Trenerska vrteska

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Klinsman savetnik u Torontu, Manuel Pelegrini preuzima Malagu

Klinsman savetnik u Torontu
3. novembar 2010. | 18:51 |

4386599804cd1a1567812a688452959_extreme.jpg


Nekadašnji selektor Nemačke Jirgen Klinsman postavljen je za savetnika u kanadskom klubu Toronto.

Klub je saopštio da će Klinsman i njegova kompanija „Soccer Solutions“ pomoći Torontu da se infrastrukturalno reorganizuje.

Klinsman je kao igrač nastupao za Štutgart, Inter, Monako, Totenhem, Bajern Minhen, Sampdoriju i Orandž Kauntri Blu Star u Kaliforniji, a sa reprezentacijom Nemačke osvojio je titulu prvaka sveta 1990. godine i Evrope šest godina kasnije.


Kao trener Klinsman je s Nemačkom osvojio i bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu 2006. godine, a potom je predvodio Bajern i Toronto.

Izvor: B92, Beta

------------------------------------------------------------

Manuel Pelegrini preuzima Malagu
3. novembar 2010. | 17:40 |

12902447494cd1909177b04456389236_big.jpg


Čileanski trener Manuel Pelegrini preuzeo je špansku Malagu, koja je trenutno 18. na tabeli Primere sa samo sedam bodova iz devet mečeva.

Malaga je u prošlom kolu izgubila od Sosijedada kod kuće sa 2:1, posle čega je Žezualdo Fereira dobio otkaz.

Očekuje se da Pelegrini potpiše trogodišnji ugovor, a nije obelodanjeno koliko će novca za njegove usluge izdvojiti vlasnik kluba Abdulah al Tani.


Manuel Pelegrini ima 57 godina, a široj javnosti postao je poznat po uspesima sa Viljarealom koji je predvodio od 2004. do 2009. godine. To ga je preporučilo vodećim ljudima madridskog Reala, ali u 'kraljevskom' klubu Pelegrini nije imao uspeha i otpušten je pre pet meseci.

U poslednje vreme spekulisalo se da će Čileanac naslediti Roja Hodžsona kome se 'drma klupa' u Liverpulu, ali je Pelegrini ipak preuzeo delikatni zadatak da Malagu spase ispadanja.

Izvor: B92
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Guardioli večerašnji finale posljednja utakmica na klupi Barcelone!?

Guardioli večerašnji finale posljednja utakmica na klupi Barcelone!?


24_tv_logo.png

thumbnail.php

Josep Guardiola / 24sata.info


24SI - Večerašnji finale Lige prvaka sa Manchester Unitedom mogla bi biti posljednja utakmica Josepa Guardiole na klupi Barcelone.

Štaviše, holandska legenda Johan Cruijff tvrdi da nema "možda", već da je to gotova stvar!

- Pep će napustiti Camo Nou bez obzira na rezultat utakmice sa Unitedom - otkrio je Cruijff, inače siva eminencija katalonskog kluba, piše večernji.

Još je više ulja na vatru dolio sam Guardiola odbivši demnatovati Cruijffove navode.

Sve to iz prikrajka pažljivo prati londonska Chelsea koja je, eto, slučajno bez trenera i slučajno je jako zanima upravo Guardiola.

(24sata.info)



 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Real Sosijedad kupio trenera od Valensijena

Real Sosijedad kupio trenera od Valensijena



Bivši trener francuskog Valensijena Filip Montanije sedeće na klupi španskog Real Sosijedada, javili su danas lokalni medij.

v208149p0.jpg



Real Sosijeda je platio obeštećenje za Montanijevu "slobodu" 500.000 evra Valensijenu, s obzirom na to da je imao ugovor do kraja naredne sezone.

Montanije je pre Valensijenom vodio samo Bulonj.


Pre dogovora sa Montanijeom španski prvoligaš je raskinuo saradnju sa dosadašnjim trenerom Martinom Lasarteom iako je klub pod njegovim vođstvom u poslednjem kolu uspeo da obezbedi opstanak u Primeri.


Prema rečima predsednika Valensijena Fransisa Dekurijea francuski prvoligaš će ime novog trenera saopštiti naredne nedelje, a kao mogući kandidati pominju se Vahid Halihodžić, Danijel Sančez, Žan Fernandez i Loran Furnije.


(Tanjug, foto AP)
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Leonardo napušta trenerski posao!?

Leonardo napušta trenerski posao!?



Predsednik Intera Masimo Morati otkrio je da aktuelni trener Leonardo razmišlja da napusti posao trenera i vrati se nekim drugim funkcijama u fudbalu. Novi trener Intera najverovatnije će biti Marselo Bijelsa.

v209165p0.jpg



Ne samo da će Marselo Bijelsa zameniti Leonarda Arauha na klupi Intera, već je predsednik tog kluba Masimo Morati nagovestio da bi posle dve neuspešne sezone, jedne na klupi Milana, a potom i najvećeg rivala Intera, Brazilac blizu odluke da se u fudbalu bavi nekim drugim poslom.

Pre nego je leta 2009. godine seo na klupu rosonera, Leonardo je dugo radio kao skaut i sportski direktor Milana.

Prošlog leta predsednik tog kluba Silvio Berluskoni smenio ga je nezadovoljan načinom na koji je tim igrao prošle sezone, kada je Inter osvojio "Tripletu", a ove sezone i Berluskonijev veliki rival Morati blizu je odluke da se zahvali Leonardu, ali ne želi da ga pusti da ode iz kluba tek tako, jer ga smatra "sjajnom osobom".

"Leonardo je imao sjajnu mogućnost. Pokušaćemo da nađemo soluciju koja će odgovarati i njemu i klubu", rekao je baron poslova u naftnoj industriji i dodao:

"Leonardo je radio kao trener Intera sa dobrom voljom i velikom strašću, ali biti trener očigledno nije ono što je njemu predodređeno u budućnosti".

Morati je na taj način priznao i sopstvenu grešku, kada je procenio da je Leonardo u decembru 2010. godine bio najbolja moguća zamena za Rafaela Beniteza, čoveka koji je prilično neubedljivo zamenio nezamenljivog Žozea Murinja na klupi nerazura prošlog leta.

"Meni zvuči logično da Leonardo nastavi da prati svoje ambicije, koje ga vode dalje od klupe, a bliže nekim drugim poslovima u fudbalu, a da mi pronađemo novog trenera. U međuvremenu, ako bi se Leonardo predomislio, možda bismo se i mi", rekao je Morati, nagoveštavajući da je odluka da ode iz trenerskog posla pre svega Brazilčeva, a ne menadžmenta kluba, kao i da Inter možda ovog leta ne bi tražio novog stručnjaka, da Leo nema dilemu oko toga čime će se baviti u budućnosti.



v209165p1.jpg



U isto vreme "Gazeta delo Sport" tvrdi da je Inter već duboko u pregovorima sa čuvenim argentinskim trenerom Marselom Bijelsom, koji je favorit da nasledi Leonarda.

"Verujem da je bilo prvih kontakata sa Bijelsom, iako taj kontakt nisam ostvario ja"
, ostao je nedorečen Morati.

Bijelsa (55) je trenirao Njuels Old Bojs, Velez Sarsfild i selekciju Argentine, a prošlog leta je oduševio sve kada je u Južnoj Africi predvodio Čile, najviše zbog načina na koji su Čileanci igrali, napadali sve protivnike bez izuzetka...


Bijelsa je otišao sa klupe Čilea u februaru ove godine.


(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)
 
Natrag
Top