U centru Moskve pronađeno napušteno mladunče lava

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
U centru Moskve pronađeno napušteno mladunče lava
26.07.2009. 12:34

lav-mladunce-AFP-vr.jpg


Mladunče lava, teško oko 50 kilograma, pronađeno je na ulici, u centru Moskve, javila je ruska agencija Interfaks pozivajući se na policijske izvore.

Životinja je bila u drvenom kavezu, ostavljenom u dvorištu jedne zgrade u samom srcu ruske metropole. Lavića je pronašao jedan od stanara zgrade koji je, nakon prvog iznenađenja i straha, odmah obavestio policiju. Portparol policije je izjavio da će mladunče biti povereno moskovskom zoološkom vrtu u da je otvorena istraga kako bi se pronašli njegovi vlasnici, preneo je AFP.

U Konektikatu Dan amnestije za vlasnike egzotičnih životinja
Vlasnici egzotičnih životinja u američkoj državi Konektikat imali su priliku da se, bez kazni, reše ljubimaca čije je držanje zabranjeno.
Ministarstvo za zaštitu životinja organizovalo je prvi Dan amnestije za vlasnike egzotičnih životinja u subotu u zoološkom vrtu u Bridžportu.
Vrtu je predato 135 životinja među kojima su u većini bili egzotičnih reptili, kao 15 boa konstriktora, 15 pitona, sedam aligatora, mali majmun i po jedna zvečarka i anakonda.
Organizatori akcije su se raspitivali o ishrani, zdravlju i naravi neobičnih ljubimaca, ali nisu tražili imena vlasnika.
Akcija je organizovana pet meseci nakon što je jedan šimpanza kući ljubimac pobegao od kuće i napao jednu ženu u Stamfordu.
U Konektikatu je zabranjeno u kući držati velike i potencijalno opasne divlje životinje.

Izvor: Blic
 
Natrag
Top