Tužili redovne platiše

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Računi Stambenog uneli pometnju


Tužili redovne platiše







Izvor: Blic Branka Kuljanin | 17. 05. 2011. - 00:02h | Foto: N. Raus

Kragujevac -- Na desetine Kragujevčana opsedaju ovih dana Stambeno preduzeće noseći kutije sa računima iz poslednjih osam godina i dokazujući da li na ime komunalija nešto duguju ili ne. Naime, Javno stambeno preduzeće poslalo je na adrese građana 33.000 opomena za dug od 2003. do aprila 2011. godine, a među dužnicima našli su se i oni koji redovno izmiruju svoju obaveze, ali to moraju da dokažu.

142963_kragujevacjavno-stambeno-preduzeceopomene-za-neredovne-platise-dugovaraus01_f.jpg

Građani moraju da dokažu da su izmirili račune

- Građani duguju ukupno 600 miliona dinara, dovedeno je u pitanje poslovanje celog preduzeća i priseljeni smo i da podnosimo tužbe kako dug ne bi zastareo. Svim građanima za koje se utvrdi da smo greškom poslali opomene izvinićemo se, a sankcionisaćemo novčano i radnike ako se utvrdi da je greška do nas - kaže direktor Stambenog Slavoljub Jelić.

Prema rečima Jelića, samo u ovoj godini Stambeno je podnelo oko 7.500 tužbi i platilo za sudske troškove 17,5 miliona dinara.


Tužiće Stambeno zbog stresa

Ljiljana Vasiljević sa Ćave, kaže da će ona tužiti Stambeno za stres i nerviranje i dodatni trošak što je morala da dolazi u grad i dokazuje da ne duguje ništa.

- Sve uredno plaćam, a oni kažu da sam dužna od 2003. godine sedamsto osamdeset dinara. Ili neće ili ne znaju da rade svoj posao - kaže Ljiljana.

- Sud brzo rešava tužbe, ali ima građana koji ni posle 10 sudskih izvršenja ne izmiruju obaveze. Pojedinci duguju čak i milion dinara, a kada uslede tužbe onda građanin mora da plati i dug i sudske troškove. Mi nismo do sada vršili zaplenu stanova ili imovine kao u nekim drugim opštinama, već smo imali razumevanja za finansijsku krizu i muke građana i omogućili reprogram do 36 meseci za plaćanje duga - kaže Jelić.

Redovne platiše neprijatno su iznenađene ovakvim propustom Stambenog.

- Radim kod privatnika i napustila sam radno mesto da bih u “Vodovodu” izvadila listing, a odatle odnela u Stambeno, kako bih dokazala da svoje obaveze uredno izmirujem. Dobila sam opomenu da od 2003. godine dugujem 344 dinara i da to mogu da platim u ratama. I nije neki novac, ali ako ništa ne dugujem, onda ne treba ni da platim. Veći je problem što sam izgubila dan, a sate koje sam provela na dokazivanju da ništa ne dugujem, moraću da odradim ili po podne ili subotom - kaže Gordana Milinković.

I Lakić Jakovljević, penzioner, kaže da je doživeo stres kada je dobio opomenu za poslednjih osam godina duguje 663 dinara.

- Težak sam invalid. Sa pratiocem sam došao u Stambeno, pokazao račune, a službenica mi rekla: “Gle, vi ste sve izmirili”, i izvinila mi se - kaže Jakovljević. i oni takođe smatraju da je raskid kupoprodajnog ugovora najbolje rešenje u ovom trenutku - ističe Petrović.

 
Član
Učlanjen(a)
29.06.2011
Poruka
4
Sampioni ste
kad signu racuni platim ix sve na vreme i posle stizu opomene pred tuzbom za iste placene racune
daj ljudi urazumite se malo 21 vek je pobogu
 
Natrag
Top