Trka Deda Mrazeva u nedelju

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
[h=1]Trka Deda Mrazeva u nedelju u Ulici kralja Milana[/h]





Beograd - U nedelju, 30. decembra, u 13 sati biće održana tradicionalna, peta po redu, „Beogradska trka Deda Mrazeva”. Bela staza Deda Mraza, kojom će trčati ili šetati preko 2.000 naših Deda Mrazeva i Baba Mrazica, biće Ulica kralja Milana.


225426-trka-deda-mrazova-foto-z-safar-10.jpg



Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu i u organizaciji Sportskog saveza Rakovice.

Na trci će pored Beograđana učestvovati Deda Mrazevi iz cele Srbije i nekoliko evropskih zemalja.

Svi učesnici okupiće se na platou kod Terazijske česme. Prvih 700 odraslih učesnika na poklon će dobiti kostim Deda Mraza, koji su u obavezi da obuku.

Deca uzrasta do 14 godina dobiće kapice.

Prateći muzičko-zabavni program na Centralnoj bini počeće u 11 časova, kada će se otvoriti i punktovi za preuzimanje kostima i kapica.

Kao i prethodnih godina, i ova trka ima humanitarni karakter. Pod sloganom „Deda Mrazevi daruju život”, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Vozilo instituta biće postavljeno na platou ispred hotela „Balkan”. Prilikom preuzimanja kostima, Deda Mrazevi i Baba Mrazice moći će da ostave novčani prilog u posebno naznačenim kutijama za pomoć Prihvatilištu za odrasle i stara lica. Najuspešniji takmičari dobiće pehare i robne nagrade.


Izvor:
24sata.rs
 
Natrag
Top