Celzijusovih.

Grad Zagreb poslao je Splitu dodatnu pomoć u mehanizaciji i opremi, jer su najavljene nove elementarne nepogode. Ledolomci su već danima na Dunavu, a u pomoć stižu i četiri broda iz Mađarske - po dva u Hrvatskui Srbiju.
 
Natrag
Top