Туга руског живота или широк спектар осетљивости руског народа.

Učlanjen(a)
14.04.2024
Poruka
9
Извор: https://sapojnik.livejournal.com/4671326.html

Па, ово је вероватно закон равнотеже. Према статистикама, постоји веома велика дисперзија, односно распрострањеност бројчаних вредности. Није узалуд Достојевски рекао: „Руски човек је широк, ја бих га сузио“. А у погледу способности осећања – такође.

Ако у популацији постоји огроман број директних гоблина, потпуних садиста, дрвених војника који НИШТА не осећају – а ми сада јасно посматрамо КОЛИКО их има код нас – онда, чак и логично, мора постојати одређен број људи који су супротно, СУПЕРосетљиви, са СВЕМИРСКОМ емпатиjом. Можда немају памети, али осећају све. Невероватно танки и снажни резонатори. Зато ми, Руси, у стварном свету не можемо ништа, али у рефлектованом свету који не постоји – музика, књижевност, балет, поезија, позориште, биоскоп – можемо све.

Руски човек (је тај који добро осећа) – НЕ ЖЕЛИ да постоји. И због тога имамо ову потпуну ужасну тугу. А гоблини марширају...

Učlanjen(a)
23.10.2015
Poruka
446
Gresis itekako. Rusi kao narod, mogu mnogo. Problem je sto ne rade na licnom marketingu. Ko god se usudio na krene na Rusiju na*ebo je, da ne napisem nije dobro prosao. Rusi, kao Srbi uvek su na zalost imali izdajnika. Za Jeljcina se zna, mnogo godina kasnije.
Na zalost u svetu je oduvek postojala polarizacija drustva i onaj s boljom propagandom uglavnom pobedjuje, privremeno.
Sva ruska zaplenjena sredstva ce morati kad tad da se vrate.
Sto se tice Ukrajine, nema problema da imaju svoju teritoriju, ali da se pre toga vidi koliko je Rusija ulozila u razvoj Ukrajine u vreme SSSR-a,da se vrati novac pa neka rade dalje sta zele.
Anglosaksonci su oduvek bili/bice mrzitelji pravoslavnih naroda, pogotovo Rusa kao slovenskog naroda. Zasto, pa oni najbolje znaju.
Propaganda ide da Ruse izbacuju sa svih sportskih terena, Rusi ne mogu da imaju obelezja drzave, sa druge strane nekima je dozvoljenoo da masakriraju Palestince i to je demokrtaija. Amerma je dozvoljeno da napadnu koga i kada zele i nikom nista.
Nemoj da mislis da sam Rusofil, u Bozanskom svetu nema selektivne pravde, ali ovo sto svetska bagra radi Rusima prevazilazi ljudska nacela.
A rusofile bih upitao, da li su decu poslali u Mosku ili zapadne drzave na skolovanje, da li voze ruska kola, da li imaju rusku tehniku u kuci/stanu ?
Pun mi je kufer laznih patriota i moralista.

UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.713
Извор: https://sapojnik.livejournal.com/4671326.html

Па, ово је вероватно закон равнотеже. Према статистикама, постоји веома велика дисперзија, односно распрострањеност бројчаних вредности. Није узалуд Достојевски рекао: „Руски човек је широк, ја бих га сузио“. А у погледу способности осећања – такође.

Ако у популацији постоји огроман број директних гоблина, потпуних садиста, дрвених војника који НИШТА не осећају – а ми сада јасно посматрамо КОЛИКО их има код нас – онда, чак и логично, мора постојати одређен број људи који су супротно, СУПЕРосетљиви, са СВЕМИРСКОМ емпатиjом. Можда немају памети, али осећају све. Невероватно танки и снажни резонатори. Зато ми, Руси, у стварном свету не можемо ништа, али у рефлектованом свету који не постоји – музика, књижевност, балет, поезија, позориште, биоскоп – можемо све.

Руски човек (је тај који добро осећа) – НЕ ЖЕЛИ да постоји. И због тога имамо ову потпуну ужасну тугу. А гоблини марширају...
Поново настојиш да пласираш трулу пропаганду о руском народу?
Пошто дуго живим у Русији и њен сам држављанин, који је пропутовао много кроз Русију, могу ти рећи, смањи доживљај!
Трулу анти руску пропаганду нећу дозволити, посебно на начин како ти покушаваш да је пласираш.
Скинеш текст неког блогера и на основу њега градиш причу о земљи коју у опште не познајеш!
Зашто то радиш, и то не први пут, не знам и не интересује ме.

Učlanjen(a)
23.10.2015
Poruka
446
To sto si ti proputovao celu Rusiju nista mi ne znaci. Da li si razgovarao sa sunarodnicima o Srbima ?
Sta misle o nama ? Koliko znaju o nama? Iznesi malo cinjenice.
To sto si ti apsolutista i ne dozvoljavas da neko drugi osim tebe ima vidjenje o Rusima, je tvoja stvar.
Nisam nista lose napisao o Rusima, cak naprotiv. Ja sam Srbin i dozvoljavam da neko ima lose misljenje o nama, lepota je u oku posmatraca. Obzirom da si ruski drzavljanim, predpostavljam da pises iz Rusije, jer ako jesi,kao sto kazes, a nisi u Rusiji, kako se to zove vojnom doktrinom.
Ne bih te zadrzavao vise.

UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.713
To sto si ti proputovao celu Rusiju nista mi ne znaci. Da li si razgovarao sa sunarodnicima o Srbima ?
Sta misle o nama ? Koliko znaju o nama? Iznesi malo cinjenice.
To sto si ti apsolutista i ne dozvoljavas da neko drugi osim tebe ima vidjenje o Rusima, je tvoja stvar.
Nisam nista lose napisao o Rusima, cak naprotiv. Ja sam Srbin i dozvoljavam da neko ima lose misljenje o nama, lepota je u oku posmatraca. Obzirom da si ruski drzavljanim, predpostavljam da pises iz Rusije, jer ako jesi,kao sto kazes, a nisi u Rusiji, kako se to zove vojnom doktrinom.
Ne bih te zadrzavao vise.
Обрати пажњу коме сам упутио реплику!
Што се тиче разговора са Русима о Србима, нема Руса, кога сам упознао, а да нисмо споменули Србију и то на њихову иницијативу.
Неки знају доста, неки мало али је код свих, које сам ја упознао, позитиван однос према нама. Од 2014, када су вратили Крим назад, и почетак санкција ка Русији, Србију често спомињу у многим емисијама на ТВ-у и опште је познато да смо им једини искрени пријатељи кроз целу историју!
Ако имаш још конкретних питања, пиши на пп.

Učlanjen(a)
23.10.2015
Poruka
446
Samo kao info, u mojoj kucnoj biblioteci imam preko 10 ruskih klasika, a sto se filmova tice preko 20 HD filmova, godinama sam ih skupljao. Izmedju ostalih filmova po meni, osim Kazablanke, najbolji film svih vremena Stalker.
U pravu si nisam video kome ide replika...

Natrag