TuneUpUtilities2013_3020de-DE

Član
Učlanjen(a)
05.10.2010
Poruka
113
Takav sam i ja bio kada sam kupio novi laptop. Vremenom ćeš skapirati da je računar sprava pravljena da traje i da nam služi.

Preko programa Advanced system care možeš da biraš koji će se programi pokretati sa računarom. Ideš ovako:
1. Kutija za alat
2. U delu OMTIMIZACIJA videćeš opciju Startup Menager ( kliknina na nju )
3. Videćeš koji ti se programi pokreću sa računarom
4. Tu možeš da biraš i omogućiš ili onemogućiš pokretanje programa sa računarom.

E sad, ima tu jedan mali problemčić. Na spisku programa koje se pokreću, nećeš videti antivirus i program koji si pokrenuo, a to je upravo taj: Advanced system care. Ako ti ne smeta, ako ti ne usporava računar u odnosu na raniji period, onda je to dovoljno. Ostavi tako, a posle instalacije bilo kog programa proveri da li se pokreće kad uključuješ računar.

Postoji i drugi način da onemogućiš pokretanje programa pri pokretanju računara. Probaj da ideš ovim redom. Nema razloga da se bilo čega plašiš, samo prođi korake da vidiš da nije strašno. :)

1.Pritisni digme Start i u mali pravougaonik ( polje za pretragu ) upiši msconfig ( kopiraj ovde, pa prebaci u polje za pretragu, a to je mali pravougaonik iznad dugmeta START)
2. Videćeš gore, na listi msconfig.exe
3. Klikni dva puta na msconfig.exe
4. Otvoriće ti se kartica na kojoj postoji 5 opcija : General, Boot, Services, Startup i Tools;
5. Klikni na karticu Startup
6. Videćeš spisak programa. Pored nekih stoji kvačica i ti programi se pokreću sa računarom. Ako tu vidiš programe kao što su Adobe, Skype, Java, slobodno skini kvačicu pored njihovog imena. Ostavi samo antivirus, zvučnu karicu i nešto šti ima veze sa samim sistemom.
7. Kad poskidaš kvačice pored imena programa koji ti se neće pokretati sa računarom, stisni Apply ( Primeni) i OK ( u redu)

Izmene važe posle ponovnog pokretanja računara. I to je to. :)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
07.08.2013
Poruka
282
Pa ako ti ne trebaju sva ta cuda ti ih deinstaliraj i organizuj to malo :assassin:

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Kad palim moj komp ukljucuje se mnogo nepotrebnih programa koji usporavaju sam proces. Ranije sam imao program TineUpUtilities i preko njega sam mogao da poiskljucujem sve sto je nepotrebno a sada imam Advanced, da li moze preko njega da se iskljuci nepotrebno i kako? Ili sta da radim?????
Pomagajte Braco, ili cu poludeti sa ovim cudom, u njega sam ulozio vise od 1000,00e e sad ga treba srediti a vasa pomoc mi mnogo znaci!!!!!!!!!!!

Za iskljucivanje nepotrebnih programa ti nije potrban tune up i slicni programi za to postoji jednostavniji nacin!
Ides na Start u serchu kucas msconfig stisnes enter ides na tablicu startup tu poiskljucuj sve osim drajvera i antivirusa
onda aply i ok!Trazice ti restart to odradis i resen ti je problem!
Sto se ostalog tice preporucujem CCleaner za ciscenje raznog smeca!
Uradi defregmentaciju svih diskova za to ti preporucujem program Ultimate defrag ja ga koristim i zadovoljan sam!
Mada mu je potrebno malo podesavanja zavisi sta zelis!
Ako se odlucis za njega postuj poruku ovde pa cu ti prepisati podesavanja uglavnom nista komplikovano!

Član
Učlanjen(a)
07.08.2013
Poruka
282
Najbolje ti je da dignes nov sistem.Nparavi backup ostalog sto ti treba.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
52
Brate obrisao sam TuneUp 2013 i instalirao Advanced system car, odlicno radi i prezadovoljan sam! Ali kada palim komp. meni sa pokrecu, aktiviraju potrebni i nepotrebni, sve sto mi se nalazi unutra pokrece se i usporava mi paljenje. Ima li neki program gde bih ja mogao rucno iskljuciti koji mi nisu potrebni non stop? Nadam se da si me razumeo?
Jos bi vam bio zahvalan za program Word ali na Nemackom, posto zivim u Berlinu!? Unapred hvala i drago mi je druziti se sa vama!

Učlanjen(a)
22.04.2013
Poruka
728
Ovaj ce ti program biti dovoljan i free je
Izbrisi Advanced system car
SlimCleaner_6.png

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Brate, sta da se radi, ako TUU 2013 nije dobar, onda ti ni jedan nece, prvo, jedan je od najdetaljniji programa za odrzavanja, po mom misljenu odmah iza System Mechanic pro, a to sto je interface takav (u stvari potpuno jednostavan i automatizovan) i ne odgovara nekim korisnicima, je potpuno druga stvar.
Radi se o primeni programa, a ne o GUI-ju.
Sve free verzije su nedovrsene i bezmalo neadekvatne u pogledu detaljnog skeniranja nepotrebnih file-ova i ciscenju registry, a sto se tice iskljucivanja startup aplikacija, to mozes iz Win-a kao sto je opisao komsija76.
Dakle, sve zavisi sta zelis, ako zelis detaljno ciscenje, defragmentaciju i proveru HDD-ova (sve vezano za testiranje HDD-ova i kompletna analiza istog kao i sistemskih file-ova) onda je TUU 2013 odlican program.
ASC je komercijalniji program u tom pogledu i manje detaljniji, sve jedno da li je Pro verzija.
Ja koristim System Mechanic Pro (preko 7 godina), ranije sam koristio TUU i jos ga koristim, pogotovo od verzije 2012 i 2013, gde je poboljsan za 50%.
Na tebi je odlucis sta ces i sta ti treba, pozzzzz

Učlanjen(a)
22.04.2013
Poruka
728
Ja koristim System Mechanic Pro (preko 7 godina)
Ja sam koristio taj program ima pre 7 godina kad mi je izbriso nesto i nisam mogo vise da pokrenem komp i reko sam nikad vise otad taj program izbegavam ali verujem da je poboljsan u zadnje vreme i moj omiljeni je win 7 manager

Nema puno razlike u tim programima samo kako kome lezi trenutno testiram /Kingsoft PC Doctor/Kerish Doctor/JetClean/System Ninja/i jos par neki programa

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Nisi znao da korstis, posto je malo napredniji od ostalih programa, ali definitivno i najbolji, ne slazem se da nema razlike.
System mechanic pro, ima dosta opcija vezanih za system i registry, meni on nikada nije nista obrisao, dakle on radi sta ja zelim da radi, a ne sta on hoce, neprevazidjen paket alata, sofisticirano defragmentisanje HDD, konsolidacija praznog prostora, tako da akcelerizuje rad programa.
Probao sam dosta alata, ali System Mechanic pro je najdetaljniji u svakom pogledu, od svih koje sam do sada testirao

Član
Učlanjen(a)
27.10.2009
Poruka
358
Idem i ja da probam taj program kad ga toliko hvališ, uvijek sam spreman prihvatiti savjet............... iako mi je tune up u srcu......

Natrag