Turistička sezona na Beogradskoj tvrđavi

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.548
Turistička sezona na Beogradskoj tvrđavi
Izvor : Studio B,
Nakon zimske pauze, otvoreni objekti na Beogradskoj tvrđavi (Rimski bunar, Sahat kula, Veliki barutni magacin, Kula Nebojša, Vojni bunker i Kazamati Vojnog muzeja) ponovo su od 1. aprila svakodnevno dostupni za posetioce.



kalemegdan08062015.jpg

Nakon zimske pauze, otvoreni objekti na Beogradskoj tvrđavi (Rimski bunar, Sahat kula, Veliki barutni magacin, Kula Nebojša, Vojni bunker i Kazamati Vojnog muzeja) ponovo će od danas, 1. aprila, svakodnevno biti dostupni za posetioce, saopštavaju iz JP „Beogradska tvrđava".

Ulaznice za sve objekte mogu se kupiti na prodajnim mestima na Beogradskoj tvrđavi: u Galeriji Beogradske tvrđave u Stambol kapiji i u Kuli Nebojša. U svakom od otvorenih objekta posetioce će svakodnevno čekati prezenteri Beogradske tvrđave, koji će ih upoznati sa objektima, istorijskim okolnostima i razlozima njihovog nastanka, kao i sa postavkom koja se nalazi u njima.

Osim pojedinačnih karata, JP „Beogradska tvrđava" nudi posetiocima i kupovinu objedinjene ulaznice za pet objekata na Beogradskoj tvrđavi (Kulu Nebojšu, Sahat kulu, Rimski bunar, Veliki barutni magacin i Vojni bunker) po ceni od 450 dinara (puna cena za pet pojedinačnih karata je 700 dinara), a za studente, đake i penzionere cena je 350 dinara. Objedinjena ulaznica nije vremenski ograničena i ne podrazumeva posetu svim objektima u istom danu.

Sahat kula, Rimski bunar, Veliki barutni magacin, Vojni bunker i Kazamati Vojnog muzeja otvoreni su svakodnevno od 11 do 19 časova, a Kula Nebojša radi od srede do nedelje od 11 do 19 časova.
 
Natrag
Top