TV-Ovo se pojavilo

Član
Učlanjen(a)
24.04.2012
Poruka
173
rFCivk0.jpg

Кад се ТВ упали, појави се ово. Као што се види цео екран је још увек црн (ово изгледа овако због блица), али тај мали део изгледа као да пробија нека светлост. Личи на пробијање светлости кад се нешто фотка лоше. ТВ је DLED, скоро је купљен и још увек је под гаранцијом.

Kad se TV upali, pojavi se ovo. Kao što se vidi ceo ekran je još uvek crn (ovo izgleda ovako zbog blica), ali taj mali deo izgleda kao da probija neka svetlost. Liči na probijanje svetlosti kad se nešto fotka loše. TV je DLED, skoro je kupljen i još uvek je pod garancijom.
 
Učlanjen(a)
13.01.2016
Poruka
275
U konstrukciji pozadinskog svetla postoje neke folije, bar dve. Ona najdublja je refleksna, da bolje usmerava svetlost ka gledaocu. Između nje i samog LCD ekrana je difuzna folija, koja pravi da svetlost bude jednaka po celoj površini ekrana. Moguće je da nisu samo te dve i da postoji još neki sloj. Folije nisu samolepljive, ali treba da su svuda lepo prionule jedna na drugu. Meni ovo liči kao da su se te folije u pojedinim delovima više ili manje razdvojile, da je između njih ušao vazduh, i da zato pozadinsko svetlo nije svuda isto, nego su se pojavili ti oblaci. Tamo gde je vrh strelice na slici, na gornjoj ivici ekrana izgleda da te folije ne prekrivaju tu ivicu, već kao da su folije malo spale na dole i uz tu ivicu otvorile direktan prolaz svetlosti.
Da li je TV doživeo neki bočni udar ili potres, mislim bilo gde, samo ne direktno po ekranu? Ako je ovo od prvog dana po kupovini, možda se to desilo u transportu. Možda su se od takvog potresa folije malo pomerile i razlistale.
Šta god da je, kad je TV pod garancijom treba je iskoristiti.
 
Član
Učlanjen(a)
24.04.2012
Poruka
173
Fanuc, hvala na odgovoru. Nadam se da će sve ispasti OK. Iskopaću tu garanciju pa se nadam najboljem. Odgovor na tvoje pitanje "Da li je TV doživeo neki bočni udar ili potres, mislim bilo gde, samo ne direktno po ekranu?" Ne sa moje strane. Živim blizu prodavnice. Ja sam ga nosio u rukama jer sam na 15min od dotične radnje. Preostaje da se pretpostavljeni udar dogodio na 2 načina: 1.dostava u nju/prodavnicu (transport do nje) ili 2. u samoj prodavnici pri slaganju robe.

Inače slika je odlična i pri gledanju se ništa ne primeti.
 
Natrag
Top