U aprilu akcija prolećnog čišćenja grada

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.637
U aprilu akcija prolećnog čišćenja grada


187033.jpg
BEOGRAD - Velika prolećna akcija čišćenja Beograda, koja podrazumeva uređenje svih delova grada, trajaće tokom celog aprila, a cilj je da ona bude masovnog karaktera kako bi grad bio lepši, odlučili su danas nadležni u Gradskoj upravi.

U akciji će, osim gradskih preduzeća, sekretarijata i opština, učestvovati i građani koji će doprineti da grad nakon zime bude lepši i čistiji, saopštila je Gradska uprava.

Gradonačelnik Siniša Mali, koji je inicirao današnji sastanak, smatra da je neophodno da sve gradske strukture budu uključene u koordinaciju velike prolećne akcije.
"Potrebno je da se angažujemo na svim nivoima i da što veći broj građana uključimo u aktivnosti koje planiramo u aprilu. Bitna je inicijativa svakog pojedinca koji brine o zajednici, kako bismo svi doprineli velikom čišćenju i kako bi efekat bio što bolji", rekao je Mali.

Gradski menadžer Goran Vesić naveo je da je ideja da akcija postane tradicionalna, ali i da se u isto vreme, u gradu na raznim lokacijama, održavaju i kulturne manifestacije, jer se u aprilu obeležavaju Dani Beograda.

U akciji će, dodao je, učestvovati i stanari zgrada, škole, nevladine organizacije, ekološke organizacije i svi koji žele da pomognu.

Kako je saopšteno, "Beokom servis" prikuplja informacije i prijave građana koje lokacije treba urediti, a sve opštine bi trebalo da predlože mesta koja će u biti sređene.

Sastanku u Skupštini grada prisustvovali su i zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, pomoćnici gradonačelnika Irena Vujović i Borko Milosavljević, gradski urbanista Milutin Folić, direktor "Beokoma" Darko Glavaš, direktor Komunalne policije Nikola Ristić i predstavnici opština i gradskih javnih preduzeća.


Tanjug,
 
Natrag
Top