Šta je novo?

Tukao štićenika metalnom štanglom?

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.495
Izvor: 24sata.rs
Veternik -- U Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku sprovodi se policijska istraga protiv vaspitača osumnjičenog da je metalnom štanglom pretukao štićenika.

24194622253a9fc3f2fbe5807847592_368x245.jpg

Kod vaspitača, u kancelariji pored pisaćeg stola, pronađena je metalna šipka za vežbanje. Sem pretučenog štićenika koji ima problema s govorom, još dva štićenika su rekla da su videli kako vaspitač tuče mladića.

"Redovnim lekarskim pregledom naše zdravstvene službe kod jednog punoletnog štićenika ustanovljene su modrice po telu. Kada je ispričao šta se dogodilo, sastavljen je stručni tim unutar Doma koji proverava navode, a obaveštena je i policija i Centar za socijalni rad. Sazvan je i aktiv roditelja, koje smo obavestili o dešavanjima. Istraga je i dalje u toku, a vaspitača smo sklonili da ne bude u direktnom kontaktu sa štićenicima dok se slučaj ne raščisti. Ukoliko se pokaže da su navodi istiniti, vaspitač će najstrožije biti kažnjen i snosiće posledice zbog nasilja", kaže za "24 sata" Zoran Arbutina, direktor Doma u Veterniku.

Na pitanje da li je i ranije bilo primedaba na rad tog vaspitača zbog nasilničkog ponašanja, Arbutina nije odgovorio, jer kako je objasnio, ne želi da utiče na istragu ni na koji način.

"Vaspitač je privremeno sklonjen da ne radi sa štićenicima, ali ga sve kolege gledaju sa podozrenjem. Pronađena je metalna šipka kod njega u kancelariji, koja je poslata na uzimanje otisaka. On ima 39 godina, a nedavno je izbačen iz Sidnikata socijalne zaštite zbog problema sa alkoholom. Štićenik koga je, navodno, pretukao teško priča i ne može da opiše ceo događaj kako bi se utvrdilo šta se zapravo dogodilo", ispričao je listu jedan od zaposlenih u Domu, želeći da ostane anoniman.

izvor:b92.net
 
Top