U eksploziji bombe ubijen brat od strica zaštićenog svedoka

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
U eksploziji bombe ubijen brat od strica zaštićenog svedoka protiv Darka Šarića










Izvor:
Blic.rs








Radojica Joksović ubijen je danas u 14 sati kada je eksplodirala bomba postavljena pod njegov "audi A6" u beogradskom naselju Bele vode. Nastradali je sinovac Nebojše Joksovića, zaštićenog svedoka u postupku protiv Darka Šarića, saznaje "Blic",.


256865_stamparija-foto-j-vucetic02-blic_f.jpg



Do eksplozije je došlo u Ulici braće Vučkovića. U napadu je povređen Predrag R. (35).

Uviđaj još traje i uskoro očekujemo više informacija.


Joksovića posle svedočenja čuva policija


Joksović je sudskom veću dao iskaz, u kojem je kao glavni Šarićev saradnik u Italiji svedočio o kriminalnim aktivnostima klana u toj zemlji. Nakon svedočenja stigle su i prve pretnje, a zatim su usledila i dva bombaška napada. Najpre su u maju prošle godine na zgradu njegove štamparije u Žarkovu ispaljene tri „zolje“, a mesec dana kasnije bačena je i bomba na njegov kafić „La principesa“ u istom naselju.

Policija je zbog toga podigla mere Joksovićeve zaštite. On i porodica premeštani su od tada na nekoliko lokacija, a pored njih danonoćno dežura više od 20 specijalno obučenih i naoružanih policajaca.

Joksović je prošle godine na noge podigao kompletan vrh policije, kada je pokušao iz Srbije da pobegne u Mađarsku. Zbog ovog incidenta je čovek koga policija čuva na tajnoj lokaciji u Beogradu nekoliko dana proveo zaključan u stanu.




Eksplozija slična kao i u likvidaciji na Raičevića



U MUP-u su naveli za agenciju Tanjug da je eksplozija veoma sličnoj onoj koja se dogodila nedavno u Dušanovoj ulici kada je ubijen Boško Raičević rođak Andrije Draškovića.

U eksploziji je lakše je povređen vozač službenog vozila firme "Zlatiborac", koje se nalazio pored "sitroena" koji je eksplodirao.

Raičević je ubijen plastičnim eksplozivom C-4, za koji se pretpostavlja da potiče iz Hrvatske.

 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Novo ubistvo bombom u Beogradu









Izvor:
B92.net









Sinovac svedoka saradnika u slučaju protiv grupe Darka Šarića ubijen je u novom bombaškom napadu u Beogradu, oko 14 časova u naselju Bele Vode.


stop-policija1.jpg



Eksploziv je bio podmetnut pod "audi a6", a u eksploziji je stradao R. J. (32), koji je, kako B92 saznaje, sinovac svedoka saradnika Nebojše Joksovića.Od detonacije u Ulici braće Vučkovića lakše je povređen P. R. (35). Uviđaj je u toku, a uskoro se očekuje još informacija.Ovo je druga eksplozija automobila u Beogradu u samo dve nedelje, a u prvoj, za koju se takođe ispostavilo da je izazvana podmetnutom bombom stradao je Boško Raičević, rođak Andrije Draškovića. Kako kažu u MUP-u obe eksplozije su veoma slične.

Nebojša Joksović, zvani Joksa, uhapšen je u januaru 2010. godine, a kasnije svedočio o krijumčarenju narkotika i aktivnostima Šarićevog klana u Italiji i to kao glavni Šarićev saradnik u toj zemlji. Posle prvog svedočenja usledila su dva napada na njegovu imovinu.

U maju 2011. na zgradu njegove štamparije u Žarkovu ispaljene su tri „zolje“, a mesec dana kasnije bačena je i bomba na njegov kafić „La prinčipesa“ u istom naselju.

Mediji su ga nazivali i "ključnim svedokom" u slučaju protiv odbeglog narko bosa, a važio je i za jednog od najboljih prijatelja Šarića, sa kojim se poznavao još od osnovne škole.

Joksović, koga policija čuva na tajnoj lokaciji u Beogradu, pokušao je da pobegne vlastima u decembru prošle godine, a kako je tada pisao "Blic" on nikada nije potpisao ulazak u program zaštite svedoka i tada se "slobodno kretao Beogradom".

Suđenje kriminalnoj grupi odbeglog narkobosa Darka Šarića, objedinjeno po sve četiri optužnice, počelo je u Specijalnom sudu u Beogradu u maju ove godine, a optuženi se terete za šverc više od ukupno tri tone kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.
 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Šarić bombom poslao opomenu zaštićnom svedoku










Izvor:
Blic.rs








Radojica Joksović (32) iz Pljevalja, brat od strica Nebojše Joksovića, zaštićenog svedoka u postupku protiv narko-bosa Darka Šarića, koji je ubijen je juče aktiviranjem eksploziva postavljenim pod njegov “audi A6”, bio je u lošim odnosima s bratom poslednje dve godine, a u kriminalnim krugovima se čak pominjao i kao osoba koja je trebalo ga da likvidira. U svakom slučaju, krug oko zaštićenog svedoka sada je sužen i pljevaljski narko-bos je novim ubistvom pokazao Joksoviću kako mu i dalje radi o glavi.


256921_bomba-zarkovo-d-goll-6_f.jpg



- Ubijeni Radojica je u vreme kada je Šarićev klan na veliko švercovao drogu bio u istom timu sa bratom. Obojica su radili za Šarića, ali se nešto pre akcije “Balkanski ratnik” Radojica priklonio drugom kriminalnom klanu. Došlo je do sukoba između njega i Nebojše, i njih dvojica su od tada bili u lošim odnosima i nisu kontaktirali - kaže za “Blic” izvor iz MUP Srbije.

Šta se dešavalo sa Radojicom nakon što je pokrenuta akcija “Balkanski ratnik”, a zatim i Nebojša Joksović odlučio da svedoči protiv Šarića, za sada se ispituje.

- Pre dve godine, ubijeni Radojica je u kriminalnim krugovima pominjan kao osoba koja je trebalo da likvidira brata. Pitanje je da li zbog njihovih neraščišćenih računa ili u ime osvete za svedočenje protiv Šarića. Ukoliko se Radojica u međuvremenu vratio starim saradnicima iz Pljevalja, pitanje je ko sada stoji iza njegove likvidacije i sa kojim motivom. Ukoliko je ostao pri suprotstavljenom klanu, motiv je jasan: osveta, njemu koji se okrenuo protiv Šarića, ali i bratu za svedočenje. Na ovaj način ubice su Nebojši Joksoviću pokazale koliko blizu mogu da priđu njegovoj familiji. Radojica je izabran kao lakša meta od brata Nebojše, kome pripadnici Šarićevog klana odavno planiraju da se osvete - kaže za “Blic” izvor iz MUP Srbije.

Radojica je ubijen daljinskim aktiviranjem plastičnog eksploziva postavljenim ispod vozačevog sedišta njegovog “audija”.

- Ispod automobila bilo je oko kilogram eksploziva. Joksović je odleteo nekoliko metara dalje kada je eksploziv aktiviran, dok je suvozač u njegovom automobilu Predar Rakić (34) prošao samo sa povredama bubne opne. Lekari Hitne pomoći, koji su ubrzo došli, mogli su samo da konstatuju smrt Joksovića, dok je Rakić prevezen u bolnicu, a policija će ubrzo sa njim obaviti razgovor kako bi eventualno došla do saznanja o mogućim izvršiocima i motivu, kao i da li je ovaj napad povezan sa pretnjama Nebojši Joksoviću - kaže naš izvor, navodeći da se još ispituju tragovi sa uviđaja, kojem je prisustvovao vrh kriminalističke policije.

Pretnje Joksoviću inače su počele da stižu odmah nakon što je kao glavni Šarićev saradnik u Italiji u Specijalnom sudu svedočio o kriminalnim aktivnostima klana u toj zemlji.

U maju prošle godine na zgradu njegove štamparije u Žarkovu ispaljene su tri „zolje“, a mesec dana kasnije bačena je i bomba na njegov kafić „La principesa“ u istom naselju. Napadači ni u jednom slučaju nisu otkriveni, a u međuvremenu Joksoviću je prećeno otmicom dece.

Pre nekoliko meseci Joksović je pokušao i da pobegne iz zemlje, nakon čega su u njegovu zaštitu pored pripadnika jedinice za zaštitu svedoka uključeni i pripadnici SAJ-a. Mere njegove zaštite su podignute, a on i porodica su nekoliko puta premeštani na sigurne lokacije.

- Bio sam u kući i čuo prasak, mislio sam da se dogodio neki sudar. Kada sam izašao na ulicu, video sam kola koja se dime i veliki broj komšija koji se ispred okupio. U neposrednoj blizini se nalaze osnovna škola i obdanište, pa samo pukim slučajem niko nije povređen - kaže jedan od očevidaca.

Ubijeni Joksović odranije je poznat policiji koja je protiv njega podnosila krivičnu prijavu zbog utaje, dok je ranjeni Rakić, koji je iz Bosne, bio hapšen zbog krađa.

 
Natrag
Top