TUŽNA SUDBINA Ugašen prošlogodišnji finalista Lige Evrope

Učlanjen(a)
24.07.2010
Poruka
6.013
TUŽNA SUDBINA Ugašen prošlogodišnji finalista Lige Evrope

8a23bbb9b2701c66f5aeeba4423cc0e0.jpeg


Dnjepar iz Dnjepropetrovska je prošle godine igrao protiv Sevilje finale Lige Evrope, a od sada taj klub više ne postoji.

Kako pišu ukrajinski mediji vlasnik kluba Ihor Kolomojski odbio je da plati dugove.

“Dnjepar je gotov, niko više ništa neće da plati. Klub i tim više ne postoje. Međutim, velelepni stadion “Dnjepar arena” neće biti prazna jer postoji mogućnost da neki drugi tim igra utakmice ovde, Postoji ideja da se osnuje novi klub ukoliko privatnici iz ovog regiona budu to želeli, ali je to još u razmatranju“, rekao je Kolomojski.

Pravni zastupnici Dnjepra sada traže investitora koji će da uloži novac u novoformiranu ekipu koja bi se takmičila u nižem rangu. Iz kluba su poručili da imaju finansijske probleme, ali da je netačno da su ugašeni.

“Danas je lako raširiti dezinformacije. Nisam siguran da je naš predsednik pravilno citiran, niti znam šta se događa. Znam samo neke stvari: da klub još postoji, da se ekipa sprema za novu sezonu. Istina, imamo probleme, ali ćemo se potruditi da ih prebrodimo”, istakao je generalni direktor Andrej Stecenko.

Dnjepar je osnovan 1918. i dva puta je bio šampion Sovjetskog Saveza (1983. i 1988), dok je 1989. osvojio Kup SSSR. Nikada nije bio šampion niti pobednik Kupa Ukrajine. Najveći uspeh u Evropi je ostvario prošle godine kada je igrao finale Lige Evrope, ali je u Varšavi izgubio od Sevilje 3:2.

(B. O.)


Izvor: sport.blic.rs
 
Natrag
Top