Troje u Hrvatskoj umrlo od hladnoće

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Troje u Hrvatskoj umrlo od hladnoće






Tri starije osobe preminule su od posledica hladnoće na području Osijeka, saopštila je služba hitne pomoći u tom gradu. Kako prenose hrvatski mediji, dve osobe preminule su u Osijeku, a jedna u Valpovu.

Zbog obilnih snežnih padavina i niskih temperatura lekari hitne pomoći danas su imali pune ruke posla u velikom delu Hrvatske, a u Zagrebu je svaka četvrta intervencija bila zbog lomova i iščašenja posle padova na snegu i ledu. Zbog snega, na utoputu Zagreb- Beograd, oko dve kilometra nakon Ivanić Grada u smeru ka istoku, nastao je danas zastoj u saobraćaju, jer su se dva teretna vozila isprečila preko puta, saopštila je zagrebačka policija.


Banjaluka_620x0.jpg



Kamioni su se preprečili zbog klizanja, jer su imali letnje gume, na šta policija do tog slučaja nije reagovala, a nakon toga izdvaja takva vozila iz saobraćaja. Policija je primila veliki broj poziva građana koji se nalaze u vozilima u koloni koja je nastala zbog blokade autoputa i ostaju bez goriva, hrane i vode. U toku je organizovanje pomoći ljudima, navodi policija.

Zbog neveremena u Hrvatskoj je blokiran saobraćaj i na drugim putevima, zagrebački aerodrom je zatvoren, kasne vozovi i autobusi.

Gradski saobraćaj u Zagrebu još nije normalizovan, a ulice nisu raščišćene, iako je na teenu oko 200 ekipa zimske službe koje su pre podne potrošile 500 tona soli. Sneg koji je dostigao visinu od 40 santimetara, što je najviše od 1955. godine blokira kolovoze i tramvajske šine, a ne nekim mestima zastoje su prouzrokovali tramvaji u kvaru ili pukle strujne žice.

Uteha je što sneg polako slabi, ali meteorolozi za naredne dane najavljuju niske temperature i poledicu.



Izvor:
Novosti.rs
 
Natrag
Top